Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hva hjelper mot uren og blek hud? + mørk hud under øyne


Gjest Ukrainer

Anbefalte innlegg

Gjest Ukrainer

G20 her...

 

Jeg har lett litt rundt på forums som mote.no etter svar, men finner mange innlegg fra brukere med 2-3 poster som virker litt som ren reklame for forskjellige nettbutikker...derfor tentke jeg å spørre her istedet, hvor det er større aktivtiet og der jeg vet de fleste brukerne er nøytrale. :)

 

Jeg starter med å fortelle om urenhetene i ansiktet...

- jeg har svarte små prikker på nesen og kinnene... er dette hudormer?

- har en del røde prikker, små og store , mest på kinene og haken. Er dette vanlige kviser bare?

 

For en stund siden bestemte jeg meg for å ta tak i problemet, og prøve å få glatt og ren hud...

Kosthold: drikker stort sett bare vann, så mye som mulig hver dag (kuttet ut brus helt). Jeg er en av de som tror det er en sammenheng mellom godteri/usunn mat og dårlig hud, har merket at i perioder hvor jeg har spist mye godteri har huden blitt verre. Ellers spiser jeg alltid grønnsaker osv til middag, + en del frukt.

 

Så begynte jeg å bruke Avene Cleanance Gel:

avene-cleanance-gel.jpg

Jeg hadde hørt den skulle rense huden og tørke ut kvisene samt rense porene så huden ble ren og fin. Det har den ikke gjort, jeg har brukt den i godt over et halvt år nå uten å merke en dritt, for å være ærlig.

 

Vasker meg i ansiktet med varmt vann både morgen og kveld med Avene Cleanance Gel, så tørker jeg ansiktet og smører det med Cosmica FACE dagkrem:

839615_large.jpg

Jeg hadde før aldri brukt noen som helst form for krem i ansiktet, og skjønte selv at det er lurt å bruke. Men saken er den at denne kremen er rimelig dyr (ca 100 kr for en liten tube) så jeg bruker den sparsommelig kun på de områdene som er verst.

 

Siden det jeg bruker nå ikke hjelper stort, håper jeg noen kan anbefale noe nytt for meg. :) Ellers er alt av tips til å få renre og finere hud veldig interessant!

 

 

Det andre jeg lurer på er hvordan jeg kan få mindre blek hud:

Huden min er veldig blek i ansiktet... jeg er mye ute i solen når det er sommer, går stort sett alltid i t-skjorte og armene mine er helt brune. Hvorfor blir ikke ansiktet mitt brunt også? Det er jo faktisk i direkte kontakt med solen hele året! Er det noe jeg kan gjøre med dette? Vil helst ikke begynne med solarium (bare lukten skremmer meg), eller noen form for brunkrem som ser fake ut og som folk legger merke til med en gang. -_-

Jeg har begynt å spise 2-3 gullrøtter om dagen forresten, hørt det skal både gi renere og finere hud samt at det skal gjøre den litt mindre blek.

 

Hvlike andre tips har dere? Produkter eller endring av kosthold? Andre ting?

 

Ellers så har jeg mørk hud under øynene... jeg sover stort sett mye, ofte veldig lenge (begynner sent på jobb så hender jeg sover til 12-1), men hender jo også jeg sitter sent oppe og en gang iblant sover jeg lite. Har tenkt å skjerpe meg på sovevaner og begynne med en fast døgnrytme med ca 8 timer søvn hver natt. Har det egentlig mye å si?

Ellers, hva hjelper mot mørk hud undr øyene? Finnes det noen form for krem som faktisk funker , som kanskje kan få øynene til å se mindre trette ut også? Merker at øyelokkene kan virke litt rødere og hovne iblant,så ser litt trøtt og sliten ut... håper det finnes noen produkter jeg kan prøve. :)

 

Tusen takk til de som leser denne veggen av tekst. :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest Ukrainer

En ting jeg glemte å legge til ang. uren hud:

Jeg lurer på om barbering kan ha noe med røde prikker på haken/kinn å gjøre... ? Har hørt at mange får utslett av barbering...

 

Barberer meg med høvel, skyller den i glovarmt vann både før og etter barbering, ellers bruker jeg ikke noe særlig etterpå (brukte litt boss etterbarberings krem som skulle være ekstra skånsom mot huden, den svidde litt og var ekkel å ta på, så sluttet). Pleier ofte å vaske ansiktet med Avene og smøre med dagkrem etter jeg har barbert meg.

 

Det er ikke så lenge siden jeg begynte å barbere meg (har lite skjeggvekst, nå for tiden barberer jeg meg bare et par ganger i uken), så vet ikke om jeg kanskje gjør noe feil med barberingen, pleier bare å være så forsiktg som mulig og barbere i samme retning som hårene vokser.

 

Vil det være bedre for huden å begynne med barbermaskin?

Lenke til kommentar
Gjest Ukrainer

Finnes det noe som er bra nok som jeg kan kjøpe uten å gå til legen?

 

Skal se etter en krem til etter barbering, noen som har tips til en bestemt krem?

