Gå til innhold

Utdanning som siviløkonom/jagerpilot


EsAa

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg er en 16 år gammel gutt på vg1 som har noen spørsmål til dere som er siviløkonomer, er/blir/har vært/de som kan noe om utdannning som jagerpilot i Forsvaret.

 

Siviløkonom:

 

Ja, som nevnt går jeg i førsteklasse, og skal om ikke for lenge velge fag til neste år (neste skoleår). Innenfor økonomi som drømmer jeg om å bli aksjemegler og synes emnet innenfor megling er spennende. Har hørt at flere aksjemeglere har denne utdanningen og anbefaler det veldig. Men! Mitt spørsmål er: Hva slags økonomiske fag/matematikk anbefales for meg da å velge? Er veldig usikker siden de finnes en del å velge mellom. Takker til alle som svarer på innlegget.

 

Jagerpilot:

 

Jeg har også hatt en drøm om å fly jagerfly, og vet at den slags utdanning tas i Luftforsvarets Flygeskoler. Spørsmålet mitt til dere er om det kreves R matte, fysikk, teknologi og forskningslære X for å bli flyger. Har sett på forsvarets hjemmesider at det er mye tester osv, men som "sakt" lurer jeg litt på hva som kreves, og er takknemlig for svar.

 

 

MVH

EsAa

Endret av EsAa
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

I begge utdanninger er det en fordel med så mye matte som mulig fra videregående.

 

Når det gjelder siviløkonom så ville jeg i tillegg vurdert bedriftsøkonomi og/eller samfunnsøkonomi for å få en liten pekepinn på hva fagfeltet omhandler og om du faktisk liker det. Jeg fikk selv interessen for økonomi etter samfunnsøkonomi på videregående.

Når det gjelder drømmen om aksjemegler så tror jeg at jeg ville satt meg litt mer inn i hva yrket innebærer. Virker ikke helt som du vet hva det dreier seg om.

Lenke til kommentar

Da beklager jeg. Har bare hørt akkurat det samme du sier litt for mange ganger. Aksjemeglere er på mange måter selgere i den forstand av de lever av honorarer/kurtasjeinntekter fra folk de kjøper/selger for. Det er stort sett andre folk som tar seg av analysene og tallknusingen.

 

Anbefalingene av fag er uansett de samme. Matte er viktig og velg den vanskeligste (R?).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...