Gå til innhold

MightyTwin

Medlemmer
  • Innlegg

    128
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av MightyTwin

  1. Hei,

     

    i dag begynte min fem år gamle Hansol 19"-skjerm å pipe når jeg hadde CS oppe (i 640*480-oppløsning). Jeg rebootet for å se om problemet forsvant, men under oppstart peip den også, men kun når det var bilde med tekst (ikke når den byttet bilde). Jeg endret oppløsning i CS til 800*600, og da forsvant denne pipingen. Det er vel opplagt at den plutselig ikke takler frekvensen, og da lurer jeg på hvorfor det plutselig skjer, og hvordan jeg kan fikse slik at det ikke piper i 640*480 i CS og ved oppstart.

     

    Joakim. :)

     

    Er det en skjerm av eldre årgang?

     

    I så fall så kan det hende at noen kondensatorer har tørket ut eller har mistet verdien sin (capacitor rot, anyone?). Om du vet veien rundt en loddestasjon så kan du jo bytte dem ut selv, men jeg vil heller anbefale deg å la noen som kan reparere elektronikk å gjøre jobben.

     

    Eventuelt så kan du jo bytte den ut med en av disse sexy 22" som er ute på markedet. ;)

     

    -MightyTwin.

  2. Takker MightyTwin, den der Rain-Sleeve var virkelig intressant. Virkelig noe for meg. Er den å få kjøpt i Norge?

     

    Det tror jeg ikke. Men B&H Photo Video selger det, og de sender til Norge:

    http://www.bhphotovideo.com/c/product/4697...nSleeve_2_.html

     

    EDIT: RainSleeve blir også solgt via Ebay. Der betaler du rundt 7 $ i frakt, i motsetning til B&Hs skyhøye fraktkostnader. ;)

     

    -MightyTwin.

  3. Hei, er newbie inne foto, og fant ut da Japan Foto hadde 30D tilbudet at jeg skulle ta steget og investere i et dSLR. Men et problem jeg har er at jeg er alt for skeptisk til å bruke kameraet utendørs.

    [snip]

     

    Det burde du ikke være. Jeg har brukt mitt EOS 400D i både lett regnvær og i isende kulde (-12) uten ettervirkninger. Tar man godt vare på huset, og passer på at vann/støv og skitt ikke trenger inn i huset, og at man er forsiktig når man varmer opp huset til romtemperatur etter å ha vært ute i kulden, så trenger du ikke å kjøpe et fulltettet hus (til x ganger prisen av ditt eksisterende hus) kun for å ta bilder i "unormalt" vær.

     

    BTW: Skal du bruke kameraet i fossende regnvær, så kan du tre en plastikkpose over utstyret ditt. Optech Rain Sleeve <- Dette produktet er genialt; den har en strikk i enden som passer rundt enden av linsen, og har i tillegg en åpning for okularet uten at den slipper igjennom vann eller genererer fuktighet innenfor plastikken.

    EDIT: Rain-Sleeve blir demonstrert her:

     

    -MightyTwin.

  4. Takker for gode og utfyllende svar :thumbup:

     

    Det viktigste for meg er bildekvaliteten og justeringsmuligheter. Pris spiller også litt inn (da leg lever på stipend :p ) men et tilbud som EOS 30D til 4000kr kan jeg alltids strekke meg til :)

     

    Du har i hvert fall nok av justeringsmuligheter på 30D. Hvis man kan oversette "bildekvalitet" om til ISO-prestasjoner, seriebildehastighet (mao. bufferstørrelse og lukkerlevetid) og etterbehandling generelt (A/D-konvertering etc) så vil nok 30D være et par lysår foran d40. Om man tar i betraktning at 30D hadde en veiledende pris på rundt 12 000 for huset i sin tid, mot d40's noe mer beskjedene 6 000, så sier det seg selv at forskjellen er stor.

