Gå til innhold

Pentax diskusjonstråd: Tråden for digitale Pentaxianere.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Finnes fler detaljbilder på denne sida. Bildene ser ganske troverdige ut på meg. De skal ha kommet fra et russisk Pentaxforum.

 

Bildene tyder på et interesant kamera. Eneste jeg stusser på er plassering av Green Button. Jeg bruker den sammen med Ok for å aktivere auto-ISO, uten å ta kamera fra øyet. Tipper vi får samme snarvei ved å trykke Ok og ISO-knapp. Og da er det ikke noe problem. EV nær utløser virker og greit.

 

Prismehuset virker høyere. Det betyr vel enten mer solid, eller bedre søker. Eventuelt begge deler. Ser og ut til at det blir fokus hjelpelampe. Og pop-up bilts. Det har gått rykter om at den skulle vekk. Jeg håper vi beholder den. Knakende kjekt å kunne kjøre eksterm blits trådløst, uten å behøve å kjøpe ekstra stash.

 

RiceHigh skal ha holdt i kameraet. Han blir også sitert. Der står det bla. "With the Four Ways / "OK" Buttons: WB, Flash, Drive and Colour Mode / AF Point Selection Activation". Likt med K-m mao. Om det stemmer, så lurer jeg på hvordan vi velger fokuspunkt. Nå er ikke RiceHigh av de jeg tar mest seriøst, vanligvis... Så jeg mister ikke nattesøvn over dette.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Fovi har fått inn Sigma objektiver til Pentax.

Ser de har tatt inn diverse annet.

 

Det hadde vært topp hvis de kunne være litt mere konkuranse dyktig på pris og importert "everything Pentax".

De kunne importert ting og tang vi må kjøpe fra utlandet.

 

 

Noen som vet om denne telekonverteren er grei?

Den støtter sikkert ikke KAF3 fatningen.

 

Tenkte jeg skulle prøve denne på 55-300mm.

Endret av NorthPentax
Lenke til kommentar

Om telekonverteren; «full AF operation is only possible with lenses with open aperture of f/2.8 or brighter».

 

Ønsker meg av og til litt mer rekkevidde enn 300mm (dvs til dyrefoto), har egentlig bestemt meg for å kjøpe enten Sigma 50-500 eller Sigma 150-500. Førstnevnte hadde vært utrolig greit f.eks. på safari, burde dekke de fleste behov så jeg slipper å bytte objektiv der støvet er som verst. Foreløbig har jeg ikke funnet grunner til å kjøpe 150-500 (annet enn pris, men forskjellen er marginal).

Lenke til kommentar
Om telekonverteren; «full AF operation is only possible with lenses with open aperture of f/2.8 or brighter».
Normalt er det kamera sitt AF-system som er den begrensende faktoren. Så jeg tipper dette er en standard disclaimer, som det ikke er grunn til å legge stor vekt på.

 

Jeg påstår ikke at du får AF, men ser heller ikke bort fra at det er mulig. DA 55-300 har nemlig svært god kontrast, som er et viktig kriterie for AF ikke AF.

 

Jeg får f.eks AF i godt lys med kombinasjonen K-500/4,5 og Pentax AFA 1,7x. I følge manualen skal ikke dette fungere.

Endret av fototim
Lenke til kommentar

Planen var jo å kjøpe Sigma 120-400mm som jeg har skrevet om tidligere. Men p.g.a. tester, kvalitetsforskjellene og prisforskjellen valgte jeg DA 55-300mm etter tips fra fototim. Sigma 150-500mm skal ikke være noe bedre enn Sigma 120-400mm. 50-500mm skal være ganske bra.

Men alle disse er store og tunge. DA 55-300mm med en 1,5X TC er halve størrelsen og 1/3-1/4 del av vekten. MF skal jeg klare de gangene den blir brukt, jeg foretrekker å croppe bildene.

 

Men planene er å bruke denne til Tamron 90mm makroen også.

Da får jeg en 135mm 1:0,75 makro.

Håper det er denne Kenko saken de selger.

Lenke til kommentar

Er veldig fornøyd med 55-300 selv, men det blir kanskje litt for lite lyssterkt for min del om jeg setter på en konverter. (Planlegger bl.a. en rimelig lang safari i Tanzania, har forstått at lyssterk optikk kommer godt med.) Med 50-500 blir kameraet et beist, håper det er verdt det.

 

Fikk for øvrig testet at K20D er solid i dag. Skulle krype rolig opp på en stein for å snike meg innpå en fugl. Mistet taket på høyre bein, gikk i bakken så det sang og kameraet fløy noen meter før det landet (heldigvis i mose). Kameraet er godt som gull, kneet mitt er det verre med. I stedet for nærbilde av noe eksotisk fikk det heller bli avstandsbilde av en måke. Tar en liten stund før jeg bygger meg opp mot til å bevege meg ut i strabasiøst terreng igjen. :)

post-139385-1241300940_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Er veldig fornøyd med 55-300 selv, men det blir kanskje litt for lite lyssterkt for min del om jeg setter på en konverter. (Planlegger bl.a. en rimelig lang safari i Tanzania, har forstått at lyssterk optikk kommer godt med.)
I følge min informasjon er det en ting du ikke trenger i Tanzania, og det er lyssterk optikk.

Tanzania ligger såpass nær ekvator at du har to typer lys og forholde deg til. Sterk sol, og stummende mørke. Solnedgangene skal være fantasiske, men de er svært kortvarige. For de få minuttene greier du deg kanskje like godt med et brukbart stativ.

