Gå til innhold

Idemyldring Linux generelt.


Anbefalte innlegg

Noen som har bra ideer til nye løsninger elle lignende til Linux? Jeg tenker ikke på spesifikke grafiske grensesnitt eller slike ting, men nye ideer som kan bruker til litt av hvert.

 

 

 

Jeg kan begynne med noen ting jeg har tenkt på:

 

Hjelpesystem. Hjelpesystem er som oftest veldig utdatert, og mange gidder rett og slett ikke lese instruksjoner. En ide kunne vært og linke hjelpesystemet opp til en video tjeneste som Youtube. Altså:

 

Eksempel:

 

Hvordan bruke pakkebrønner kapittel: En pakkebrønn er bla bla bla som brukes til bla bla bla der du kan finne bla bla + en link til en video som faktisk viser hvordan man bruker en pakkebrønn.

 

Altså en manual med video linker om hvordan man bruker diverse programvare i Linux. Man kunne også hatt en velkomst melding når man f.eks har installert Ubuntu der det er en link til hvordan man utfører de enkleste ting i Ubuntu for folk som tester ting for første gang. (jeg tenker ikke på windows tour varianten, men en link til en video der mennesker som trenger ett raskt innblikk i Ubuntu får enkle svar og får se operativsystemet "i bruk")

 

En slik løsning kunne med hell også bli brukt til bugrapportering. 90% av bugsene jeg har slitt med kan jeg ikke backtrace og om jeg fyller inn en buggraport så blir den stengt pga dårlig med opplysninger. Om du skriver at du har random "freeze" "artifacts" osv osv osv. Så kommer du ingen vei. Det hadde vært lettere og "vise" utviklere hva som er feilen ved hjelp av å uploade en video av det som skjer på skjermen din.

 

 

En tredje ide jeg har er og sende bugrapporten direkte med mail til utviklere som før faktisk ble gjort på Amarok. Om Amarok kræsjet så kunne du bare trykke på en knapp, og så ble bugrapporten fylt inn i Thunderbird eller Kmail og sendt til riktig adresse. En smartere måte hadde kanskje vært om slike ting automagisk ble sendt til en database for applikasjoner, men dette går kanskje ikke pga sikkerhets/personvern facister som tror FBI sjekker alt som blir sendt ut av PC'en deres, da alt de har er superhemmelig og til stor stor nytte for FBI.

 

 

Avslutting/nedleggelse av prosjekter: Det finnes alt for mange applikasjoner og lignende som burde bli slått sammen for å skape en "eller flere" apllikasjoner. En "gravejard" for apps altså (der spesielt interesserte seff kunne laste ned de gamle applikasjonene om de trengte de. Altså gjøre plass til og gjøre applikasjons-jungelen litt mere oversiktelig for "folk flest" ;)

Som eksempel testet jeg ut 3 forskjellige applikasjoner til å "filme" (screencast) av desktoppen. Det finnes ett mylder av de, og de 3 jeg testet for "fun" var ALLE like crappy, utdatert + fullt av bugs. Her kunne man med hell lage 2-3 superbra applikasjoner og overført kode/ressurser/whatever til disse. Da hadde man også gjort "jungelen" litt mere oversiktelig.

 

 

Hmm. Jeg har noen flere, men det er sent og jeg er trøtt.

 

Om noen har innspill ideer +++++. Kom med det. Jeg vil etter hvert spamme engelske forum med ideer som faktisk er mulig å gjennomføre, og som har noe for seg. :)

 

Sorry for den dårlige norsken, men det er sånn jeg skriver. :S

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Wow. Den har jeg ikke fått opp enda, så jeg vil ikke si den fungerer glimrende akkurat. 90% av bugs fører ikke til kræsj heller, så jeg syns enda video tingen er en god ide.

 

Edit. Leifz.

Endret av t_k
Lenke til kommentar
En tredje ide jeg har er og sende bugrapporten direkte med mail til utviklere som før faktisk ble gjort på Amarok. Om Amarok kræsjet så kunne du bare trykke på en knapp, og så ble bugrapporten fylt inn i Thunderbird eller Kmail og sendt til riktig adresse. En smartere måte hadde kanskje vært om slike ting automagisk ble sendt til en database for applikasjoner, men dette går kanskje ikke pga sikkerhets/personvern facister som tror FBI sjekker alt som blir sendt ut av PC'en deres, da alt de har er superhemmelig og til stor stor nytte for FBI.

Enig i at et bugrapporteringssystem der en trykker på en slags "report"-knapp er en god idè, men at det skjer uten at jeg får beskjed om det er jeg ikke like begeistret for. Kall meg gjerne personvernfascist, men jeg liker å ha kontroll over hva som går inn og ut av maskina mi i så stor grad som mulig. Det er en del av poenget med GNU/Linux og fri programvare mener jeg. I windows blir det innstallert programvare og oppdateringer uten at jeg har blitt spurt før. Det er jeg ikke så overbegeistra for.

En idè kunne jo være en checkbox som sier "Gjør dette automatisk fra nå av" e.l. når en får opp bugrapporteringsboksen. Eller at det går an å aktivere/deaktivere selv. Jeg liker å ha kontrollen... hehe

Lenke til kommentar

Ferdig innstallert Linux:

 

Istedenfor å tilby nettpc'er med forferdelige distribusjoner, burde faktisk noen som Ubuntu gjengen (eneste jeg ser på som dugende til å få gjennomført noe slikt, på nåværende tidspunkt) komme med en bedre løsning. De distribusjonene som nå er blitt gitt ut på diverse minipc'er har vært forferdelige! Ikke rart mange har levert de tilbake. Ja jeg vet at Linux kyndige kan få en slik opp å gå med en glimrende distro "in no time" MEN, vanlige folk som kjøper disse leverer de tilbake da disto'ene er knotete og utdatert. Linux får altså ikke større bruker base.

 

Image is everything, og dette kan være "make or brake" for Linux. Om de får dårlig rykte på seg, og blir sett på som annenrangs OS, så er mye av slaget tapt, og rykte kan ødelegge hele markedet.

 

Pre installed Linux er faktisk en nøkkel for å komme seg inn på markedet da over 90% av befolkningen kjøper ferdig innstallerte PC'er og kunne ikke bry seg mindre om hva en grafikkdriver i det hele tatt er/gjør. (som ofte nevnt på slashdot.com diskusjoner)

 

Om f.eks. Ubuntu kunne gå sammen med et selskap og levere flotte designede og kanskje til å med nytenkende produkter (hva med en nett-pc som kun er en glassplate med touch? (oh. Den kommer vel Apple ut med snart)) Børstet titan, glass og flotte logoer selger.

 

Nett-pc'ene burde også leveres med innstruksjons videoer og lignende, så folk lett kunne få satt seg inn i de. De som leverer OS'et burde kvalitets kontrollere brukervennligheten med å teste det på "vanlige dødlige" altså. Mor og far og hipsterjenta i nabolaget, så det er sikkert at user interface er dugende og lettforståelig for alle. Slik Apple har gjort i massevis av år med stort hell.

 

Edit: Leif på leif på leif...

Endret av t_k
Lenke til kommentar

Det har du rett i.

 

Rapportere bugs i kjernen kunne gått rett til utviklere, eller de som vedlikeholder den. Om den var en "option" om å sende feilmeldinger om problemer med kjernen direkte til utviklere uten noe mikkmakk, ville jeg glatt krysset av på den. Kjernen vil vell være "live" eller sentralisert i framtiden uansett, så det er vel greit nok å begynne med slikt uansett.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...