Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Bærbar falt i gulvet


Anbefalte innlegg

Hei

 

Jeg har en bærbar som fikk en smell her om dagen (mistet den i gulvet) deretter begynte noe å lage surre lyder i den som gikk over etter en restart.

Har ikke gjort noe store testinger, men fant ut igår etter å ha puttet inn min eksterne disk (en WD, kun med usb kontakt)

at kopiering av video filer tok det ekstremt lang tid. Explore, kopiere og se på videofilmer på disken tar også latterlig lang tid (20 min start tid bare å kopiere).

Men å se på videofilmer og kopiere filer frem og tilbake på den interne disken går helt fint. Det tar også ekstrm lang tid å browse "min datamaskin" etter å ha puttet inn eksterne disken.

 

 

Er redd for at det er selve kontroll enheten for lagring på bærbare pcen som sliter hardt etter smellen.

 

Feilsøkinga jeg har gjort er å kjøre en disksjekk hvor windows fant masse feil som den rettet på.

 

Det jeg lurer på om det finnes et feilsøkingsprogram som sjekker alle enheter på datamaskinen? Og eventuelt om det går an å sende pcen til reperasjon et sted.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veit ikke om noen spesielle programmer, men etter dine beskrivelser tyder dette på at harddisken som lider mest her...actuatorarmen (lesearmen) til harddisken er sårbar for sånne ting...hvis hele pc-en jobber tregt så er det veldig stor sannsynslighet harddisken er på tur til å si "natta" etter mine erfaringer...:hrm:

 

Legg alt du får lagt over på din eksterne harddisk for sikkerhestskyld (snakker av egen erfaring her...:p)

 

Men selvfølgelig, det kan være flere deler i den bærbare som kan ha tatt skade av fallet...

Endret av Svirre91
Lenke til kommentar

Du kan jo bruke OCCT 3.0.4b. Det kan teste GPU, CPU og Strømforsyning. Har også hørt at Nvidia NSA er ganske bra. Du burde prøve memtest86 og. For å være sikker. Hvis du vil teste harddisk kan du bruke Western Digital sin sjekk. Den skal funke med alle hardisker http://support.wdc.com/download/ hvis det ikke er noen av disse burde du levere pcen der du kjøpte den. Det er som regel billigere, spesielt hvis du har garanti.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...