Gå til innhold

Hvor lenge etter trening må man være bevisst på kosthold?


Anbefalte innlegg

Hei,

 

har trent styrke i mange år, er gjennomtrent og i bra form. Fra å tRene ganske hardt 3-4 ganger i uka har jeg nå gått ned til 2 økter, men disse er knallharde.

 

Er rimelig godt informert om kosthold, men går pr idag ikke på noe spesiell diett, spiser normalt men forsøker å spise proteinrikt og magert og tar i tillegg proteintilskudd, Solaray multivitmain og omega-3.

 

Etter at jeg har redusert treningen har et spørsmål dukket opp. Hvor lenge foregår den aktive muskelbyggingsfasen (altså perioden da jeg må tenke på kostholdet og drikke shaker etc)?

Har lest ett sted at man har målt msukelbygging så sent som 48 timer etter en økt, mens poster her på forumet sier at restitusjonsperioden kan være opptil 7 dager. Til nå har jeg vært 'kostholdsfokusert' i 48 timer etter en økt, etter det har jeg slappet mer av og forsøkt å heller begrense kaloriinntaket - hva syns dere om dette, holder det med 48 timer eller bør jeg utvide kostholdsfokuset?

 

MVH

Ole

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kommer an på nivået til utøveren. Hvis du har en nybegynner, vil en treningsøkt være nok til å forstyrre homeostase, og kroppen vil være ferdig restituert og klar til en større belastning i løpet av 48-72 timer. Dette øker med nivået til utøver (uker, måneder+).

 

Vil tro du kan gå ned på kaloriinntaket på treningsfrie dager, men det er ikke snakk om så mye. På treningsdager må du regne med kaloriene som du forbruker under trening, pluss nødvendig kalorioverskudd for fremgang. Treningsfrie dager bruker du ikke energi på trening. Likevel burde du jo ikke ligge i kaloriunderskudd her, ettersom jeg ikke kan tenke meg det er bra for restitusjonen (kroppen blir katabol).

 

Spørsmålet ligger da i om du skal spise like mange kalorier som du bruker på en dag, eller om du skal spise mer, og i så fall hvor mye. Her igjen vil jeg tro det er viktig å ligge i overskudd av kalorier, ettersom du er viderekommen og fremgangen ikke lenger kan måles mellom hver økt. Adapsjonen skjer da i løpet av uker, og du burde enhver dag ha kalorioverskudd. Hvor mye dette har å si vet jeg ikke. Kan jo også være at du ikke trenger kalorioverskudd etter de 48 timene, ettersom prosessene som da foregår allerede har blitt "mettet" av kalorioverskuddet før de 48 timene, og andre faktorer kommer inn.

 

Edit: Omformulerte litt.

Endret av Matias
Lenke til kommentar

Ok, takk for svar.

Er delte meninger om dette, han jeg kjøper kosttilskudd hos mener man bør ta proteintilskudd hele tida, selv om det er en uke siden man trente. Han snakker av erfaring sier han, har vært pfofesjonell bodybuilder osv. (men han tjener også penger på å selge mer proteinpulver så vet ikke hvor habil han er som kilde)

Lenke til kommentar

Proteiner og andre næringsstoffer er viktig for en som trener hardt, selv om du ikke er i restitusjonsfasen. Kan være greit å sjekke om du får i deg nok proteiner og sunt fett (flerumetta) gjennom vanlig kosthold, før du dytter i deg protein pulver. Men det skal sies at det kan være vanskelig å få i seg nok proteiner bare gjennom maten.

 

Jeg ville fokusert på næringsstoff sammensetningen fremfor kalorier til å begynne med.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...