Gå til innhold

Ønsker hjelp til forslag til en billig hjemmeserver.


ExizHW

Anbefalte innlegg

Hei.

 

Jeg har flyttet til Sverige for å studere i et års tid, og med de internettlinjene som finnes her, kombinert med at jeg bare har med meg laptop og en ekstern harddisk har behovet for en server kommet raskere enn antatt.

 

Jeg har sett på litt forskjellige løsninger, har sett litt på QNAP sine NAS-løsninger, men føler kanskje prisen blir litt for høy for de, i forhold til hva man kan få til ellers.

 

Jeg har lest testen av Fujitsu's Scaleo 1900, og diverse diskusjoner rundt denne. Løsningen virker egentlig midt i blinken for meg, men jeg sitter med følelsen av at jeg betaler altfor mye, i forhold til hva som er mulig. Serveren kommer kun til å bli brukt til lagring, behandling av torrent-filer og deling av musikk.

 

Er det noen her som kunne satt opp et forslag til en billigst mulig server? Jeg er fortsatt litt usikker på om jeg skal gå for Windows Home Server, eller en Linux-løsning, men hvor mye lavere kan man komme med et egetbygd oppsett, i forhold til Fujitsu's løsning?

Jeg har som sagt ingenting annet enn en laptop her, men kan nok få lånt et tastatur og en skjerm til installering. Deretter kommer jeg kun til å ønske aksess via laptopen. Jeg ser for meg rundt 1TB i første omgang, med mulighet til å utvide...

 

Boksen kommer uansett til å stå inne i et skap ved internettinntaket, så utseende og støy er ikke det mest vesentlige, men ønsker ikke et monster heller. Ser for meg så lite og billig som mulig, alt slår jo egentlig Fujitsuen uansett...

 

Setter utrolig pris på om noen har tid til å tipse litt/foreslå et oppsett. Er veldig liten tid til dataknoting pga studier, så hadde egentlig tenkt å bare gå for en ferdigløsning, men lurer på hvor mye billigere jeg kan få det! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Vel, skal man ha det billig og enkelt er det jo bare å sette opp en datamaskin med den billigste mulige maskinvare, legge inn en passende utgave av windows (XP fungerer helt fint til ditt serverbruk) og setter opp RDP, så har du en maskin du kan bruke til det du måtte ønske. + VNC for å kunne nå maskinen når du ikke her hjemme.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Den siste der set grei ut, kunne muligens gått for en AMD 4850e CPU isteden om de har denne inne.

 

Ellers så er det stort sett lagringsplassen eller harddiskene+ eventuelle raid kontrollere om du vil som koster mest på filservere. Betalte vel en ca 3500kr for min HW, men har vel brukt en 12-13k på hardisker og raidkontroller nå.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...