Gå til innhold

flott med et sammenligningsgalleri!


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

I sammenligningsgalleriet valgte jeg bildet av Christan Radich da jeg fant dette best egnet til å teste skarpheten til de forskjellige kameraenes objektiver.. Ved å klikke på bildene får man opp et bilde på 800*600, ved å klikke på disse bildene igjen får en opp et bilde med den største oppløsning for det representative kameraet og sammenligning er mulig. På venstre side i bildet er et skilt hvor det står ”fortøyning forbudt”, og dette ga en god pekepinne om de forskjellige objektivenes skarptegning. C5050Z, og Canon’s G2 og s50 står fram som “testens”klare vinnere. Nikon 5700 skuffer med sin kantskarpe mens Mju 300 er klart den store taperen med Kodak hakk i hel. Nå viser denne ”testen” riktig nok bare kantskarpen til objektivene, men et objektiv med god kantskarphet har vanligvis meget god skarphet ”all over”, mens et objektiv med dårlig kantskarpe kan tegne veldig godt i bildets sentrum.

Når det gjelder makro-bildene er det vel ingen tvil, C5050Z er klar vinner.

Hadde vært kjekt med et slikt sammenligningsgalleri i tiden framover hvor nye kameramodeller hadde fått ”testet” skarpheten mot f.eks G 3 eller C5050Z.

Men da må det være flere punkter å sammenligne med - fra kant og til sentrum, på vidvinkel, normal og full tele. Skrift gir vanligvis en god indikasjon. De fleste har et skarptegnende objektiv øverst på sin prioriteringsliste når de skal kjøpe kamera, da kan de selv se hva objektivet presterer før de bestemmer seg.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...