Gå til innhold

spørsmål ang trening og proteiner.


1993

Anbefalte innlegg

jeg er en gutt på 16 år, som gjerne vil ha litt hjelp.

 

Jeg trener styrke på elixia 3-4 ganger i uka, og lurer på om opplegget mitt er bra nok. Jeg trener for å bli større og sterkere, og fokuserer ikke så mye på fettet nå, det kan jeg ta senere :p

Jeg fikk først et opplegg av personlig trener, men jeg synes det er litt lite trening der. Så nå trener jeg overkropp/rygg og ben/mage annenhver gang.

 

Jeg prøver å variere øvelsene litt, men de faste øvelsene er benkpress, bicepscurl, skulderpress / utfall, knebøy, tåhev. tar mellom 5 og 9 forskjellige øvelser, og jeg liker å ta enten 6 eller 8 repetisjoner. Rett etter trening går det i enten 2 bananer eller 95 g rosiner.

 

Så kommer spørsmålene: er det noen flere øvelser som anbefales sterkt?

I tillegg lurer jeg på om jeg bør starte med proteinshake? (jeg føler at jeg ikke får spist regelmessig nok, og ikke sunt nok heller.)

Er det lurest å ta 3 set av samme øvelsen på rad, eller bør jeg ta et set av gangen?

 

Fint hvis noen gidder å svare! :) (og drit i å klag på at det er så mange andre slike poster, det er ingen som tvinger deg til å lese denne.)

Endret av 1993
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hva vill du trene ? Volum ? Styrke?

 

Skal du ha Volum så skal du ta 12-15 Rep 3 ganger. så du kjenner det og bryter ned musklenen.

 

Benkpress er en øvelse som tærer på kreftene og skal helst a et par dager hvile. jeg trener benk press Mandag og fredag. for og få hvile nokk og restutisjon. Volum bygging går ut på og bryte ned også få musklene bygget opp igjen på proteiner og karbohyrdater og nokk hvile.

 

Skal du trene styrke så skal det være Tungt og 4-5 Rep og 3ganger for eks. men du vill aldri få det volume. før du begynner med anabole i så fall. noe hverken jeg eller andre anbefaler. doping er en patetisk måte og oppnå "falske resultater på "

 

 

jeg kjører 7 øvelser fast og 2 øvelser jeg har pause på. ser effekt fort.

 

Jeg går på Mass Gainer det er proteiner og karbohydrater for go restutisjon av musklene. og er Volum trener.

 

Lykke til. ikke start for hardt. du skal ha overskudd til og holde på med Styrke i mer en 3-4 månder.

Lenke til kommentar

For en mellomting mellom volum og styrke kan du fint ligge på 6-8 reps x 3 set, per øvelse. Har selv ingen problemer med å bygge volum mens jeg kjører tongt.

 

En ting som er viktig er å variere treningen. Kjør styrke(altså få, men tonge repitisjoner) i 3-4 uker, så bytt til volumtrening i noen uker.(10-12 repitisjoner, med god kontrollert form)

Innen trening er det noe som heter at alt virker - en stund. Så for å maksimere utbytte av treningen bør man variere på den med jevne mellomrom.

 

Når det gjelder proteinpulver, så kan jeg nesten garantere deg at du trenger det. Man trenger protein for å bygge muskler, og et gjennonsnittlig norsk kosthold er latterlig dårlig når det kommer til dette. Et annet godt tips er tunfisk. Det smaker kanskje drit, men det er billig, og har mye bra protein.

Lenke til kommentar

Ingen grunn til å trene mange reps dersom du ikkje er ute etter utholdenhet.

Det er forøvrig ingenting som heiter lange eller korte musklar, såkalte lange musklar er bare mindre musklar, men dei held ut lenger fordi dei er vane med varig belastning.

Ved å trene styrke auker du forøvrig utholdenheita uansett.

Spesielt for ein nybegynnar er det liten forskjell på muskelveksten(volum) om du trener styrke eller volum.

 

Du bør finne deg eit ferdig opplegg, f.eks. Stronglifts, RYP eller Myo, nybegynnarar har ikkje noko grunnlag for å setje opp eigne opplegg.

Personleg likar eg RYP for nybegynnarar sidan det byrjar med mange reps med lav vekt er det bra for å øve inn teknikk, men eg ser også at mange nybegynnarar her på forumet får gode resultater med 5x5.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...