Gå til innhold

Har jeg en ulovlig kartkopi? Har jeg Polstar eller Finean?


Batilla

Anbefalte innlegg

Jeg kjøpte nylig en GPS med kart lagt innlagt av forhandler. Det er klistret en lapp merket GPS-701 på eska med skjermen, men det er ikke noe produktnavn på selve GPS dekselet.

 

Kartet er PolNav Car navigator, versjon 2008 R5.0, opphavsrett Polstar. Videre står det at webadressen er www.polstargps.com. Den kjørbare fila er forøvrig "finean.exe". På oppstartsbildet står det helt øverst "PolNav Car Navigator", nederst står det "Finean".

 

Dette står på PolStar si hjemmeside:

"POLSTAR has terminated the Hiscale's dealership of POLSTAR products including POLNAV navigation software, GPS modules, and so forth. FINEAN is the name of the navigation software used by Hiscale for POLNAV. Therefore, Hiscale has no right to sale or use the name of POLNAV navigation software which is designed and owned by POLSTAR. The customer need to come to POLSTAR or its authorized representatives for the POLNAV. FINEAN is "NOT" under the support from POLSTAR.

2008 Q4"

Vet ikke helt hvordan jeg skal tolke dette (forstår teksten, men ikke meningen). Noen andre som skjønner dette?

 

 

Finner ikke noe nedlastingslink sted på PolStar si hjemmeside. På Finean står det bilder av kartprogrammet, men her står det "Finean Car Navigator". Hos Finean kan en laste ned programmet hvis man har Device ID nummer. Man kan lese av Device ID i det innlagte programmet på GPS-en, eller en kan finne det på SD minnebrikka (som skal være laser merket). På min GPS ligger programmet på en vanlig Kingston Sd-brikke, utseende er forøvrig helt likt med ett nytt SD-kort jeg kjøpte ett annet sted. Prøvde å skrive inn Device ID, men Finean godtok det ikke som gyldig. La inn kartprogrammet fra den medfølgende Cd-en (som ikke var noen original Polstar eller Finean CD) på den nye brikka, det fungerte utmerket på GPS-en det også, men Device ID i GPS-en var nå noe annet (Finean godtok heller ikke denne ID-en. Har derfor en sterk mistanke til at forhandleren kun har kopiert programmet fra den originale SD-brikka og sendt meg. Dermed blir jeg avskåret fra å oppgradere programmet i framtiden. Eller er det noen som forstår det annerledes?

 

Takknemlig for svar.

Endret av Batilla
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...