Gå til innhold

Adito, få tilgang til hjemme-nettverket ditt via hvilken som helst nettleser


Anbefalte innlegg

Mange har sikkert hørt dette tusen ganger før; få tilgang til pcen din fra hvor-som-helst osv...

Mange bruker sikkert løsninger som Hamachi eller LogmeIn for tilgang. De løsningene har en stor ulempe: Du er avhengig av en 3de-parts leverandør. Du ikke har noe kontroll på hva som flyter innom dem og de kan på 1-2-3 blokkere deg hvis ønskelig.

 

Adito derimot er en åpen kildekode løsning basert på java, som gir deg enkelt og greit tilgang til hjemmenettverket ditt, via en nettleser. Eneste ulempen er at du må åpne en port i brannmuren din, noe de fleste burde ha kunnskap om. Hint, hint: http://portforward.com/

 

Adito er en klone av SSL Explorer som tidligere ble solgt av 3SP. Men etter 3SP ble kjøpt opp av Barracuda har SSL Explorer blitt tatt av lufta i den offisielle kommersielle versjonen.

 

Windows brukeren har hatt problemer med å installere programvaren fordi det ikke har eksistert en installer + den krevde JDK installer. En kveld ble jeg inspirert og lagde dette: http://lars.werner.no/adito/

 

Installeren lar deg bruke standard java-installasjon (JRE) til å kjøre Adito og den kan installeres som en service. Se bilder av installasjon og bruk på min hjemmeside.

 

 

 

Forøvrig kan jeg fortelle en personlig suksesshistore fra syden:

En hvilken som helst internettkafe har låst ned det meste av funksjoner. F.eks Remote desktop tilgang er utelukket... Men de fleste kafeer har installert java og kjører java-applets uten problemer via nettleseren. Hvis de har det, vil som oftest Adito fungere. Siden Adito agenten er den som faktisk kjører programvaren får man tilgang noe jeg fikk til å fungere på 4 av 5 internett kafeer.

Samtidig prøvde en kamerat og komme inn på LogMeIn, men samtlige av kafeene hadde blokkert adressen, han måtte gå inn via min Adito ;)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

dette høres greit ut for de som har en del kunnskaper om pc. men for andre som vil ha det enkelt er logmein bra. jeg har brukt det i 3 år og aldri hatt problemer med det.

 

men adito høres genialt ut for den som gidder å åpne en port og confige litt og slikt.

 

hva mener du med at den kjører på java?

hviss man har en litt eldre pc med java på, så hviss javaen henger seg. hva da ?

Lenke til kommentar

Jeg bare poengterer at brukere stoler ganske mye på LogMeIn med personlig info/tilgang.

 

Adito bruker JRE som sin "container". I tillegg har programmerene laget en en wrapper som sørger for at den alltid kjører på serversiden. Om maskinen er gammel eller ikke har ikke noe å si på stabiliteten, alt går bare litt tregere.

 

På klientsiden kjører du Adito agenten som en Java-applet. Det geniale er at agenten laster ned programvaren for de gangene du kjører den.

Dvs at du kan f.eks lage deg en FirefoxPortable pakke som er ferdig satt opp med proxy via serveren din. Dermed unngår du evnt begrensninger som brannmuren på klientsiden måtte ha. Bare som et eksempel....

 

Mitt bruk er mer rettet mot f.eks Squeezecenter on-the-go.

Lenke til kommentar

Ja du kan bruke den som VPN uten webbrowser med denne: http://zhoupenghust.web.officelive.com/project.aspx

 

Forøvrig kan du bare lukke webbrowseren etter klienten er lasta inn da ;)

 

Adito lager ikke et virituelt nettverk som Hamachi, den lager portforwarders. Men SSL Explorer støttet nEXT noe sansynligvis kommer til å bli støttet i Adito etterhvert som prosjektet går framover. Det finnes ikke noe klientstøtte i rutere som er meg bekjent, men f.eks DD-WRT eller Tomato kan jo supportere det, hvis det er plass til java ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...