Gå til innhold

[Løst] LAN: 50-70 stk. dhcp m/ DNS -- Backbone osv.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
Hvordan speccs må det være på datamarskinen som jeg har som dhcp/dns server?

Det kreves nesten ingen resurser å kjøre dhcp og dns. Det som er viktig er at denne serveren står på hele tiden og at den er stabil.

Jeg har brukt en P2 266MHz med 160MB ram på et lan med mellom 60-90 stk.

 

Hva trenger vi en Backbone for ?

Et backbone er ryggradsnettverket, dvs der alle andre switcher og servere blir koblet til. Forskjellen mellom denne switchen og de som blir brukt som "bordswitch" er at denne er raskere og tåler mer trafikk siden all trafikk mellom de andre switchene går igjennom denne.

 

Edit:Har også tenkt på Overvåkning av nettverket. Dette er noe jeg må ha siden sponsorne våres ikke har barnepornofilter på linja vi blir sponset med.

Det dere må gjøre for å få noe slikt til er å sette servere opp med to nettverkskort et til skolenettet/internett og det andre mot lan-et. Da får dere skilt lan-et fra skolenettverket og dere kan sette opp filter på trafikken mot internett.

Dere kan få dette til på windows, men vil anbefale at dere ser på ulike utgaver av Linux og FreeBSD som er tillagt for til å gjøre akuratt dette. Vil da anbefale pfSense og Clark Connect. Det krevst ingen stor kunnskap om Linux eller BSD for å bruke disse siden det er bare å installere og resten styrer dere fra et web grensesnitt. Begge er også enkle å sette opp som DHCP og DNS server, samt dere må installere noen ekstra moduler for å få på filter mot ulike ting.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...