Gå til innhold

Tips til skjermer for videoredigering og photoshop?


Gjest Slettet+7412534

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet+7412534

Hei.

Jeg er inne i en fase hvor jeg skal bytte ut mitt gamle dataustyr.

Jeg skal kjøpe meg en Mac Pro fordi jeg driver en del med bilde og videoredigering.

Av den grunn trenger jeg tips fra dere til skjermer.

 

Jeg vil gjerne ha et oppsett på 2 skjermer da jeg tror jeg får stor nytte av dette ved redigering av video.

Det blir riktignok mer photoshop bruk enn videoredigering (Final Cut Studio 2), men skjermen må fungere godt til begge deler.

 

Jeg har tenkt noe rundt 24" x2 (1920 x 1200) for å få en god bredde på skrivebordet. Jeg har også sett på eventuelt en 30" skjerm med oppløsning 2560 x 1600 men lurer på om 2 x 24" er bedre til mitt bruk. Jeg er klar over at du får ulike paneler på skjermene som igjen gir bedre bilder.

 

Jeg har sett litt på Eizo sine skjermer, men disse er også veldig kostbare. Eizo har også noen rimeligere varianter, men jeg har skjønt at disse er mer til kontorbruk.

 

Jeg har også vurdert en 24" skjerm og en 32" LCD tv som jeg bruker til å vise film (previews når jeg redigerer) og se på film jeg ellers har på pcen. Noen som har et slikt oppsett?

 

For å komme til saken så trenger jeg hjelp til et skjermoppsett for bruk til bilde og videoredigering.

Prisen er selvfølgelig et tema, men jeg betaler heller litt mer for kvalitet. Vil jeg klare meg like greit med 2 x 24" skjermer til 3000 kroner stykket som noen til 6000 kroner stykket så sier det seg jo selv at det billigste alternativet er det beste.

 

Takk for hjelp på forhånd.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Er du kjent med dette forumet: http://www.foto.no/cgi-bin/diskusjon/index.cgi ???

 

Anbefaler deg å prøve deg der, mange gode rådgivere, en blanding av engasjerte amatører og profesjonelle fotofolk på det forumet.

 

Eizo som du nevner, har ColorEdge serien som vel er for de som vil ha det beste til bildebehandling, mens FlexScan serien byr på skjermer egnet både til bildebehandling og alment bruk, og mer typiske kontorskjermer som da ligger i den lavere prisklassen.

 

For min egen del er jeg ute etter en skjerm til bildebehandling, men den skal også være godt brukbar til det meste. Det kan bli en 22" FlexScan S2232WSE WideScreen som snart er ute i butikkene. Men denne er jo litt mindre enn hva du er ute etter.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+7412534
For min egen del er jeg ute etter en skjerm til bildebehandling, men den skal også være godt brukbar til det meste. Det kan bli en 22" FlexScan S2232WSE WideScreen som snart er ute i butikkene. Men denne er jo litt mindre enn hva du er ute etter.

 

Takk for godt svar.

Ja, jeg har jo fått med med Eizo Flexscan s2232WSE. Jeg bruker per dags dato en Fujitsu Siemens 22" skjerm. Hadde tenkt 24 på grunn av 1920x1200 oppløsningen. Men ser jo at 2 x 22" også er en mulighet.

 

Eventuelt kjøpe en Eizo ColorEdge. De skal jo være noe av de beste på markedet. Men kjøper jeg en slik skjerm har jeg kun råd til en skjerm. Så da blir spørsmålet om disse Eizo skjermene er såpass mye bedre at det vil lønne seg å kjøpe en slik. Og så kjøpe en rimeligere ekstra skjerm for å kjøre dual view i ettertid.

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+7412534
Oppløsningen er på 1920 x 1200, mens 22" FlexScan S2232WSEK har oppløsning 1680 x 1050.

 

Ja, den skjermen så ikke så dum ut. Men nå har tanken streifet meg om å kjøpe en litt dyrere hovedskjerm (ala Eizo coloredge) og eventuelt kjøpe en rimeligere skjerm for å ha til preview av film og slikt når jeg redigerer. Ser jo at Eizo ColorEdge CG222WK ligger på rett over 10 000 kroner. DET ER MYE PENGER. Men da igjen skal jo skjermen være veldig god.

 

Har også sett på Nec MultiSync LCD2690WUXi. Noen som har testen denne?

Når vi er oppe i denne prisklassen så er det jo ikke mange lappene opp til 30" skjermer. Bilde kan sikkert ikke sammenlignes, men jeg er jo interesert i en stor arbeidsflate også. 19" er og blir for lite for mitt bruk synes jeg, og 30" er jo en liten drøm det å da.

Lenke til kommentar

Du kan finne mye å lese på her:

 

http://www.retrevo.com/s/NEC-LCD2690WUXI-M...234dj893/t/1-2/

 

http://www.retrevo.com oppfatter jeg som en søke-motor for reviews av forbrukerelektronikk, mitt inntrykk er at den snapper opp det meste og er raskt ute med det aller siste som er publisert av reviews.

 

Ellers tror jeg dette stedet er av de mest seriøse:

 

http://www.trustedreviews.com

 

og de gir jo svært positiv omtale av NEC skjermen du nevner (men testen er vel to år gammel):

 

http://www.trustedreviews.com/displays/rev...-LCD2690WUXi/p1

 

Lykke til! :)

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+7412534

Tusen takk.Veldig mye fin lesing å se på de sidene du anbefalte.

 

Men jeg er fortsatt veldig usikker. Jo, jeg redigerer bilder i RAW (Nikon D300) og driver en del med redigering av video. For øyeblikket i SD, men snart begynner jeg med HD.

Spørsmålet er nå om jeg virkelig trenger en så bra skjerm. Jeg vil si jeg er mer amatør-bruker enn profesjonell. Så da kommer spørsmålet. Vil jeg til mitt bruk merke stor forskjell på en proffskjerm til 10 000 kroner og en allround skjerm til 4000?

 

Det som står øverst på ønskelista mi nå er vel en 30" Skjerm. Ser at man kan få en LG 30" til ca samme pris som en coloredge 22" (Ca 10 000) og da begynner vi å snakke. Såklart gir ikke LG skjermen like bra bilde med tanke på redigering. Men tenk på den arbeidsflaten når jeg jobber med video. Det ser bare så lekkert ut.

 

Så hva ville dere der ute valgt?

En proff skjerm til redigering og kanskje en billig ekstra skjerm ved siden av til Previews, grafer etc?

 

Eller en 30" skjerm som gir god skrivebordsflate men da ikke gir den samme kvaliteten hva angår farger?

Og når vi er inne på det også.

Noen 30" og anbefale innenfor rimelighetens grenser hva angår pris?

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+7412534

Den skjermen så ikke så dum ut nei. bra pris for en skjerm med IPS display. Noen som har testet denne? Fant ikke så mye info om den på nettet. Hvordan er erfaringen med Philips generelt?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...