Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Mulig defekt grafikkort?


Anbefalte innlegg

Jeg har en selvbygd maskin jeg har hatt litt problemer med i det siste. Reinstallert Vista et par ganger pga ulike bluescreens osv. Merket for et par dager siden at maskinen hang seg gjevnlig under oppstart. Jeg antok at dette var pga mulig defekt RAM, og bestilte derfor ny RAM. Maskinen har så stått avskrudd i 2 dager.

 

Når jeg så skulle skru på maskinen i dag, før jeg skulle sette inn den nye RAMen jeg også mottok idag skjedde det noe merkelig. Jeg får ikke bilde fra maskinen i det hele tatt. Merk at jeg får ingen "beeps" fra hovedkortet, dvs at den ikke signaliserer at den ikke kan se at det er noe galt med hovedkortet. Det gjør den imidlertidig om jeg koblet ut strømmen til grafikkortet eller tar ut begge rambrikkene.

 

Jeg har testet:

20/11:

- at skjermen fungerer med annen PC

- at jeg ikke får bilde med 1 i stedenfor 2 RAMbrikker.

- med de nye RAMbrikkene jeg har bestilt.

- at grafikkortet får strøm. Viften på kortet spinner.

- at grafikkortet er "klikket" skikkelig inn i PCI-E

21/11:

- å strippe maskinen ned til HK, GPU, CPU og PSU, samme resultat, men ingen pipelyd.

- å ta ut RAMbrikkene, men eller la HDer, optisk drev, HK, GPU, CPU og PSU være som de er. Da får jeg opp en intens pipelyd.

 

Har rimelig høy PC kompetanse, men har ingen anelse hva dette skyldes. Kan ikke skjønne at et grafikkort blir defekt, sånn over natten. Det er jo rimelig sannsynlig at det er grafikkortet som er ødelagt. Men hvordan?

 

Om vi sier at det ikke er grafikkortet. Hva kan det da være? Kan de defekte RAMbrikkene ha noe med saken?

 

Håper på svar.

Endret av andreh
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg fikk samme problem for litt siden og jeg har 3 skjermkort liggende som jeg prøvde og alle hadde samme feil, det er nok CPU som står for feilen du har, den kan gi disse problemene, står maskinen å durer lenge eller restarten den etter litt tid?

 

for det kan også være PSU som har delvis skyld i problemet.

 

hvis du har en ekstra PSU så prøvd den først og se om det hjelper, men husk ikke kjøp noe ekstra utstyr før du har tatt en eliminerings prosess:

 

strip pcen din helt ned til bare CPU, hovedkort, skjermkort og PSU tilkoblet, start så pcen og se om du får signaler...hvis du da får signaler så kan det være ram som var problemet...husk at du skal ikke ha hardisker eller noe annet enn de delene jeg nevnte over når du starter opp.

 

hvis du får liv så kan du også koble til en og en del til du får samme feil igjen og da skal du ha funnet synderen.

 

jeg vil nok tro det er CPU som har fått en liten hete smell eller lignende, men man kan ikke spekulere for mye, det gjorde jeg og jeg ble omtrent gal av det..prøv heller det jeg nevnte og se om du får noe liv :)

 

det beste hadde også vært om du hadde hatt et ekstra skjermkort liggende som du kunne prøvd, hvis ikke så har jeg et x1900 kort som jeg har tenkt å kaste.

Endret av Karnesh
Lenke til kommentar

Tusen Takk for svar. Hadde virkelig ikke trodd at noen gadd å svare på denne :)

Må også si at jeg er mektig imponert over at går så langt for å hjelpe meg at du nærmest tilbyr meg å låne din gamle GPU for at jeg skal få det testet. Imponerende. Skal forsøke å få lånt en GPU av en venn først, men eller hadde det vært veldig snilt, og veldig aktuelt.

 

Har nå strippet maskinen ned til hovedkort, CPU, PSU og GPU. Samme resultat. Inget bilde. Har også testet med annen skjerm.

 

Viften spinner på både GPU og CPU, noen måte å fysisk se om noen av de er gått?

 

Eller setter jeg pris på alle former for svar og ulike tips og tilbakemeldinger.

Lenke til kommentar

Det er ikke alltid lett å se om de har tatt fysiske skader, jeg har hatt x antall ødelagte CPU'er og GPU'er som ikke viser tegn til fysisk skade, men det kommer nok av at jeg ikke fysisk åpner og sjekker innmaten på GPU...veldig microscopiske feil kan forårsake mye ødeleggelse egentlig...jeg har hvertfall aldri sett brennmerker el. med mindre det har vært en overspennings feil som har fått pcen til å gå i alle kanter.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...