     

    ...Og man kan nevne andre fordeler med å kjøpe 30D i fleng:

    -Raskere og mer responsiv autofokus

    -Høyere batterikapasitet

    -Lengre lukkerlevetid

    -Flere brukerinnstillinger

    -1/3-dels mellomtrinn på isoskalaen (125, 160, etc)

    -Magnesiumhus

    -9 fokuspunkter mot d40's 3

    -Uttak for PC-sync (ekstern blitsavfyring)

    -Bedre grep.

     

    Kjøper du deg et 30D så har du et hus som du kan vokse med (fotografisk sett) i mange år fremover. ;)

     

    -MightyTwin.

  5. mye feil informasjon angående hva det koster og utdanne seg som pilot. En mill er helt bak mål!
    Total sum for CPL/IR/MEL + ATPL teori vil ligge på ca 372385,-

     

    Med fratrekk fra lån og stipend i Lånekassen vil summen ligge på ca 185585

     

    Jeg regner med og bruke ca 400-450.000 kr uten støtte fra lånekassen og utdanningen tar vel ca 2 år +.

     

    Mer info om pilotutdanningen får du hvis du ringer Terje Sande på luftfartsskolen AS.

    Du kan nå han på Tlf 23 10 29 04.

     

    eller du kan gå inn på luftfartsskolen

     

    Vel. Nå burde du ikke sette så stor lit til overslaget som LFS har satt opp. I følge en post på www.PPRuNe.org (hvor alskens piloter, flygeledere, kabinpersonale og teknikere fra nær og fjern vanker (Genialt nettsted BTW, her kan du kaste bort flere dager i strekk om du er flyfrelst (noe jeg sykelig er ;) ))), så forholder utgiftsberegninene seg litt ute i det blå:

    edit: Til slutt. Det overslaget paa Luftfartsskolen sine hjemmesider kan du bare skylle ned i vasken, for med mindre du bor i en 3-manns leilighet i ghettoen, lever eksklusivt paa nudler, er en foedt pilot med all kunnskapen inne paa foerste try og klarer aa fly alle kursene rett paa minimumstimene saa skjer det ikke at du klarer hele utdannelsen paa: 450 000.

    Hvis du gjoer som 90% av de norske elevene her. Flyr ca 20% over timeantallet, lever i en grei leilighet, spiser grei mat, spiser ute en del, bruker en del penger paa fritid osv osv, kan du greit regne med rundt 700 000

     

    Så, om du skal ha med IR, MC, typegodkjenning, konvertering til JAR OPS og litt annet snask, så må du regne med en del mer enn i underkant av en halv million.

     

    -MightyTwin. :)

  6. Kommer det med noe nytt kit-objektiv på dette kameraet, eller er det den gamle sure 18-55mm "potta" som leveres med?

     

    Nytt kit-objektiv, som nevnt et antall ganger her. 18-55IS.

    18-55mm f/3,5-5,6 er fremdeles kjpit :p Uansett er det vel samme IS-objektiv som følger med i nye 400D kit om jeg ikke tar helt feil??

     

    Feil. Det er den eldre, og utskjelte versjonen (EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 II) som følger med i EOS 400D-kitet. FotoVideo selger et sett med EOS 400D og EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS samlet, men dette er kun et hus og objektiv i separate pakninger, og ikke et offisielt kit.

     

    -MightyTwin.

  7. Canon sikter seg her inn på Asiatere med små hender, damer og gutter med mindre hender. Dette er et gigantisk marked. Dog er nok 40d et langt mer ergonomisk kamera for normale gutter over 175cm :)

     

    Er det virkelig såååå lenge siden Canon 400d kom? Eller spytter Canon ut kameras for øyeblikket?

     

    Uansett er det ikke lenge til PMA Las Vegas 2008 og da blir vel denne satt skikkelig i skyggen av Nikon, og dermed får vi et SOLID prisfall på denne og, slik vi opplevde med 40d når Nikon slapp sitt d300.

