Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Geografi muntlig eksamen


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Eksamen Fredag 12. Juni

Noen som kan hjelpe meg å finne en problemstilling til temaet "Vulkaner" innenfor Geografi.

 

Hjelp :'(

 

Var oppe i muntlig geografi i fjor. Så du får vite temaet lenge i forkant du altså? Fikk ikke vi. Måtte lese hele boka og fikk oppgave på eksamensdagen. Men gikk helt knall det! :D

 

Hmm, vulkaner ja. Tips: Hvordan er de dannet? Dra også inn eksempler fra virkeligheten, for eksempel Hawaii som er en vulkansk øygruppe. Hawaii-øyene er jo dannet av undersjøiske vulkaner som til sammen danner en øy-bue.

 

Lykke til!

Lenke til kommentar

Er mye du kan snakke om i forbindelse med vulkaner. En naturlig plass å begynne kan være med bevegelsen av de store tektoniske platene da alle vulkaner er et resultat av dette. :)

Også kan du jo snakke om de undersjøiske vulkanene langs bruddlinjene mellom platene. Jeg husker ikke noen tall i farta nå, men det meste av de aktive vulkanene på Jorda ligger på havets dyp mellom slike tektoniske plater. Der de tektoniske platene glir fra hverandre dannes det såkalte dyphavsrygger, og der de kolliderer får man subduksjon, eller platenedsynkning. Engelsk Wikipedia har en mer utfyllende, men vanskeligere, artikkel om plateteknonikk her. Velger du å nevne disse undersjøiske vulkanene burde du absolutt titte litt på The Pacific Ring of Fire. Dessverre har ikke norsk Wikipedia noe god artikkel på The Pacific Ring of Fire.

Ellers kan du også dra fram problemer og farer med vulkaner. Alt fra bebyggelse og mennesker truet av pyroklastiske strømmer til vulkaners påvirkning av global klima igjennom utslipp av klimagasser slik som CO2 og svoveldioksid, og store mengder støv som kan ha en effekt på solinnstråling og energibalansen.

 

Lykke til :)

Endret av Skagen
Lenke til kommentar
  • 3 år senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...