Gå til innhold

handle aksjer på nett


trespiser

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Lykke til med å time bunnen.

 

1.Jeg antar du kun skal handle med småbeløp og da er det isåfall en fast kurtasjeavgift ved kjøp og salg. Nordnet har 9 kr i kurtasje de første 3 mnd deretter 95 kr tror jeg. Hos skandiabanken koster det 69 kr for en kjøps-/salgstransaksjon. Det finnes andre aktører og, men dette er de jeg bruker selv.

 

2.Det kommer an på hvor små beløp du snakker om. Du må huske å ta kurtasjeavgiften i betraktning når du skal beregne avkastningen. La oss si du kjøper aksjer for 1000 kr i et eller annet selskap og kurtasjeavgiften er 69. Da har du en negativ avkastning på 13,8 % allerede før aksjen har beveget seg opp/ned. (1000-138 (2*69) = 862. -138/1000 = -13,8 %.)

Ergo det er særs lite lurt å kjøpe for småbeløp da kurtasjeavgiften spiser avkastningen din.Jeg ville holdt meg til en børspost om jeg var deg.

 

3.Det vil jeg ikke gi noe svar på. Om du mener at børsen skal stige så kan du kjøpe Bull Derivat, dvs. en slags "aksje" som beveger seg etter Oslos børs. Dvs. hvis børsen går opp 2% så går "aksjen" opp rundt 4%. Motsatt går den ned 4% om børsen går ned ca. 2%. Det motsatte gjelder for Bear Derivat, der du "vedder" på en nedgang i markedet.

Og husk, ikke tro på alt du leser rundt aksjetips. De fleste som snakker positivt/negativt om en aksje har en egeninteresse av det.

 

 

Lykke til med aksjekjøp. Ikke kjøp for mer enn du har råd til å tape.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...