Gå til innhold

Kamerastativ - tips til nytt stativ


Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Som TGB sier, om du har tenkt å drive endel med seriøs fotografering så kan det være litt lurt å legge litt penger i stativ og stativhode.

Anbefaler å lese denne guiden :www.bythom.com/support.htm

 

Av stativer som kan være verdt å sjekke ut så har du sachtler, gitzo og feisol. Manfrotto er også et helt greit merke om en ikke vil bruke for mye penger.

Noen stativer har en funksjon som gjør at en kan snu midsøylen vertikal. Dette er en ubrukelig funksjon og gjør at stativet blir mest mulig ustabil. Faktisk kan det være lurt å kjøpe et stativ som ikke har midsøyle i det hele tatt eller bruke midsøylen minst mulig.

 

 

Når det gjelder stativhode så kan det være lurt å gå for de 5 store : Burzynski, markins, RRS, kirk og Arca-Swiss. Acratech gjør det også bra. For de virkelig store telelinsene til sport fotografering så er wimberley et godt valg.

Burzynski koster rundt 300 dollar, noe som er mye stativhode for pengene og er en personlig favoritt av Bjørn Rørslett fra www.naturfotograf.com.

Markins er veldig populær blant www.nikonians.org.

Og RRS blir blant annet brukt av Scott Kelby, Joe Mcnally og Thom Hogan.

 

Selv har jeg et gitzo GT3540LS med markins M20 kulehode og RRS Q/R lever clamp.

Dette er en bunnsolid og jevn setup som kommer til å vare i mange år fremover. Det svake punktet mitt er faktisk batterigrepet.

Jeg kunne alikevell tenkt meg å teste ut Sachtler og et Burzynski kulehode som sies å være det ultimate innen stabilitet.

 

Om du ikke har lyst å betale for mye penger men ha et stabilt stativ som mange er fornøyd med så kan du gå for manfrotto 055. Du må alikevell opp mot 1700-2200 kroner for stativ og stativhode.

Kjøp Feisol om du vil bruke litt mer men få mye stativ(karbonfiber) for pengene.

Om du skal virkelig slå til så kan du går for gitzo eller sachtler.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Mange gode innspill her! Ser at prisene raskt tar seg en tur oppover (mye vil ha mer), men det er jo normalt at kvalitet koster.

 

En ting jeg lurer på dog: Må man ha kulehode for å tilte kameraet vertikalt? Ville jo anta at det kan være mulig å ha kameraet "sidelengs" på et stativ.

Lenke til kommentar

Jeg kjøpte samme versjon som Pim snakker om på elitefoto. Den har ALT jeg har savnet med mitt gamle stativ.

 

Med alta pro stativet får man kamera helt ned til bakken, det virker stødig, men klart ved mye vekt og midtstangen ut til siden må man ha på litt mer vekt. Men det er krok der for å henge opp litt motvekt, og det fulgte også med en "steinpose" som man fester under stativet.

 

Eneste jeg er litt betenkelig med er holdbarheten, mye bevegelige deler som sikkert kan bli slarkete etterhvert.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...