Gå til innhold

I hvilken bank bør jeg opprette BSU-konto?


krwl

Anbefalte innlegg

Ser at det er de sparebanker av lokal karakter (men med landsdekkende kundedekning) som tilbyr best rente, type Ofoten, Nesset, Ørskog, osv. Renten dikterer til syvende og sist det endelige sparebeløpet, men har skjønt at man bør ta stilling til bankens vilkår på førstehjemslån.

 

Hvor store rolle spiller det for bankene hvilken bank BSU'n står i ved oppretting av boliglån? Sånn jeg har forstått det er det ingen hindring for at man kan overføre BSU'n fra (f.eks.) Nesset Sparebank til Postbanken når maks sparebeløp er oppnådd (og dermed få Postbankens lånevilkår)?

 

Har konti i Postbanken og i Terra-konsernet nå.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Påstand: " Å velge bank bare basert på BSU rente er ikke å anbefale siden variasjonene i rente er såpass små."

 

Fakta: I flg finansportalen er beste BSU-rente nå på 4,5%, dårligste er på 2,6%. Gjennomsnittlig rente er 3,3%.

 

Det er videre heller ikke noe i veien for å spare BSU i en bank og låne i en annen bank. Når du skal ta opp lån, gjør du på nytt og velger den som er billigst!

 

Når du engang skal lån, og kan vise til å ha spart jevnlig i BSU vil uansett de fleste banker ta dette som et veldig positivt tegn. Det holder at de ser på selvangivelsen at du har oppsparte midler, så scorer du en stjerne når de skal kredittvurdere deg?

 

Penger er akkurat den samme varen, uansett hvilken bank du går i, og da er det bare å velge den billigste.

 

Skal du satse på å få et godt forhold til banken? Det er pussig men slink tenker faktisk veldig mange. Banken, derimot, har ikke et godt forhold til deg. Hvis de ikke syns du er intr som kunde, da får du ganske enkelt ikek gode vilkår. Innenfor bank og forsikring er det de utro kundene som kommer best ut.

 

Nesset Sparebank som toppet BSU listen nå, kommer sikkert ikke til å være best i evig tid. Banker bruker rentene for å trekke til seg kunder og når de har oppnådd ønsket vekst endres rentene. Følg derfor med og press banken (evt. bytt igjen) hvis de ikke lengre er best. Men å bruke det faktum at bankene bytter på være best, til å forsvare en likegyldig holdning, er for meg et dårlig råd.

Lenke til kommentar

Takk for utdypende svar og innsikt.

 

Nesset, som det siktes til, har faktisk ligget på BSU-toppen en god stund. Kom over en oversikt fra 2007 som viste det samme, så tror den vil være et "safe bet". Finnes det noen ulemper ved a benytte en slik bank, bortsett fra kundebehandlere med møredialekt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...