Gå til innhold

Beste ultrazoom til ca. 2.500.- ?


Anbefalte innlegg

Er på jakt etter en ultrazoom til maks ca. 2.500.-

 

Har sett på Sony Cyber-shot DSC H3, Canon Powershot SX 110IS, Fuji Finepix S serien, Panasonic FZ8 men det finner sikkert flere. Gjør ikke noe om den ikke er liten/lett.

 

Det holder lenge med 7-9 Mpix, men trenger 8X eller mer zoom.

 

Bildekvalitet, hurtighet og styrke på blitz betyr mer enn funksjoner.

 

Noen tips?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Sjekk Canon Powershot S5 is: http://www.akam.no/artikler/vi_tester_cano...hot_s5_is/42196

 

Heller ikke prisnivået er avskrekkende: https://prisguiden.no/product.php?product...s#productPrices

 

En jeg kjenner har dette og jeg har fått prøvd kameraet. Det mangler skikkelig vidvinkel, men er ellers bra. Rekkeviden på zoomen er veldig bra og objektivet er ganske lyssterkt: F 2.7-3.5

 

Akamtesten fant at det går nedover med skarpheten ved mindre blendere, men det er ingen kunst å unngå dette.

Lenke til kommentar

Jeg er på nippet til å kjøpe med et Panasonic Lumix TZ5. Jeg har et Canon S1IS som var et av de første ultrazoom kameraene. Det begynner å dra på årene, og jeg ønsker meg et nytt kamera som er minst mulig uten å gi slipp på 10x zoom og vidvinkel. Valget har så langt endt opp med TZ5.

 

Jeg har lest det jeg har funnet av tester av TZ5 på nettet, og tror det er rett kamera for meg. Men hvis ikke størrelsen betyr noe for deg ville jeg kanskje heller ha valgt noe annet. Hvis du ikke absolutt skal ha siste modell finner du enkelte gode kjøp på nettet som f.eks Panasonic FZ8 til 1700 kroner.

Lenke til kommentar

De store uktrazoomene til Panasonic har iallfall meget god og lyssterk Leicaoptikk som tegner skarpt og med svært loite koromatisk feilbrytning. Alle Panasonicene har dessuten bildestabilisator av typen optisk, som går for å være det beste systemet. FZ-serien er meget gild. Har selv det største, FZ30, som siden '05 har vært mitt hovedkamera. Etterfølgeren FZ50 kom for et par år siden, og har etterhvert falt fra drøye 6K til litt over 4K, så det er jo da litt over ditt budsjett, desverre (en ekstra sparerunde først, kanskje..). Det som virkelig gjør de store i ultrazoomklassen så gode i bruk er deres mekaniske ringer på objektivene for zoom og fokus, veldig likt speilrefleks i bruk.

Ellers har Fujufilm også i denne klassen ledelsen m.h.t. bildekvalitet/støy ved økende ISO. Du nevner S-serien, og nettopp de har jo også disse ringene på objektivene. Prisvinneren S9500/9600 er vel desverre historie i butikkene. Lillebror S6500 var å få for ikke så lenge siden, så skulel du komme over denne på noe restlager er det en meget god favoritt. Det har "bare" 6 MP brikke, men det er det jo stort sett kun fordeler med i kompaktklassen. Optikken er mer eller mindre lik de store, med sitt 28-300mm, og meget gode ISO-egenskaper.

Da fikk du iallfall litt info om de store, så får andre prate mer vamr tom de mindre motorzoomkameraene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...