Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Tinglysning av garasje


Gnoke

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har kjøpt selveierleilighet i et kompleks.

Garasjeplass i kjeller er i utgangspunktet ikke inkludert i kjøpesummen, noe som også framgår av kjøpekontraken. Jeg kjøpte leiligheten før bygget var ferdigstilt, og ved befaring var utbygger likevel usikker på om denne leiligheten egentlig hadde rett på garasjeplass.

Jeg har nå bodd her i et halvt år, og regnet med at det ikke var tilhørende garasjeplass. Forrige uke mottok jeg likevel et brev fra de som fører regnskapet for bygget. De skrev at den tidligere korrespondansen med eiendomsmegler hadde vært mangelfull og at jeg likevel innehar garasjeplass.

Jeg ringte de og spurte hva som hadde skjedd. Han jeg snakket med fortalte raskt at det hadde vært noen misforsåelser ved tinglysningen av skjøtene på leilighetene, og at noen som ikke skulle hatt garasjeplass likevel hadde fått dette tinglyst tilhørende sin leilighet.

Han ringte med idag tilbake og var meget diffus da han fortalte at jeg likevel ikke hadde garasjeplass. På meg virket han usikker og fisket etter om jeg reagerte på dette.

 

Jeg lurte på om dersom garasjeplassen er tinglyst sammen med mitt bruksnummer om den da kan ansees som min, på tross av hva som står i kjøpekontrakt? Og hvordan kan jeg i tilfellet få sjekket dette?

Er ikke ute etter å frata noen en garasjeplass uten vederlag, men lurer på hvordan systemet fungerer?

 

Noen som vet noe:)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Utgangspunktet for deg er kontrakten din, hvor det ikke følger med noen garasjeplass for leiligheten din. Dermed har du heller ikke noe krav på dette.

 

Tinglysning kan skje en god stund etter at man har flyttet inn. Dette fordi at saksbehandlingstiden hos Plan- og bygningsetaten er svært lang i dag. Når tinglysning skjer, så må man ha korrekt eier på leiligheten / garasjen, og objektet kan ha skiftet eier mange ganger før dette. Derfor benytter man forretningsførers liste over hjemmelshavere når rett navn på skjøtene skal påtegnes.

 

Slik du fremstiller saken, så virker det som om forretningsførers liste over hjemmelshavere til garasjeplassene er blitt forkludret på et vis. Det er nok derfor de har tatt kontakt med deg for å dobbeltsjekke realitene. Om forkludringen skyldes misvisende opplysninger fra eiendomsmegler, utbygger eller forretningsfører selv er ikke godt å si, men jo større prosjektet er og jo flere involverte parter, jo større risiko for slike at feil oppstår.

 

Du kan sjekke hva du eier ved å ta kontakt med eiendomsregisteret, men det beror jo selvsagt på om tinglysning har skjedd.

Lenke til kommentar

Tinglysingen er irrelevant for om du har rett til garasjeplass. Tinglysing er en offentliggjøring av en rettighetsposisjon som sikrer rettsvern mot tredjemann, og har ingen virkning mellom deg og selger/utbygger. Tinglysing kan ha betydning som et bevismoment vedrørende hva som er avtalt, men hvis garasjeplass ikke fremgår av kjøpekontrakten, kan du nok glemme det. Det virker som du vet at du ikke har garasjeplass. Da skulle vel saken være klar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...