     

    Rykter sier at Nikon slipper et AF-S 85mm f1.4 der borte og om noen dager :fun:

     

    Uansett tror jeg at jeg kjøper et Canon 450d til dama :)

     

    OffT:

    Her tråkker vi på flest mulig tær mens vi kan, eller hva, Dahle? :ermm:

     

    OnT:

    Du misset jo tydeligvis hva Akam.no skrev om det redesignede grepet til 450D: "Slik vi opplevde det har dette enkle grepet (for å si det slik...) gjort et ganske plagsomt lite og ubehagelig grep til et helt ok et."

     

    Nå har jo dere Nikonianere mindre å hyle om i "dxx vs. xxxD"-diskusjoner, nå som kitlinsen, som har vært deres store ankepunkt opp i gjennom tidene, endelig har blitt byttet ut med noe som er huset verdig. Men jeg tviler ikke på at dere finner et eller annet å rekke fingeren ut mot, som "batteriet er alt for stort og tungt, det veier jo hele 50g mer enn Nikons tilsvarende batteri!", eller "haha, "vårt" bidrag kan skyte hele 0,25 bilder mer i sekundet enn dere kan! Det blir jo hele ett bilde hvert fjerde sekund".

     

    Get over it, begge produsentene kommer til å tilby jevnbyrdige hus til konsumermarkedet i den nærmeste fremtid også. ;)

     

    -MightyTwin.

  8. Var ikke lanseringsprisen på 400D litt i overkant av 7.000,- da? Tror det var 7.200,-.

    Jeg for min del har STOOOR glede av 400D og skal ikke skifte på lenge. 10.2 Mpix holder rikelig!

    Dessuten legger jeg heller penger i gode objektiv enn å holde på med å kjøpe nytt hus hele tiden.

     

    400D: - LENGE LEVE! :new_woot:

     

     

    Amen to that.

     

    Her blir det objektiver og annet snask for alle gryna den den neste tiden. Det blir USA-tur til høsten; og du kan selv tenke deg hva mesteparten av håndbagasjevekten på tilbaketuren kommer til å bestå av. ;)

     

    Men papirspesifikasjonene til 450D frister veldig., ingen tvil om det. At Canon endelig viser tegn til å slutte å produsere og dytte ut EF-S 18-55mm f/3.-5.6 II som kitobjektiv, gir to store pluss fra min side. (No offence, NOEN eksemplarer var av den gode typen. Men langt i fra alle!)

     

    Spotmåling er også kjærkomment.

     

    -MightyTwin.

  9. Kan man med 430EX ha en kabel fra kameraet til blitsen sånn man kan sette blitsen hvor man vil? Eller må den stå fast på kameraet?

     

    Jada, du kan kjøpe noe som har navnet "off shoe cord" til å koble blitzen og kamerahuset sammen. Da kan du flytte blitzen fritt rundt, så lenge du har en hånd ledig. :)

     

    Eller du kan kjøpe en slik en, som har muligheten til å fyre av blitzen din trådløst. Noe du forøvrig har innebygget i Speedlite 580EX, så om du vil ha flere enn ei blitz i blitzsystemet ditt, så er 580EX en grei masterblitz. (Trådløs styring er meget avansert by the way; her har du nemlig muligheten for å gruppere blitzene i forskjellige grupper med forskjellige doseringer og annet snask.)

     

    -Men jeg regner med at trådstarter heller har lyst på et enkelt system å starte med, og da er 430EX, og en OC-E3 (off shoe cord) greie å starte med. ;)

     

    -MightyTwin.

  10. Les: det var en spøk. Spesielt rettet til et tidligere utsagn, smekk på fingerene kalles det.

     

    Ellers noe?

     

    Kanskje du burde begynne å sitere posten som du henviser til, når du poster "vittige" kommentarer som er rettet mot andre brukeres poster? Da blir det enklere for oss andre dødelige å interpretere det du mener. ;)

     

    (Et lite tegn, som et :tease: er vel også greit å slenge ved, så de minst intelligente av oss (Merk: Meg) ikke misforstår noe.)

