Gå til innhold

PC til foto, film og kontor – hovedkort, CPU, skjermkort og RAID


Anbefalte innlegg

Jeg har endelig bestemt meg for å oppgradere PCen, etter å ha hatt min nåværende (med bl.a. AMD XP2800+) i mange år. De siste dagene har jeg lest meg opp litt, men siden jeg har fulgt med svært lite på hardware-fronten de siste årene trenger jeg hjelp til valg av deler.

Jeg vil ha en som er mye raskere, varig, stabil, støysvak og ganske rimelig.

PCen brukes hovedsakelig til bildebehandling, litt videoredigering, kontorarbeid og film- og TV-titting.

 

Jeg har allerede følgende gamle og nyinnkjøpte deler som skal brukes:

MIST 500W

OCZ Gold XTC 4096 MB DDR2 PC6400

Samsung Spinpoint F1 1 TB

Lian Li PC6277B

Hauppauge! WinTV-PVR-150MCE PCI

BenQ DW1640 DVD-brenner

 

 

Hovedkort

- Vil ha et stabilt hovedkort med passiv kjøling, minst 6 SATA-porter, firewire, mange USB-porter, gode overklokkingsegenskaper, et greit lydkort, Gigabit-nettverk og gode RAID-muligheter.

- Jeg var svært nær ved å bestille et Gigabyte GA-EG45M-DS2H etter å ha sett hardware.no sin "Kontoristen"-anbefaling for det virket jo så greit, men etter å ha tenkt meg om har jeg blitt usikker på dette. Skjermkortet er vel ikke noe særlig bra, jeg er usikker på hvordan det er med drivere (spesielt mtp skjermkortet), usikker på overklokkingsegenskapene, jeg trenger ikke et lite MicroATX-hovedkort i kabinettet mitt og det vil begrense oppgraderingsmulighetene. Hvis ikke dere mener at dette hovedkortet vil passe bra, så vil jeg ha forslag på et vanlig hovedkort med det jeg ønsker til en rimelig penge.

 

CPU

- Har tenkt meg en Intel Core 2 Duo E8500 (eller E8400?).

 

CPU-kjøler

- Vil ha en svært støysvak og god kjøler som ikke koster så mye.

- OCZ Vendetta 2 virker som et godt valg.

 

Skjermkort

- Her har jeg ikke peiling. Jeg spiller veldig lite, men vil ha muligheten til å bruke grei grafikk på noen enkle/eldre spill uten å bruke så mange kroner på det. Det hadde vært fint med hardware-akselerasjon av video og mulighet til å se HD-video, et godt bilde på en 24" LCD-skjerm og passiv kjøling.

 

RAM

- Jeg kjøpte OCZ Gold XTC 4096 MB DDR2 PC6400 sammen med PSU-en på tilbud fordi de var anbefalt flere steder, og håper disse kan brukes. Men jeg har i ettertid blitt redd for om de er raske nok til overklokking? Hvor langt kan jeg dra en E8500/E8400 med disse?

 

Harddisker

- Jeg har veldig lyst til å prøve ut to harddisker i RAID 0 for å få god diskytelse. Har tenkt på Samsung F1 640GB til dette, fordi jeg i det siste har vært svært fornøyd med Samsung-disker og fordi jeg har forstått at disse 640GB-diskene er raske. Men er det noen grunn til å gå for Western Digital Caviar SE16 640GB isteden? Den siste WD-disken jeg hadde for flere år siden var betydelig mer bråkete, men er de nå nede på samme nivå som Samsung?

 

DVD-brenner

- Da jeg kjøpte min BenQ DW1640 var denne ansett som spesielt bra, særlig på lesing/brenning av dårlige plater hvis jeg husker riktig. Den eneste grunnen til at jeg vurderer å skifte ut denne er jo for å bli kvitt PATA-kabelen, for det koster jo ikke så mye. Jeg kan ta imot forslag på en like god med SATA, og vurdere det.

 

 

Da tror jeg at alt har blitt dekket. Setter stor pris på kommentarer og forslag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...