Gå til innhold

Powerbook 12" meget bra!


Anbefalte innlegg

Bare å sammenligne utseende på en Acer og en 12" PowerBook sier vel en del om hva du vet om Mac og hva du vet om design.

Les mitt andre svar. Jeg innrømmer gjerne at Powerbooken har et sinnsvakt herlig design - titan og allting. :yes: Synes imidlertidig det finnes ganske mange fete pc'er som har mye spenstig design å by på. Der er også mangfoldet mye større rent designmessig.

Å si at Photoshop er en slags pro utgave av iPhoto er latterlig. iPhoto og Photoshop er to helt forskjellige programmer. Jeg bruker begge aktivt i min hverdag.

Beklager. iPhoto tilsvarer Fotostation (/Pro). Det er standard for alle profesjonelle som trenger bildeflytprogrammer. iPhoto er for amatører, husmødre og deg. Jeg var nok litt hurtig på på avtrekkeren der i forhold til Photoshop. :grumpy:

 

Kan man noen gang få lov til å skrive positivt om mac/Apple uten å få slengt drittpreik?

Det finnes sikkert et macforum et eller annet sted.

 

Bruker eller DC selv. Visste ikke om det fantes på Mac. Har dog ikke sett så mye MAC-stash på de hub'ene jeg har trålet.

 

Skulle gjerne sett noen eksempler på de maskinene du påstår er finere enn Apple sine. De eneste jeg kan tenke meg er Sony, Panasonic og Sharp sine konseptmaskiner som bare er tilgjenngelig i Asia.

 

iPhoto funker glimrende til å organisere bildene sine med. Kan ikke helt forstå hva som er så dårlig med det. Passer perfelt til målgruppen det er lagd for. Det finnes andre programmer alla Fotostation og ACDC til Mac også. Btw jeg er proffesjonell og jeg bruker ikke Fotostation selv om det finnes til både PC og Mac!

 

Kanskje du har tråla feil HUB'er da. Er kanskje ikke så rart at du ikke har funnet noe når du ikke har sett etter det. Dessunten så er jo musikk og film uavhengig av plattform. Når det gjelder programvare og spill så får jeg tak i det fortere på Mac når jeg bruker Carracho enn ved bruk av Kaaza, DC, IRC eller venner på PC'n.

 

Virker som om det er du som er den crazy PC presten her. Det er jo bare snakk om en person som har fått seg ny data og forteller hvor fornøyd han er med den og så begynner du å slake alt han sier.

 

Hvis du ikke klarer å konfigurere OSX slik som du vil ha det så er det mest sannsynlig din egen feil. Kanskje du burde utforske litt mere!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Dæven. Du er dårlig til å lese hva andre folk faktisk skriver.

Les mitt andre svar. Jeg innrømmer gjerne at Powerbooken har et sinnsvakt herlig design - titan og allting.  Synes imidlertidig det finnes ganske mange fete pc'er som har mye spenstig design å by på. Der er også mangfoldet mye større rent designmessig.  

Hvilken del av dette greier du ikke å forstå?
iPhoto funker glimrende til å organisere bildene sine med. Kan ikke helt forstå hva som er så dårlig med det. Passer perfelt til målgruppen det er lagd for...    ... Btw jeg er proffesjonell og jeg bruker ikke Fotostation selv om det finnes til både PC og Mac!

Jeg har aldri påstått at det ikke funker glimrende til sin målgruppe. Spørsmålet er hvordan du definerer deg selv som "proffesjonell" i forhold til målgruppen.

Virker som om det er du som er den crazy PC presten her.
Driver jeg med en skjult argumentasjon? Mener selv jeg uttrykker ganske klart hva jeg mener.
Hvis du ikke klarer å konfigurere OSX slik som du vil ha det så er det mest sannsynlig din egen feil. Kanskje du burde utforske litt mere!
OSX er faktisk meget bra sammenlignet med OS9x. Apple skal ha all honnør for denne oppgraderingen. Klarer likevel ikke å konfigurere den slik at den er funker helt som en PC. Igjen: Det er som to forskjellige religioner. Jeg foretrekker likevel at du kaller meg PC-propagandist fremfor PC-prest.
Lenke til kommentar

Ser ikke helt hva som er galt med lange diskusjoner som får blodet til å bruse. Det er jo bare sunt. Men kanskje greit å holde diskusjonen innenfor lovens rammer. :)

 

Jeg vil legge til at jeg aldri har installert en driver for ekstern eller intern hardware under Windows XP manuelt, hvis man ser bort fra oppdateringer og medfølgende software.

 

- Digitalkameraet fungerte perfekt uten drivere.

- Digitalkameraet til en venn av meg fungerte perfekt uten drivere.

- USB-musa fungerte perfekt uten drivere.

- Mp3-spilleren fungerte perfekt uten drivere.

- Webcamet fungerte perfekt uten drivere.

- Og etter installasjonen av Windows fungerte alle enheter i maskinen uten noe knussel. Oppdatering av drivere derimot, kommer vel heller ikke mac-folket utenom. Og i maskinen min står tv-kort, to nettverkskort, skjermkort, lydkort og usb-kontroller. Windows er like mye plug and play som MacOS.

 

Eneste problemet er at Microsoft ikke har peiling på design.(Jepp, han som laget standardlooken til WinXP(luna?) skulle vært pisket og slått til han lignet på det grusomme designet.) Heldigvis har vi stylexp, windowblinds, lightstep, hoverdesk og utallige andre, så vi skal ikke klage.

