Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Sosialkunnskap som privatist


Anbefalte innlegg

Hei. Jeg går nå på VG2 på studiespesialiserende.

 

Jeg har følgende valgfag:

 

Sosiologi og sosialantropologi

Rettslære

Markedsføring og ledelse

 

Så min tanke er at jeg skal ta sosialkunnskap og rettslære 2 i tredjeklasse, som fordypning. Du må jo ha to fag over to år. Det tredje kan du skifte på.

 

Jeg vurderer nå å ta sosialkunnskap som privatist. Jeg har hørt at det er ikke så veldig vanskelig. Hva ville dere anbefale? Viss jeg kan lese på egenhånd og få en god karakter som privatist så vill jeg heller det.

 

Det jeg også lurer på er si viss jeg for eksempel får karakteren fem som privatist i sosialkunnskap og vill beholde karakteren. Går jeg da inn i ordinærkvoten når jeg søker til universitet etter VGS? eller er jeg fremdeles i primærkvoten? Jeg trodde du bare gikk over til ordinærkvoten når du forbedret en eller flere karakterer som privatist og ikke tok opp et nytt fag. Noe som jeg vurderer å gjøre.

 

Dette vil jeg bare gjøre for å prøve. Skulle det gå helt gale har jeg mulighet til å følge undervisningen vanlig på skolen og få standpunktkarakter.

 

Noen som kan svare på dette :)?

Endret av eddielie30
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Eg anbefaler at du tar deg ein prat med rådgivar e.l. på skulen din. :)

 

Eg er usikker på om du kan ta opp fag du ikkje har hatt før. Men så vidt eg har forstått det, så kan du ta opp fag som privatist, men då har du ikkje lov å vere elev i det faget du tar opp. Så om du då tar opp sosialkunnskap som privatist, og finn ut at du ikkje vil behalde den karakteren, så "manglar" du ein karakter, siden du ikkje har hatt faget før, og ikkje har ein karakter du kan velje å behalde. Litt vanskeleg å forklare, men eg håper du forstår kva eg meiner. Men eg er som sagt usikker på korleis det fungerer, så ikkje stol blindt på det eg skriv her no.

 

Ang. primærkvoter og ordinærkvoter, så hamnar du i primærkvoten (du får primærvitnemål/førstegangsvitnemål) så lengje du tar opp faga FØR du sluttar på vgs.

 

Men som sagt så vil eg anbefale at du snakkar med ein rådgivar eller studieveileder på skulen din, så får du nok rettare svar. Lykke til!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...