Gå til innhold

Veien til fotograf yrket. Hvilke muligheter har jeg?


Gjest Slettet+6132

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+6132

Denne topicen kunne muligens vært i utdanning forumet, men på grunn av kort tid til søknaddsfrister og det at det er mange med stor kunnskap innen emnet i denne delen av forumet, velger jeg derfor å legge den her.

 

Jeg skal ,som mange andre, søke på diverse fotoskoler til neste år.

Ettersom det er stor pågang regner jeg derfor med at det vil være veldig stor konkuranse og høye krav når det kommer til de beste fotoskolene. Deriblant: Deriblant: Fotofagskolen i Trondheim, Bilder Nordic og Bachelorstudium i fotojournalistikk. Prisen på de 2 første er også relativt høy, ca 80 000 året + mat og bosted(?)

Jeg som er relativ ny innen foto og har dermed ikke allverdens portfolie, ser derfor litt mørkt på mine sjangser.

Drømmen er alievell å en dag å kunne jobbe innen pressefotografering eller dokumentarfotografering.

I år ble jeg derimot 23år,så jeg begynner å føle tidspresset på å få meg en høyere utdanning.

 

Noen som har noe tips til hva jeg bør/kan gjøre?

Eventuelle gode kurs, andre skoler, årstudium eller relevant praksis (jobbe som frilans?) jeg kan ta/gjøre for å øke muligheten for å oppnå mine mål?

Er det bare Fotofagskolen i Trondheim, Bilder Nordic og Bachelorstudium i fotojournalistikk, som er akseptable og gode fotoskoler?

 

Jeg har også vurder bachelor i media og komunikasjon med fordypning i foto som en mulighet, men jeg er usikker på hvor godt den veien er iforhold til ren fotoskole.

Endret av Slettet+6132
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommer helt ann på hva du vil gjøre. Fotojournalistikk og fotofagskole / Bilder er jo to helt veeeeeeeldig forskjellige ting.

 

Vil du leve som portrett fotograf ville jeg nok også vurdert å være lærling som fotograf. Er nok større sjangse for å faktisk få seg jobb da =) In the end er det uansett ikke noe nøye whatsoever hvilken skole du har gått. Det som betyr noe er bildene du tar.

 

Og nå leser jeg hele posten din og ser du vil bli pressefotograf; og da tror jeg ikke du har noe på fotofagskolen å gjøre ihvertfall? Er nok fokus på mote og portrett fotografering der- har ihvertfall ikke sett mye pressefoto fra elevene.

 

Det beste da er kanskje å få seg jobb i en liten avis og bare jobbe seg oppover? Selv om det nok begynner å bli VELDIG få aviser som i heletatt har rene fotografer =) Kanskje ett journalistikk studium kunne vært like greit?

Lenke til kommentar

Jeg kan vell komme med litt her angående hvilken som om du skal ta skole.

 

Det er vidt forsjellig hvordan skole du velger å gå, er du den som lærer av å lese eller den som lærer av å gjøre er spørsmålet. Jeg går på Norges Kreative Fagskole i Oslo vi hopper ut i gata å bruker teknikkene vi har blitt fortalt om samme dagen som vi blir forklart dem, så hopper vi inn i klasserommet igjen og får tilbakemelding på bilder. Jeg liker denne modellen av læring siden jeg innimellom tror jeg har litt add / adhd.

 

Jeg har hørt de som går på UIO eller hva skolen heter, Journalistikk eller media fag bare går igjennom alt teoretisk så må du gjøre øvelser på egenhånd.

 

Jeg kan ha feil og da vill jeg helst at noen korrigerer meg på hvordan journalistikk og media er. Det jeg nå sa er hear-say.

 

Ellers kan jeg også nevne at Jeg bare har proffesjonelle fotografer som lærere, de er alle deltid lærere bortsett fra hovedlæreren som er freelancefotograf og heltids lærer.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+6132

Takk for svar :) Jeg har vært litt opptatt med å besøke besteforeldrene mine og fått lett gjennom bestefar sitt gamle fotutstyr (et par hasselblad kamera, en god del kremopptikk + annet diverse foto godbiter :love: ) Så jeg beklager litt sen respons

 

Pressefotograf er muligens feil ord å bruke, kanskje fotojournalist(photojournalism) passer bedre? (ala Joe Mcnally) Alikevell kunne det kanskje være greit å starte med å jobbe som fotograf i en avis, og jobbe seg videre der ifra?

 

Målet mitt er å kunne produsere best mulig bilder til aviser og magasiner. Enten det er til mindre avisoppslag, Magasinet Dagbladet og VG Helg eller bilde til en artikkel i National Geografics(om jeg noen gang blir så god).

Så sånnsett frister det litt å gå fotofagskolen.

Portrett bilder og illustrasjons fotografering til diverse avis og magasin artikler er absolutt noe jeg kunne tenkt meg å drive med (dette havner vel under fotojournalistikk, eller?)

Sportsfotografering og dokumentarfotografering virker også .

 

K_re_Willoch__Mal_1_193966g.jpg

Kilde: www.kampanje.com

Fotograf: Agnette Brun

 

00017748-UPS-maldives-001005.JPG

Kilde: Best of photojournalism www.nppa.org

Fotograf: Ukjent

 

18383_the_best_of_photojournalism_2.jpg

Kilde: photobucket

Fotograf: Ukjent

 

 

 

 

Jimdidr: Hvordan er det med finnansiering på fagskole? Får en nokk penger i stipend og studielån, eller må en ty til oppsparte midler, støtte hjemmefra, ekstrajobb etc? 60-80 000 kroner for utdanningen + bortimot den samme summe for mat, bosted og generelt levekostnadder, er vel mer enn hva en får i stipend og lån?

Lenke til kommentar
...

 

Jimdidr: Hvordan er det med finnansiering på fagskole? Får en nokk penger i stipend og studielån, eller må en ty til oppsparte midler, støtte hjemmefra, ekstrajobb etc? 60-80 000 kroner for utdanningen + bortimot den samme summe for mat, bosted og generelt levekostnadder, er vel mer enn hva en får i stipend og lån?

Lånekasse casher ut rundt 120 / 130 tusen i lån per år. koster 82 000 per år, du bør ha en jobb på siden om du skal bo med Oslo priser i det minste, men skolen er i bergen og trondheim også om jeg husker rett. Du burde sjekke http://www.norgeskreativefagskole.no

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...