 

Og x86-PC'en er altså raskere enn Mac.

 

Når det gjelder design på laptoper og stasjonære, er det vel bare et tidsspørsmål før x86-PC'en tar igjen Mac. Er bare å innrømme at Apple alltid er først ute på den siden. Men så er jo designet en del av forretningsidéen Apple alltid har jobbet etter, hvis jeg ikke tar helt feil? Og det betaler man for i dyre dommer.

 

Men allikevel: Det kan være mer tilfredstillende å jobbe med en maskin som ser og føles gjennomført ut på alle områder, enn en maskin som ser ut som en dass, føles som noe kjøpt i en lekebutikk, men yter maksimalt ellers *host*Targa/Compaq*kremt*. I alle fall for meg.

 

Akk, valgets kvaler.

Lenke til kommentar

Har hatt mac i litt over 2 måneder nå, en 12" powerbook (640mb ram, 60gb hd) og jeg har totalt forelsket meg i Apple. Makan til produkter skal man lete lenge etter.

Topp ytelse, aldri hatt noen spesielle problemer, ting funker hele tiden, designet er topp.

En bærbar pc ser jo helt jævlig ut hvis man skal sammenligne, ser ut som de har blitt kastet sammen.

osX er det beste som har skjedd meg, ting funker. Det er ikke noe explorer.exe der som hele tiden kræsjer, ingen spyware som gjør at man har 100% cpu load med en gang windows starter (dama's bærbare hadde det).

Hvem bryr seg vel om en PC kan gjøre et eller annet noen sekunder fortere enn mac, når mac'en ikke kræsjer eller får de problemene som er knyttet til PC (og ved pc mener jeg windows).

 

Jeg er enig i at mac kan være litt dyr, betalte 9200 for denne (20% ADC rabatt og ikke moms) og at valgmulighetene kan være små, men dette er noe jeg synes er akseptabelt når man ser på hva slags produkt man får.

 

Må bare ta med et sitat jeg syntes var morsomt.

OSX er faktisk meget bra sammenlignet med OS9x. Apple skal ha all honnør for denne oppgraderingen. Klarer likevel ikke å konfigurere den slik at den er funker helt som en PC.

Men hva får deg til å tro at de vil ha mac'en fungere helt som en pc? Vil ikke mac'ens "sjel" forsvinne da? :b

 

Nei jeg bryr meg lite om hva folk sier om ytelsen til Mac, sett tester der mac har slått intel's p4 3.0ghz, til og med NASA anbefaler mac ;)

Burde ikke la tester som kan variere fra test til test avgjøre om man skal like et produkt eller ikke, heller se hva folk sier (funker vel ikke så bra her) eller gå til nærmeste butikk å se selv.

Personlig skal jeg bare ha mac når jeg blir rik =)

Lenke til kommentar

Jeg må si jeg liker apple veldig godt også. Det er dog en del ting jeg ikke liker, som f.eks. proprietær hardware, prisen og delvis designet. Det er dog en del ting de kunne forbedret, men det aller meste (unntatt fornuftig NIS-støtte) er implementert og virker overmåtes bra.

 

Jeg kunne likt å se Apples BSD-utgave på x86-platformen med Win32-støtte. Da ville jeg konvertert umiddelbart.

 

Sånn som det er i dag er jeg strålende fornøyd med PCen min. Den er liten og nett, kjapp som juling og meget stabil og fin.

 

(For de intresserte: http://www.groms.net/forum/viewtopic.php?t=31)

Lenke til kommentar

@Wundel.

 

Jeg skriver bare hvor fornøyd jeg er med 12" powerbook'en min, også kommer du å sammenligner acer 803lci med powerbook 15..(?)

Og ikke minst så kommer du å sier hvor mye bedre du mener pc er enn mac?

 

Det du skrev hadde ingenting med 12" powerbook'en å gjøre.

Dessuten så er powerbook 12" laget av aluminium, og ikke titanium..Eller er det 15" du mener? :wink:

 

Jeg skjønner overhodet ikke vitsen med å bare legge inn et innlegg for å slenge dritt.

Ihvertfall ikke når det ikke har noe med tråden å gjøre.

 

Jeg skrev bare et "review" av 12" powerbook'en, og så kommer du å sammenligner aceren med 15" powerbook'en.

I tillegg til å bare prøve å slenge dritt om mac?

 

Jeg er sikker på at du ikke har rørt en 12" powerbook.

Mulig du har rørt en 15" powerbook, men da har det ingenting med tråden å gjøre.

 

Hvis jeg "tar feil" ifølge deg nå, går det ann å sammenligne en acer 803lci med en 12" powerbook? Nei!

12" er MYE mer kompakt, veier mye mindre og koster mye mindre (17000kr vs 24000).

 

Kan dessuten nevne at man får en utrolig fullstappet 12" powerbook for 24000kr som aceren koster.

Selv om aceren er mye dyrere og mye større, så kan den feks. ikke ha dvd brenner slik som 12" powerbook'en.

Eller Wlan på 54mbps (vs kun 11mbps på aceren)

Eller bluetooth som er innebygd i powerbook 12" (må kjøpe en sånn dings som man setter inn usb porten på aceren)

 

Jeg bare skrev mine erfaringer med 12"en, og hvis du har noe imot det, så kan du jo alltids bare dra til et pcfanboy forum, og treffe dine likesinnede.

 

 

:shrug:

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...