Gå til innhold

Er Canon EOS 1000D et greit kamera til en amatør?


Anbefalte innlegg

Fem sekunder lukkertid i sollys kan nok fort bli relativt vanskelig uten et såkalt ND filter, dette er et filter man skrur på foran linsen for å redusere mengden lys som slipper inn ytterligere. Disse filtrene er såkalt fargenøytrale og skal ikke påvirke fargen, men altså kun redusere lysmengden. Når det gjelder iso så er det slik at jo høyere iso man bruker, desto høyere sensitivitet har en i forhold til lys. Ulempen er at høyere iso medfører mer støy, og jeg ville derfor i den grad det lot seg gjøre holde iso så lav som mulig for å unngå sjenerende bildestøy. Om du har mål om å oppnå 5 sekunders lukkertid i sollys, ville jeg satt iso så lav som mulig, og blendertallet så høyt som mulig (det vil si minst mulig blenderåpning). Blendertall varierer mellom forskjellige objektiver, høyeste tall vil derfor antageligvis gjøre jobben hos deg. Et mulig alternativ kan være å sette kameraet i lukkertidsprioritert modus, der en setter hvor lang lukkertid en vil ha og lar kameraets elektronikk beregne ut i fra dette.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Letter sagt, jobber på lefdal. Hadde en kunde som ville se at det var riktig linse med stabilisator tok ut kameraet fra esken og fysisk sjekket at det sto på linsa. Det er den riktige linsa!

Da vil jeg nok anbefale alle som leser denne tråden og ønsker å benytte seg av tilbudet å fysisk sjekke i butikk om du får med IS-linsa. Jobber selv i en elektronikkbutikk og vet at ofte under slike kampanjer får man inn en egen varegruppe under et eget varenummer som skal selges til tilbudet, noe som mest sannsynlig i dette tilfelle er et kit uten IS.

 

Du er sikker du ikke bare tok fram et produkt dere hadde hatt liggende på lager fra før kampanjen som du solgte kunden til samme pris? :)

 

Var helt nye pakker =)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...