Gå til innhold

Aspirantkurs i UD


EliMai

Anbefalte innlegg

Er det noen som har kommet inn, eller kjenner noen som har kommet inn på aspirantkurset i UD? Jeg har alltid hatt lyst til å jobbe i UD, og jeg har lest nettsiden til UD opp og ned for å finne ut hva som trengs. Det står blant annet a man må kunne minst tre språk og studert i utlandet og for en organisasjon. Har dere noen tips? Noen erfaringer? Jeg tenkte kanskje å studere sosialantropologi eller statsvitenskap, er det smart? Jeg har også tenkt å kanskje fordype meg i et område, jeg er veldig interresert i midtøsten. Har dere noen tips?

 

Tusen takk! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

Har ikke gjort det og kjenner ingen men vet litt om det.

Sist gang søknadsrundene var tror jeg 12 av over 700 slapp inn, så uansett om man er dyktig er det utrolig vanskelig. For å slippe gjennom bør du nok studere noe innenfor statsvitenskap, samfunnsøkonomi eller lignende. I tillegg må du oppfylle de andre kriteriene Nå er det jo to språk bare engelsk og norsk, så du trenger bare ett til. Har du hatt f.eks. fransk på vgs kan du jo bruke litt tid på å studere fransk f.eks. i et afrikansk land mens du jobber for en hjelpeorganisasjon. To fluer i en smekk.

 

Men uansett er nåløyet utrolig lite, men lykke til :-)

Lenke til kommentar

Når det står tre språk tror jeg nok de mener tre fremmedspråk? Om ikke burde du kunne de tre du faktisk kan ganske så godt både skriftlig og muntlig. Bare tenk på at man skal ha både engelsk og et ekstra fremmedspråk bare på skolen, at man i det tilfellet hvor man ønsker å jobber i UD da lærer seg et tredje er jo ikke så utrolig. Men her skal jeg ikke si noe helt sikkert. Min mor jobber i UD og hun skriver kun norsk og engelsk "perfekt" (dvs. hun skriver ikke viktige brev eller noe på andre språk). Men hun kan også kommunisere og lese på fransk, spansk og tysk.

 

Men som det kommer frem her er det svært vanskelig å komme inn på aspirantkurset og derfor er det viktig å se for seg a) andre mulige jobber og b) andre veier inn i UD, om det virkerlig er drømmen.

 

Det har seg nemlig sånn at bare rundt halvparten av de nyansatte i UD hvert år kommer fra aspirantkurset. Om du ikke kommer inn vil det enkleste være å søke jobb i en organisasjon eller et departement som jobber med overlappende områder (Forsvarsdepartementet el.), for så å opparbeide deg slik at du får kontakter, referanser og erfaring som gjør at du senere kan få en en stilling i UD. Om de "andre mulige jobbene" og de jobbene rett over passer sammen så har du jo en mye bedre sjanse for både å få jobb i UD på lang sikt og en jobb du faktisk kan like på kort sikt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...