Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Striper i laptop-skjerm


Anbefalte innlegg

Jeg har en 14 mnd gammel HP Compaq 6517b som har funket utmerket helt til i dag. Plutselig kom det tre tynne vertikale striper midt i skjermen. Den ene er rød, den andre er grønn og den siste lilla. Tror ikke maskinen har fått seg en smell, og aner ikke hvorfor stripene plutselig dukket opp da jeg skulle sjekke mailen min.

 

Har prøvd å restarte, men samme problem (ikke bare i Windows, men også ved oppstarten i f.eks. bios). Tror det er snakk om skade på laptop-skjermen siden jeg har en 17'' LCD koblet til hovedkortet og bildet på den er utmerket. Når jeg tar screenshot kommer ikke stripene med, noe som forsterker min mistanke om at det er skjermen det er noe galt med.

 

Noen som vet hva jeg kan gjøre? Å skifte ut skjermen vil vel bli svært kostbart. Har garanti på 2 mnd, men studerer i Argentina, så jeg er vel ganske så lost vil jeg tro.

 

Se vedlegg for bilde av skjermen.

 

Takker for svar.

post-25959-1234397130_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg kan bekrefte at det mest sansynlig er en sprekk i LCD-panelet, ja. Kommer som regel av et knuff, eller av at det står i spenn i lengere tid. Panelene på bærbare er dyre å kjøpe som enkeltkomponent, og kan koste fra et par-tre tusen og oppover.

 

Om jeg var deg ville jeg trålet nettet for å se om noen selger en defekt maskin med samme modellnummer som din, der skjermen er hel. Det er ikke umulig å bytte panel, men det kan nok lønne seg å gå innom den lokale PC-butikken/verkstedet og spørre om de kan ta på seg en slik byttejobb.

Endret av shoop!
Lenke til kommentar

Det kan hende det er noe så simpelt som en kontaktfeil. En kamerat av meg hadde en skjerm med et lignende problem, men da var det bare å trykke på ramma rundt skjermen, så ble det borte. Det som kan ha skjedd er at skjermen har blitt utsatt for trykk i kontaktpunktet, og da er det langt i fra sikkert at det dekkes av garanti.

 

Edit: Eller at selve panelet har fått seg en trøkk, ja.

Endret av Filthpig
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...