Gå til innhold

[Løst]Stasjonær bygge-selv PC - kjøpe nå eller etter jul?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har planlagt kjøp av ny PC en god stund nå (handlevogn, skjermkort skal kanskje byttes til 9800 GX2), og siden jeg ikke trenger den før i januar, har jeg utsatt kjøpet for å få den billigere. Desverre brente jeg meg på høyere dollarkurs, og prisen på handlevognen steg ~1500 kr på svært kort tid.

 

Det jeg lurer på nå, er om noen med litt innsikt vet om det vil være noe å spare ved å vente en måned til, eller om jeg likesågodt kan kjøpe den nå.

 

 

På forhånd takk!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Huff, ballus hvordan kan du si noe slikt? Att prisene vil stige er ett faktum, ja. Hvor mye, det vet ingen. For hva vi vet, finner norge en kjempe ore med olje eller gass og prisen på olje stabiliserer seg og krona styrker seg igjen ganske fort. Dermed vil prisene være der de er. MYe annet som spiller inn ogspå.

 

Det jeg ville ha tenkt på er hvilken plattform du skal kjøpe, am2 eller intels 775. Core i7 er vi vel alle enige om att ikke er noe vits i enda. Det som skjer i januar og februar er att amd lanserer sine nye prosessorer som skal yte meget bra sammenlignet med intels i7 platform. Dette vil garantert endre prisene på både 775 og am2 plattformen.

Lenke til kommentar

Prisen går ikke opp 40 % over natten men vil stige for hver dag som går i takt med NOK/EUR

 

I skrivende stund ligger NOK/EUR på 9.7617 som er opp 36 % siden august i år. Se på pris statistikken i prisguiden til hw.no så ser man at en god del elektronikk har steget i takt med at NOK blir mindre verdt kontra EUR og USD. En annen ting er også at elektronikk er generelt noe billigere om sommeren. Men det er snak om marginale forskjeller. Største påvirkingen er lagerbeholding til produsentene da spesielt på typiske brød og melk varer som harddisk skjermkort CD/DVD drev osv

 

Så du vil garantert ikke gjøre noe scoop ved å vente til over nyttår. Men du vil heller ikke gå på den store smellen heller. Men på en ny pc tenker jeg nok du må ut med 1000 flis mer i januar enn hva du må betale nå.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...