 

En annen ting er at det er et åpent spørsmål om du får mye bruk for noe lengre enn 300mm. Elefanter er litt større enn gråspurv vet du. Og de fleste av de organiserte safariene bringer deg ganske nær. Du må riktignok jobbe raskt. For det er kun de eksklusive safariene som gir deg tid til å fordype deg.

 

Ta det jeg sier med store klyper salt. Jeg har ikke vært der selv.

Lenke til kommentar
Og de fleste av de organiserte safariene bringer deg ganske nær. Du må riktignok jobbe raskt. For det er kun de eksklusive safariene som gir deg tid til å fordype deg.

Vi skal ha egen bil og sjåfør, så timing styrer vi heldigvis selv.

 

Får gruble litt over om jeg virkelig trenger mer enn 300mm. Var i Lofoten for noen uker siden, de gangene vi kom i nærheten av ørn følte jeg det hadde gjort seg med langt bedre rekkevidde, tror/håper det blir flere slike anledninger. Samtidig er K20D+55-300 en herlig kombinasjon med tanke på vekt og størrelse, å dra på halvannen kilo ekstra er ikke bare morsomt.

Lenke til kommentar
Fovi har fått inn Sigma objektiver til Pentax.

Ser de har tatt inn diverse annet.

 

Det hadde vært topp hvis de kunne være litt mere konkuranse dyktig på pris og importert "everything Pentax".

De kunne importert ting og tang vi må kjøpe fra utlandet.

 

 

Noen som vet om denne telekonverteren er grei?

Den støtter sikkert ikke KAF3 fatningen.

 

Tenkte jeg skulle prøve denne på 55-300mm.

 

Jeg kjenner han som driver fovi, kan foreslå det for han. Be han titte litt i denne tråden blandt annet ;) Han er nok interessert i å høre hva folk ønsker at vareutvalget skal bestå av.

Lenke til kommentar
Vi skal ha egen bil og sjåfør, så timing styrer vi heldigvis selv.

...

Får gruble litt over om jeg virkelig trenger mer enn 300mm.

Hei.

Har ikke vært i Tanzania, men var i Krüger-parken i Sør-Afrika for noen år siden. Hadde med et megazoom kamera med brennvidde opp til 420mm maks f4.5 på tele. erfaringen min var, i tillegg til at bildekvaliteten ikke varmye å skryte av :roll: :

- 420mm er ikke nok tele til alle motiver på en slik tur, men det var et fåtall ganger jeg ønsket mer.

- lys er det nok av på dagtid (som nevnt over) men ikke det beste foto-lyset da

- til store, ikke-skye dyr som elefanter, giraffer, gnu, sebra etc trengs ikke noen ekstreme brennvidder. Under 100mm burdte finke fint i mange situasjoner (elefanter trasket ofte over vein rett foran bilen).

- til store litt mer skye/utilgjengelige dyr som neshorn, flodhest, krokodiller burdte 300mm holde i mange situasjoner.

- til mer sjeldne og skye dyr som løver, geparder samt fugler er det bare å ha med seg all den brennviden man orker å slepe på.

- selv om man har egen bil kan det være lurt å gå ut av bilen hvis man har tid til det (og hvis det er trygt :)) for å unngå risting pga motor eller bevegeler fra andre i bilen.

 

Hvis du vil reise lett tror jeg en kombo med hus og 55-300 pluss en telekonverter vil fungere bra på en slik tur. Lyset på dagtid er godt nok til at et lystap ved bruk av TC ikke burdte være noe problem.

Lenke til kommentar

Litt OT: Madammen var i Tanzania ein tur for nokre år sidan - ved kysten, og lærte der at den rette uttalen av namnet var med trykk på "zan", altså Tanzania, som i "Eg knekte ei tann, ja". Broren min var i Tanzania litt seinare, men i innlandet, og lærte der at den rette uttalen var som vi pleier å uttale det, med trykk på i'en: Tanzania.

 

Det spørst om det ikkje er dialektforskjelar som er ute og går her. Eg reknar med at sidan du skal på safari, så held du deg i innlandet, og kan seia "Tanzania" som du er vant til. :)

Endret av Asbjeurn
Lenke til kommentar

Har nå tatt ca 100 bilder med min Pentax DA 17-70, som nevnt tidligere så syntes jeg de var litt soft, etter en konfirmasjon nå så jeg at mange portrettbilder var litt uskarpe. Tok alle bilder i RAW dng, bruker Lightroom2, og skjerper bildene med auto funksjon "Portrett". Prøvde i går å skjerpe de enda mer, med ganske godt resultat syntes jeg. Noen som bruker Lightroom her? Kunne tenke å høre litt om deres erfaringer om skjerping av bilder, bruker dere standard Portrett/Landscape eller gjøres det manuelt, hvor mye pleier dere å skjerpe "Amount" "Detail" "Radius" og " Masking"? Klart det vil være forskjell fra bilde til bilde, men en mal til å starte med kunne være greit.

Lenke til kommentar

Jeg har alt på default. Gjør slik at sharpen vinduet viser det som er viktig i bildet, f.eks. øyne. Amount kan jeg sette til alt ifra 80-110.

Radius og detail er satt til default. Masking, der er det avhengig om det er mye kontrastløse flater, som f.eks. sjø, himmel, vegg etc.

Hold inne ALT mens du bruker masking slideren å se selv.

 

Edit: Å holde inne ALT tasten fungerer på nesten alt :p

Pluss at navnet forandrer som over sliderene, til reset sharpen. Trykk på teksten mens du holder inne ALT og det resettes.

Endret av NorthPentax
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...