Gå til innhold

lunic

Medlemmer
  • Innlegg

    60
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av lunic

  1. Skal kjøpe MBP fra usa. Det jeg lurer på er om jeg trenger 15" med kraftigere grafikkort eller om det vil holde med 256 for mitt bruk.

     

    Dette skal den brukes til:

    - litt spilling

    - mye filmtitting

    - mye internett

    - høre på musikk

    - se bilder

    - word

     

    Vil jeg få merkbart bedre ytelse i OSX med bedre grafikkort? Jeg skal uansett oppgradere RAMen til 4gb. Jeg ser for meg at dette blir den siste datamaskinen jeg kjøper de neste 5 årene. Oppgraderer jeg til 512 mb grafikkort (og automatisk til 2.5 ghz prosessor) koster det meg 2500 kr.

  2. trenger litt hjelp med valg av bærbar pc.

    har lyst på macbook fordi:

    - den er stillegående

    - har digg design

    - bra batterilevetid

    - liten og lett

     

    har lyst på m1330 fordi:

    - billigere enn macbook

    - bedre ytelse

     

     

    men jeg hører snakk om cpu whine fra m1330. hva vil egentlig dette si? en lav pipelyd? også er jeg usikker på hvor mye viften til m1330 bråker. nå sitter jeg med en acer der viften går for fullt konstant, og ofte blir den så varm at den skrur seg av.

     

    bruksområdene blir følgende:

    - skrive notater i forelesning og på lesesal (derfor er batteri, vekt og støy viktige kriterier)

    - generelt internett-bruk

    - koble til tv for å se film/serier

    - litt spilling i ny og ne

     

     

    så vidt jeg forstår får jeg windows på mac-en med boot camp, så kan spille på den. kommer ikke til å spille de mest avanserte spillene. litt cs, battlefield 2 og civ 4, og dette blir bare aktuelt et par ganger i måneden. stort sett er det skriving, internett og film den skal bli brukt til.

     

    på forhånd takk

  3. skal kjøpe meg ny laptop til høsten og det står mellom macbook og dell xps m1330.

     

    grunnen til at jeg kunne tenke meg macbook er designet og at den ikke har vifte (dette stemmer ja?) er litt avhengig av at den ikke bråker når jeg sitter på lesesalen og i forelesninger.

     

    ellers kommer jeg til å koble den til tven for å se film, og av og til spille. det jeg lurer på er hvordan ytelsen er når det gjelder dette. den har jo ikke akkurat verdens beste grafikkort? boot camp funker bra? litt cs av og til og kanskje civilization 4 er det som er aktuellt.

     

    på forhånd takk

  4. Det finnes slike boot cder som resetter admin passordet...eller finner det :)

     

    Jeg husker bare navnet på den ene boot cden. Søk på "ophcrack live cd" med den finner du passordet ditt, tar bare et par minutter.

    9284088[/snapback]

     

    Tusen takk for svar folkens!

    Hvordan fungerer det programmet? Brenner jeg en cd og setter den i pcen min når jeg skal skrive passordet? Jeg har skrudd av pcen min så jeg kommer ikke inn i windows i det hele tatt på den.

  5. Skal kjøpe denne TV-en over sommeren. Kommer til å bruke laptopen til å se film via, og her har jeg et spørsmål: går jeg inn på ATI Catalyst ser det ut som den høyeste oppløsningen jeg kan få er 1280x800. Tatungen har en oppløsning på 1366x768. Hvilke følger vil dette ha? Kan ingenting om dette så all hjelp hjelper.

  6. Har hatt nøyaktig samme problem som deg. Selv når jeg klokka ned prosessoren i Acers Empowering Technology-program og hadde bøker under som gav den ca. 4 centimeter med luft under seg, ville den skru seg av pga. overoppheting når jeg spilte Civ4.

     

    Kjøpte pc-en i mai og har måtte klare meg slik til nå pga. studier. Nå skal jeg inn i militæret på tirsdag, og hadde planlagt å sende den inn før da, helt til i kveld. Fikk nemlig BF2 til jul og instalerte det i dag. Spilte 2 timer i strekk med prosessoren på fullt (dog med bøker under) uten noe problem. Harddisken var rundt 45 grader og prosessoren 71, noe som vel er et stykke over det normale, men det har gått fint. Er uansett ikke fornøyd å måtte spille med bøker under, så kommer nok til å sende den inn.

    Har lest om andre som også har hatt problemer, så egentlig burde vi få pengene tilbake ettersom det tydeligvis er en "feilprodusert" modell. Kommer nok aldri mer til å kjøpe Acer...

  7. Måtte returnere min Acer 5673WLMi da jeg ble litt lurt på Bluetooth greia, den hadde visst ikke det....  :hmm:

    7295192[/snapback]

     

    Hmm har man begrenset returneringstid på det? Kanskje jeg endelig kan bli kvitt Acer pcen min som jeg betalte 10.000 for og bare har hatt problemer med.

  8. Jeg har sendt en mail til MPX og spurt om det er noe jeg kan gjøre på egenhånd for å forbedre situasjonen. Jeg har heller ikke mulighet til å sende inn maskinen før juleferien :(

    7188135[/snapback]

     

    Har også sendt dem en mail. Får håpe de tar saken seriøst, det er vel tross alt de som har ansvaret og ikke Acer?

    Som sagt kan du bruke programmet som følger med (empowering technology) og stille ned prossessor-hastigheten. Setter du den på "low" vil den neppe slå seg av med mindre du har den på veldig mykt underlag. Setter du den på "medium" vil iskkert det meste gå bra så lenge du setter den på noe som gir den god lufting under.

  9. Hvis den skrur seg av automatisk uten at du har overstyrt hardwaren ved overklokking (det har du jo ikke gjort, ettersom du faktisk har underklokket den, og kun ved hjelp av medfølgende programvare) er dette en helt klar kjøpsmessing mangel ved varen som dekkes av reklamasjonsretten.

    7185497[/snapback]

     

    Vil det si at jeg har krav på ny pc/pengene tilbake selv når det har ca. 3 måneder?

     

     

    Creation: Kan spille f.eks. Civ 4 hvis jeg skrur cpuen på det laveste i Empowering Technology. Prøv det.

  10. Det sitter en Dual Core t2050 prossessor så det skal vel gå bra. Med pc-en fulgte det Acer Empowering Technology, som gir meg noen strømalternativ. Har satt cpu-ens ytelse på det laveste uten at det har gitt noen effekt.

    Kan det være skjermkortet? Har ATI Radeon X1600.

     

    Takk for linken, mandela. Skal lese den.

×
×
  • Opprett ny...