Gå til innhold

Acer Aspire 7730G vs. Logitech z-5500


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
  • 4 uker senere...

Det vil uansett fungere å koble til med en analog stereokabel (med 3,5 mm jack i begge ender) men da får du bare stereolyd (eller stereo mikset opp til surround)

 

For å få ekte 5.1 surround med en laptop trenger du et S/PDIF interface (digital lydutgang). Jeg googlet litt, og noen kilder sier at PC-en din har dette, andre sier at det mangler... du må med andre ord sjekke det selv.

 

Gå til lydkontrollpanelet i windows og slå på digital lydutgang. Sjekk om det lyser rødt i hodetelefontilkoblingen. Hvis det lyser så har du en tilkobling med dobbel funksjon: den kan fungere både som analog og digital.

 

Hvis du har den lysende røde tilkoblingen kan du bruke en optisk kabel med TOSLINK plugg i den ene enden og 3,5 mm jack i den andre, for eksempel denne. Ikke la noen lure deg til å kjøpe dyre hifi-kabler, til digital lyd gjør billigkabler samme nytten.

 

Når du har koblet opp høyttalerene med optisk kabel er det en siste ting du må gjøre for å forsikre deg om at du får 5.1 surroundlyd: Pass på at medieavspilleren din er stilt inn til å bruke en funksjon som heter S/PDIF passthrough. Dette gjør at du får 5.1 lyd gjennom den optiske kabelen og ikke bare stereo.

 

Jeg husker ikke om Windows Media Player støtter denne funksjonen. De fleste programmene skal støtte det, for eksempel Media Player Classic Home Cinema og VLC. Uansett hvilet program du bruker må du inn i innstillingene og slå på funksjonen manuelt, ellers får du stereolyd.

Endret av josef_stalin
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...