Gå til innhold

Trenger tips: Innkjøp av billig server m / gode open source drivere


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Er vel 4-5 år siden jeg i det heletatt fulgte med på hardware-markede (har hatt macintosh de siste 3-4 årene) så er ganske blank for tiden. Saken er den at jeg har bestemt meg for å gå til innkjøp av en server som skal kjøre freebsd / eller gentoo linux (har ikke bestemt meg for hvilke enda). Jeg trenger et oppsett som er billig og som gir så mye som mulig for pengene, og som har gode, stabile open source-drivere.

 

Serveren skal stå på en bod uten tilgang til kablet nettverk (derfor er trådløst nettverks-kort nødvendig), bruksområdet blir automatiserte oppgaver som backup-rutiner der serveren vekker andre PC/Macer i huset via Wake On Lan (WOL) om natten og tar backup, for deretter å slå av de berørte maskinene. Av andre bruksområder skal den hoste iTunes-databasene til alle i huset, være en felles fil-server, web-server og ellers mye tøft jeg kommer på. Kanskje tom være X10 home automation-server en gang i fremtiden.

 

Som sagt, viktigste er at den er billig, mye for pengene og at driverne til delene er godt støttet i open source-miljøet da hovedsaklig all programvare skal basere seg på open source.

 

Hadde vært kjempemessig om noen kunne satt opp en liste med deler om noen har litt tid "å slå ihjel".

 

På forhånd takk :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...