     

    -MightyTwin.

  11. ...det var vel en Bengh som begynte ?

     

    Jovisst, det er det nok. Shame on you both! ;)

     

    OnT:

     

    Humresitater fra EOS 400D-brukermanualen (Dansk):

    -Bær ikke rundt på på kameraet, mens det er placeret på et stativ. Du kan komme til skade.

    -Lad ikke udstyret ligge i en bil, der står i drekte sollys, eller i nærheden af en varmekilde. Udstyret kan blive så varmt, at du kan brænde dig på det. (Ingen bekymringer om at utstyret kan ta skade, med andre ord?)

    -Kamerraet opbevares utilgjengeligt for børn. Halsremmen kan kvæle et barn ved et uheld. (Noen som ser for seg huset i tusen knas foran et par uskyldige barneøyer? ;) )

     

    -MightyTwin.

  12. Eventuelt, de som velger EOS400D har ekstremt små hender. Det er vel det viktigste særtrekket ved brukere av noe kamera.

     

    Oh grow up. Please. Du "bare måtte så absolutt" dra inn merkekrigen inn i denne tråden, bare for å understreke poenget ditt, ja? :hmm:

     

    (Undertegnende prøver hardt å hole seg selv i tømmene for å ikke bite på flamebaitet som Simon Aldra la ut.)

     

    -MightyTwin.

  13. MightyTwin; ja, lyden kan minne litt om skumgummi som skrapes mot noe hardt. Har tidligere snoket inni noen objektiv som har hatt en slik gjennomsiktig tynn plast ring, det kan også være en årsak.. Heller litt mot det, ettersom lyden er litt 'skarp'

    ...

     

    Jeg hadde samme "skrapelyden" på mitt kitobjektiv da jeg fikk det, men etter en fototur ute i fuktig vær så forsvant ulyden(!), og har ikke kommet tilbake.

     

    (Jeg sier ikke at du burde helle vann ned glippen mellom fokus- og zoomringen, men at du heller burde "gå inn" objektivet ditt littegranne, og heller høre om ulyden forsvinner etter hvert.)

     

    -MightyTwin.

  14. kun eg som synest at det rundet øyeokularet på D3-en er litt merkelig?

    men det er vel det einaste eg kan utsette på det, og prisen da selfølgelig :p

     

    Kun jeg som synes denne uttalelsen er litt merkelig?

    Jeg synes de firkantede okularene som man klistrer på nå er forferdelig dårlige ergonomisk. Om du enda ikke har tittet inn i en Nikon F2 søker med antiduggokular og sirkulær gummiskjerm har du i alle fall fremdeles litt igjen på å åpne opp horisonten din.

     

    Nå skal man heller ikke si at 1D-seriens- (Som er Canons konkurrent til Nikons Dx-serie, og dermed også den vi sammenligner med, ikke sant? ;) ) og Olympus' D-3-okular er dårlig ergonomisk utført og dermed ikke gode å bruke fordi de er rektangulært utformet. Tvert om, de dekker øyehulen svært godt! Forøvrig så tenker man ikke på "Næmen, så godt dette okularet passet til øyet mitt! For en fryd det er å kjenne gummien rundt øyelokkene mi..." når man vipper opp en speilrefleks for å ta bilder. Da er det helst det som vises inni rammen som burde ha oppmerksomheten din, og ikke hvor godt kameraet føles på de forskjellige kroppsdelene dine. (Dog er det selvfølgelig et minuspoeng om det "skurrer" en eller annen plass.)

     

    Forøvrig synes jeg ikke uttalelsen til Turnipkongen var merkelig. Jeg la også merke til samme detaljen, og tenkte "Gosh, har Nikon ikke beveget seg fremover i okular-design siden syttitallet?!". ;)

     

    -MightyTwin.

×
×
  • Opprett ny...