Gå til innhold

Trenger sårt hjelp


KjellM

Anbefalte innlegg

Eg har lurt på dette før,men skal prøve å vere litt mer spesifik denne gangen. Eg sliter med at maskinen låser seg i spill og når eg skal sjå DVD-filmer. Når eg f.eks spiller eit spill som ikkje er så masse grafikk i,som f.eks Championship Manager 4 så virker den heilt fint. Men med ein gang eg setter på Splinter Cell eller IGI2 så låser maskinen seg når eg har spilt i 2-3 minutter,og kanskje før den tid også. Eg får ikkje opp noken feilmeldinger. Bildet fryser og lyden forsvinner og eg må restarte maskinen. Så eg trudde det kunne vere Ram-brikken som eg hadde. Eg kjørte Memtest-86 V3.0 og etter ca 3t og 30 min så hadde den funnet 83934 errors i test#5[block move, 64 moves, cached]. Så eg kjøpte inn 2 brukte Ram-brikker,begge skulle virke i følge selgeren. Dette var 2x128 MB brikker. Kjørte på nytt denne testen og det samme skjedde. Så kjørte eg DocMemory RAM Diagnostic –Ver 2.0, etter forslag fra ein butikk. Den kjørte i 3t og 45 min før eg stoppet den,og der var det ingen feil. Så var forslagene at det kunne vere hovedkortet. Så min planer var å levere det inn i dag,men så fekk eg låne eit kort i går. Eit MSI ATA100 kort. Eg kjørte på nytt Splinter Cell,og når spillet skulle starte så låste maskinen seg. Eineste forskjell var at skjermen slo seg av,i stedet for at bildet fraus. Så nå har eg lagt det på is. Så mitt spørsmål blir da om det fortsatt kan vere slik at alle 3 Ram-brikkene er defekte, om det fortsatt kan vere Hovedkort,eller kanskje cpu,vifter etc... Temperaturen på cpu`en ligger godt under 50. I Bios så ligger den på rundt 35 grader. Har oppdatert drivere,installert VIA-drivere,skjermkort drivere,DirectX 8.1 og 9 uten resultat.

Eg håper det er noken som kan komme med en løysning på dette problemet. Det er fryktelig frustrerende å kjøpe spill til mange hundre kroner,for så å oppdage at maskinen ikkje virker!

Maskinvaren min:

Hovedkort: ASUS Socket-A VIA KT133A ATX AGPPro

Skjermkort: Gainward Geforce 4 TI 4200

Prosessor: Athlon XP 1800 1.53 GHz Socket A 266FSB Tray

Cpu-vifte: Cooling Fan Socket A370 AII PIIII/Celeron AMD up-to 1.97 GHz

Harddisk: Maxtor 40 GB 7200 rpm

Ram: 1x256 MB og 2x128 MB (Alle er 133Mhz,veit ikkje merke)

Tower: Midi ATX Tower 250W Aqua USB/Audio Ready P4

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

har du innstalert via 4in1 driverne? Og hvis så er tilfelle, er vel ingen sjanse for at du i tillegg by any chance har win XP innstalert? Dette har vist seg ved flere tilfeller å ikke være noe særlig bra kombo. Prøv å spill med kabinettet åpent, evt når maskina fryser og du må restarte gå rett inn i bios etterpå og sjekk temperaturen på cpu. Prøv dette og gi meg en tilbakemelding.

 

du hadde skrevet temp ja. hum. *går i tenkeboksen*

Lenke til kommentar

Hadde liknende problem i min maskin med Gainward Ti4200. Med det viste seg at problemet egentlig var at hovedkortet (100MHz) ikke likte en av 133MHz-brikkene.

 

Kjørte test av RAM-brikkene i 18 timer, men den fant ingenting. Måtte bare begynne å plukke ut brikker for å finne feilen.

Lenke til kommentar
Var det ikke Gainward sine Geforce 4 Ti 4200 som det var litt krøll med? Du kan jo forsøke å bytte det. Eller låne et annet av kamerater. Verdt å prøve.

