Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Driver med å lage et database program for filmer. Denne databasen er laget i MS Access og bruker relasjoner mellom Skuespillere og Filmene.

 

Men hvis jeg bruker ADOTable og har et felt som har en relasjon til et annet felt. Hvordan får jeg tak i veriden til det andre feltet gjennom felt1? Felt1.Felt2.Value

 

Film: Title: TEXT; Hovedrolle: BYTE

Skuspiller: ID: BYTE; NAME: TEXT

 

Film eks. 'James Bond: Casino Royale'; 1;

Skuspiller: 1; 'Daniel Craig'

 

Også relasjon mellom Film.Hovedrolle og Skuespiller.NAME

 

Så kan jeg finne feltet med Hovedrollenog og deretter få opp navnet på skuspilleren.

 

Takker for hjelp! :yes:

Endret av ThePascal
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ingen som kan noe om relationsship i Delphi?

 

Delphi-utviklere er kanskje en utdøende rase. Det er ikke veldig mye aktivitet i denne gruppa, akkurat. Selv jobbet jeg med Delphi i jobbsammenheng fra 1999 til 2004, og på slutten var jeg rimelig lei, for å si det sånn. Fra å være et av markedets beste utviklingsverktøy bar det virkelig nedover med Delphi, og i dag er jo Delphi bare en vits. Delphi-kompetanse er ingenting å ha på CV'en lenger, tro du meg. Jeg er glad jeg forlot skuta før den gikk helt til bånns. Og så er jeg veldig glad for at jeg hadde flere ben å stå på. I dag går det bare i Java.

 

Werner

Lenke til kommentar

Relasjonen blir at en skuespiller kan ha (hatt) mange hovedroller. En-til-mange relasjon.

 

I Delphi løser du det vanligvis slik at den tabellen som er "mange" kobles til hovedtabellen vha. å sette tabellens Mastersource til den Datasource som er "én" (hovedtabellen). I tillegg må du angi selve relasjonen for denne tabellens Masterfields-egenskap. Her velger du de datafeltene som skal kobles sammen ved å klikke på dem slik at de dukker opp under "Joined fields".

 

Det er samme teknikk som i eksempelvis Access, der kan kobler sammen to tabeller ved hjelp av to tilsvarende datafelt.

 

Wernie:

Den der diskusjonen som du legger opp til er temmelig slitsom, og det er som et tog uten hjul, man kommer ingen vei. Sammenlign med biler: Hva er best av Saab og Volvo? Alle har sine fordeler og ulemper. Saken er at når og hvis man finner seg til rette med et programmeringsspråk så trives man med det. Jeg jobber med både Delphi og Java og noen andre språk, og trives best med Delphi. Hvis du har hatt oppgaver som du ikke klarte å løse med Delphi, så tror jeg du lider av manglende erfaring.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...