Gå til innhold

Den ultimate spillmaskinen?


HCG

Anbefalte innlegg

Zepto Hydra A17 er en råtass. Men den er ikke gratis.

 

Det koster virkelig om du skal ha en spilldatamaskin som rocker og drar skinnet av pølsa. Fort vil du snakke om noen titusener av kroner. I jakten på en balanse mellom alburommet i stua og tomrommet i lommeboka har vi sjekket hypotesen om det var mulig å spille på en bærbar PC. 

 

 

 

Maskinen vi har testet er en bærbar Hydra A17 Gaming fra Zepto. Den har en 17'' skjerm som kan kjøre en oppløsning på 1920x1200 punkter, et NVIDIA Geforce 9800M GTX 1GB grafikk-kort, en Intel Core 2 Duo P9500-prosessor og en harddisk på 7200RPM for å nevne noe. I tillegg en liten innebygget subwoofer, Blu-rayspiller og en del annet gøysomt. Alt i alt det man egentlig kan forvente seg av en god gaming-datamaskin, uavhengig av om den er bærbar eller ikke. 

 

 

 

Maskinen veier selvfølgelig litt (tett under 4 kilo), men den er også bærbar- og ikke slepbar som så mange andre. Du har ikke noen problemer med å ta den med deg rundt omkring i stuen, eller legge den på fanget i sofaen mens du ser på en halvdårlig film i bakgrunnen. En annen fordel er at den ikke blir spesielt varm (den blir varm, men den blir heller ikke så varm at du brenner ballene av deg som så mange andre bærbare). Ikke overraskende støyer den litt, men mye mindre enn vår alternative spillmaskin (og enda mindre enn vår Xbox 360). 

 

Batteritiden er oppgitt til å være rundt 2 timer, noe som vi fant ut at stemte godt. 

 

Pris og tilgjengelighet? Sjekk Zeptos hjemmmeside

 

 

 

For oss var det likevel viktig at vi fikk en skikkelig opplevelse av det grafiske. Lydkortet fungerer såpass godt at det koblet vi rett til våre fete hodetelefoner og kunne så absolutt ikke klage på det. MEN, som sagt: Kunne denne bærbare maskinen hamle opp rent grafisk? 

 

Bildene nedenfor illustrerer hva maskinen leverer av grafikk: 

 

(Artikkelen fortsetter under bildene)

 

zeptosak1_676074a.jpg

 

Forminsket bilde fra maskinen («Age of Conan»).

 

 

zeptosak2_676076a.jpg

 

Bilde i 1:1 fra «Age of Conan» (samme bilde som over).

 

zeptosak3_676078a.jpg

Forminsket bilde.

 

zeptosak4_676079a.jpg

 

Utsnitt av bildet over.

 

 

 

Mer om maskinen 

 

Ved å sammenligne Hydra A17 mot hva en spesialbygget ny spillmaskin klarte - til faktisk omtrent samme pris - ble vi ikke annet enn imponert. Det som også er maskinens store fordel er at den kan bygges ut. 

 

Det er selvfølgelig et pluss at Hydra A17 kom med Windows Vista Ultimate (som egentlig er den eneste versjonen som virkelig er god nok om man er litt streng), Bullguard Antivirus og Cyberlink Hi-Def Suite. Et 2 megapiksler stort kamera kan også gi deg chattemuligheter... Et annet pluss er selvfølgelig et numerisk tastatur. 

 

Maskinen starter raskt og har også gode grunninnstillinger. Her er det lite tull som du ikke trenger, og det som eventuelt er der kan du lett fjerne. Harddisken er meget rask, og mye raskere enn det man vanligvis finner i en bærbar. 

 

Utseendet har for noen litt å si, og maskinen er en vakker gaming-maskin som først og fremst er tøff uten for mye tull. Pluss for låsemekanismen skal den likevel ha. 

 

Vårt spørsmål var om en bærbar maskin kan være et fullgodt alternativ til en stasjonær for gamere. Hydra A17 ga oss svaret: Ja. Det koster likevel å være kar, men det er noe de fleste vet. 

 

Pris og ytelse er oftest de tingene man tenker på når man kjøper en maskin, men for mange er det også en annen viktig faktor: Plass. En maskin som Hydra A17 kan man ha med seg rundt i forskjellige rom, og kan også tas med på tur. Det bør være med i vurderingen.

 

 

 

Kopiert fra: http://spillmagasinet.no/default.aspx?sect...&id=2443888

 

MVH, uSveinHa97.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Wow...

 

Jeg har aldri lest et så... spesielt review...

 

Hva er en "spesialbygget" laptop? Hva er spesifikasjonene og prisen på denne "spesialbygde" laptopen du har satt Hydra opp mot?

 

Er kanskje ikke Hydra også en variant av disse "spesialbygde" laptopene som finnes? (Såvidt jeg vet så kan vel Hydra konfigureres etter ønske?)

 

Num-pad er ikke et pluss på en 17" laptop, det er en selvfølge.

 

Tenker man ytelse over pris blir vel Alienware area-51 m17x et bedre valg?

 

Kanskje ta med noen bilder av selve maskinen, spesielt hvis du kommenterer utseendet på maskinen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...