Gå til innhold

Benelli M2 vs. Sabatti Jakt


jabo

Anbefalte innlegg

Hei,

 

Avlegger jegerprøven denne uka, og skal ha min første hagle. Kommer i første omgang til å starte med rypejakt, men vil også ha muligheten til å jakte annet småvilt. Har sett litt rundt på forskjellige hagler og tror jeg har klart å snevre meg inn til et par stk.

 

1. Sabatti Jakt 12/76 (evt. lett versjon da kolben på denne er litt lenger): Klassisk O/U hagle. Denne er den mest fornuftige å starte med etter mitt syn. Tror den passer meg ganske bra, og jeg får ganske bra pris på den også tror jeg. Rundt 5900kr.

 

2. Benelli M2 Field 12/76 60cm MCH Criopipe (Comfort stokk): Semi-automatisk hagle, syntetisk. Denne kjentes også ut til å passe meg ganske bra. I tillegg er det med shims/spacere for å finjustere passformen. Prisen er noe stivere, 15000kr. I tillegg krever denne våpenskap som koster noen tusen. Må si denne frister utrolig mye. Virker som et kvalitetsvåpen.

 

 

Som sagt blir det rypejakt til å starte med. Kommer også til å prøve meg på annen type jakt etter hvert. I tillegg blir det nok en del lerdueskyting. Jeg vil ha deres synspunkter på positive/negative sider ved disse to. Om dere ikke kjenner akkurat disse modellene, så gjerne på klassisk o/u vs. rekyldrevet semi-auto. Grunnen til at jeg har sett på semi-auto med syntetisk stokk er at jeg ser for meg disse er holdbare, har mindre rekyl, og jeg tror det kan være morsomt å kunne ha i litt flere skudd av og til ved lerdueskyting.

 

Ting jeg tenker på er:

 

- Vedlikehold og holdbarhet.

- Praktiske/upraktiske aspekter under jakt

- Praktiske/upraktiske aspekter under lerdueskyting

- Rekyl

 

Kort sagt, setter pris på alle deres synspunkter :)

 

(Er det forresten noen som vet når M2'en kom? I forhold til om det kan være en ny versjon rundt hjørnet?)

Endret av jabo
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...
Videoannonse
Annonse

Har selv Sabatti Jakt hagle og er kjempefornøyd, kjøpte brukt å har ikke hatt noen problemer. Pusser den litt for sjeldent, men har ingen problemer på grunn av det. Skytt mye dyr og leirdue, og fungerer godt til alt. (pers. på 24leirduer:)

 

Eneste jeg kunne savne er uskiffbare choker, men på en annen side tror jeg du skal være en habil skytter for å trenge det/merke forskjell. Savner det egentlig ikke..

Anbefaler Sabbatien på det varmeste.!

 

Benelli har jeg ingen erfaring med, men det skal være bra våpen. Og halvauto er helt sikkert morro på leirduebanen, men det er "mikk makk" som kan slå seg vrang.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...