 

Vasker jeg ansiktet med varmt vann før barbering og skyller med kaldt etterpå? Gjorde det idag, følte faktisk det ikke svidde/føltes like irritert ut som før. :)

Lenke til kommentar
Finnes det noe som er bra nok som jeg kan kjøpe uten å gå til legen?

 

Skal se etter en krem til etter barbering, noen som har tips til en bestemt krem?

 

Vasker jeg ansiktet med varmt vann før barbering og skyller med kaldt etterpå? Gjorde det idag, følte faktisk det ikke svidde/føltes like irritert ut som før. :)

 

Enkelt og greit, bruk denne etter barbering

 

http://www.lookfantastic.com/beauty/dermal...moist-50ml.html

Lenke til kommentar
Gjest Ukrainer

Jeg sover stort sett mer enn nok, men sitter ofte sent oppe og står opp sent på dagen. Gjør ikke mye anstrengende og føler meg ikke sliten, bare litt daff til tider...

 

Om jeg spiser for lite eller får i meg for lite vitaminer vet jeg ikke... åssen finner jeg ut?

Lenke til kommentar
Gjest Ukrainer

Bumper i håp om at noen kan hjelpe meg litt mer... :/

 

Lurer på hva jeg skal begynne å bruke for å bli kvitt kviser/mørke prikker (hudormer?)

 

Og hvordan jeg gjør kostholdet bedre

Lenke til kommentar

Nå er ikke jeg noen ekspert på noen av det du spør om, men sett deg ned og prøv og spil regelmessig, kutt ut alt av fastfood, godteri ect. Spis mye frukt og grønt. I tilegg skulle du nok ha startet og trene, jogg deg en tur gå en tur, prøv og gjør noe ute. For og oppsummere.

 

Hold deg mest mulig i aktivitet, gå en tur i skogen, finn på noe ute i friluften. tror nok det hjelper.

 

Angående hudormer og sånn så burde du vel heller tatt deg en tur til apoteket, og hørt med det.

 

Nå vet jeg ikke om du har masse hudormer, men jeg har også litt hudormer, og det plager ikke meg.

Lenke til kommentar
Gjest Ukrainer

Jeg spiser regelmessig, fastfood veldig veldig sjeldent, godteri har jeg kuttet ut så godt som 100% på hverdager (unner meg godteri i små mengder i helgen, da snakker vi 2-3 kjeks, litt sjokolade f.eks).

Spiser mye frukt og grønt, mye grønnsaker/salat til middag, ellers eple/banan/druer/plomme osv til lunsj og kvelds. Også beegynt å spise 3 gullrøtter om dagen som sagt, da jeg hørte det er bra for huden.

 

Jeg trener allerede, løper 5-6 km hver dag men har roet litt ned nå som det begynner å bli kaldt (får som regel bare tid til trening på kvelden). Løper fortsatt et par ganger i uka, ellers prøver jeg å gå mye for mosjonens skyld.

 

Hudormene mine er kun synlige på nært hold, så det er jo ikke krise, men skulle gjerne bli kvitt de...

 

Jeg prøver å kutte ut godteri 100%, men skal være ærlig og si at jeg liker godteri og har litt problemer med det, men har skjerpet meg i det siste på å ikke spise midt i uka og kontrollere det i helgene. Har ikke sett mye resultater...

Så jeg trenger nok å begynne med noen mirakelkurer, prøve å finne en bedre ansiktsvask og/eller andre produkter.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
Gjest Ukrainer

Glemte litt bort den tråden her...

 

Jeg har litt forskjellig døgnrytme ja.

 

Nå for tiden prøverj eg å legge meg ikke noe særlig senere enn 12, og stå opp ikke noe særlig senere enn 10. Men jeg sover så godt om morgenen at det hender jeg ligger altfor lenge og så blir jeg sittende på datan om kvelden og sovner ikke før 4 om morran.

 

Jeg sover ihvertfall nok, men kanskje jeg sitter for lenge oppe til tider...

 

Nå har kvisene blitt mye verre, ser ikke noe bra ut rundt haken, svære røde prikker...

 

Trenger noe ordentlig bra, ser mye reklame for kviseprodukter, er det noe jeg bare kan kjøpe som pleier å funke, eller MÅ jeg gå til hudlege?

 

Jeg kutter ut de grønne geledritten jeg har brukt til nå, hjelper ingenting...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Selv bruker jeg Vichy Normaderm peeling krem. Den ser sånn ut:

 

vichynormaderm.jpg

 

Og tror de fleste apotekene har den. Har fungert veldig bra mot uren hud for min del. Den renser bort den ytterste huden, sånn at huden under (som ikke er skadd og uren) kommer frem. Den nye huden er ganske blek i mitt tilfelle, men jeg har ikke noe problem med å være blek, og hvis du har lyst å bli mer brun, så er det lettere å bli brun (eller kanskje litt for lett) etter en peeling.

 

Mot åpne porer fungerer kaldt vann veldig bra. Bare ved å skylle ansiktet i iskaldt vann noen ganger om dagen gir det et friskere utseende.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...