 

Her er i hvertfall en som har et fryseproblem med Ti 4200 fra Gainward:http://forum.hardware.no/viewtopic.php?t=100317&highlight=gainward&sid=50c3695afb3367ed7ae40148d1ed67d4

ja riktig det jeg har h0rt mange som har probs med gainword gf4ti4200
Lenke til kommentar

Takker for alle svar.

 

For å svare på desse spørsmålene.

Skjermbildet fryser. Dvs at bildet står fast der den låser seg. Det blir ikkje forvrengt eller noke sånt,berre fryser.

Har installert de siste VIA-driverne,eller ViaHyperion4in1446vp6 som den heiter,har også prøvd med litt eldre versjoner.

Har ikkje Win XP på maskinen. Har Win98 og 2k. Har hatt Win XP,men det var akkurat det samme i den.

Har eit Geforce 4 MX440 som eg har testet med,men det skjer akkurat det samme.

Har som sagt 3 Rambrikker i maskinen,men har testet ein og ein,uten at det har hjulpet.

Eg skal sjekke temperaturen etter at den har låst seg i BIOS,men eg rekner med den er det samme,men det er verdt å prøve! :)

Håper desse svarene har hjulpet litt på. Eg er som sagt ganske fortvila pga desse problemene.

Lenke til kommentar

jeg har hatt samme problemet med min pc og det løste jeg ved og installere hovedkort-driverne på nytt igjen..

 

gå inn på start - kjør - skriv "dxdiag" (uten gåsetegnene) - gå inn på skjerm. hvis det etter AGP-teksturakkselerasjon står "ikke tilgjengelig" så er det dette som er oroblemet. jeg hadde det og løste det som sagt med å insallere driverne på nytt igjen...

 

håper det hjelper!!

Lenke til kommentar
Var det ikke Gainward sine Geforce 4 Ti 4200 som det var litt krøll med? Du kan jo forsøke å bytte det. Eller låne et annet av kamerater. Verdt å prøve.

 

Her er i hvertfall en som har et fryseproblem med Ti 4200 fra Gainward:http://forum.hardware.no/viewtopic.php?t=100317&highlight=gainward&sid=50c3695afb3367ed7ae40148d1ed67d4

 

Precisely det problemet hadde jeg for litt siden! Det som skjedde var at når jeg bare var i vanlig windows så gjikk det greit, men så snart jeg startet en applikasjon som krevde litt mer så fryste bilde seg, og skjermen ble fylt med små grønne og svarte firkanter. Jeg sende inn mitt kort og fikk ett nytt uten extra kostnader. Gainward har gått ut med full tilståelse på denne saken. Det er noe som er feil med en kondensator eller hva det var.

 

Helviser til denne tråden:http://forum.hardware.no/viewtopic.php?t=6...37c1ab1844e0de8

 

Såg nå i etterkant att det ikke var prob med gpu, men jeg anbefaler deg allikavel å sende inn kortet ditt.

Lenke til kommentar

Eg sjekket inn på dxdiag,og AGP Texture`n var satt til Enable,så den skulle vere i orden.

Det er nok ikkje skjermkortet. For eg får ikkje opp prikker eller noke sånt på skjermen. Bildet berre fryser. Men det er like klart,ingen prikker eller feilmeldinger.Har dessuten prøvd med eit VGA Geforce 4 MX440 uten at det hjalp.

Men kan det vere prosessorvifta? Når eg startet maskinen,etter å ha blåst litt trykkluft inn i kjøleribba,så var cpu temperaturen i BIOS på 27 grader. Eg spilte i 15-20 min på Splinter Cell før SPILLET låste seg,altså ikkje maskinen. Så eg gjekk inn i spillet igjen,men da tok det berre 1-2 min før maskinen låste seg. Eg gjekk så inn i BIOS og sjekket temperaturen og da var den oppi 53 grader. Nå har eg satt ei bordvifte ved maskinen,og etter at maskinen låste seg på nytt,så gjekk eg inn i BIOS og såg på temperaturen så var den på 41 grader. Så det er vel kanskje ikkje det som er problemet heller?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...