Gå til innhold

Optimalisere en PC for surfing - hvordan?


Anbefalte innlegg

Problemet er at nettsidene - fra første side - tilsynelatende laster tregere enn båndbredden skulle tilsi. Og jo flere åpne faner jo vesentlig tregere ytelse.

 

Hvis ett kriterium - raskest mulig web-surfing ved eksempelvis opptil 50 samtidige åpne faner - gjelder foran alt annet på en dedikert surfe-pc, hva bør gjøres for å optimalisere pc'n for dette kriteriet?

 

1) SSD:

Jeg lurer på om det vil ha god effekt å anskaffe en lynrask SSD (f.eks. minst 150MB skriveytelse) og plassere eventuelle viktige filer der (vet forøvrig ikke hva slags filer i XP og IE/Chrome/Firefox/Opera dette kan gjelde)?

 

2) RAM-disk:

Finnes der noen slags disk bygd opp av RAM, som kan ha som eneste oppgave å huse såkalte sidevekslingsfiler, og kan det fungere, og kan det øke ytelsen for nettleserne?

 

3) RAM:

XP takler bare 3GB RAM, så da er det vel lite å hente der når 3GB er installert.

 

4) Annet av komponenter som kan installeres, eller konfigureres?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1: SSD til å ha OS'et ditt på kan nok hjelpe ja. Så lenge du og instalerer nettleseren din på den disken vil du få utnytta den til sitt fulle i nettlesing.

 

2: Har du 3gig med ram, tror jeg ikke du skal trenge å tenke på sideveksling. Forutsetter at du ikke har ekstremt med programmer i bakgrunnen.

 

3: Burde være plenty.

 

4:

 

En kjapp prosessor vil nok og være viktig. De fleste nettlesere (untatt chrome) utnytter ikke flerkjerne prosessorer, bruk en med så mange Ghz som du har råd til. Det vil da antagelig være en dualcore.

 

Et skjermkort av litt kvalitet vil og kunne hjelpe, da flash utnytter skjermkortet til å prosessere flash. Å med mengden av flash rundt omkring på nett kan det ha litt å si.

 

Ellers så gjelder vel det vanlige med å passe på å ha så lite bakgrunnsprogrammer å tjenester som mulig surrende i bakgrunnen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...