Gå til innhold

Melkekartong

Medlemmer
  • Innlegg

    2 421
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Melkekartong

  1. Ser diskusjonen dreier litt inn på hvem politikere representerer.

    Politikerne representerer ikke flertallet.

    Politikerne representerer ikke velgerne sine.

    Politikerne representerer de verdier og politikk som er vedtatt i egne partier via landsmøter og liknende.

     

    En Ap-politiker representerer derfor ikke flertallets interesser og heller ikke automatisk velgernes interesser. Den representerer den politikken som er opplest og vedtatt av Ap i fellesskap. At velgerne ikke aner hva de stemmer på er en helt annen deal.

     

    IMO skulle alle velgere gått gjennom en obligatorisk multiple choice test før hvert valg, slik at vi i det hele tatt kan få et opplyst valg.

    • Liker 4
  2. Oki.

    Sånn jeg sånn ca forstår det nå:

     

    * Det er forskjell på single mode og multi mode. Multimode er gjerne det en bruker inne i bygget?

     

    * Innenfor multimode har du OM1, OM2, OM3 og OM4. Jeg har ikke helt klart å pinpointe forskjellen mellom disse ennå eller hvordan de er kompatibelt med annet utstyr? Eller er det rett og slett kvaliteten på kabelen og hvilke hastigheter man kan dytte inni det? På samme måte som cat5, cat5e, cat6?

     

    * En har noe som heter tight buffer. Dette er en type der plugg kan monteres direkte på fiber uten skjøting eller sinnsykt dyrt utstyr?

     

    * Hvis ikke en benytter slik spesiell kabel må en skjøte kabelen i hver ende. Da kjøper en typisk en "fiberpatchekabel", kutter denne og sveiser kontaktene i hver sin ende.

     

    * Det er mange forskjellige typer kontakter og overganger mellom disse. Hva som passer overens med hva aner jeg ikke.

     

    * SPF er en type kontakt? som er mye brukt?
     

     

    Så jeg vil anta at jeg teoretisk sett kan:

    1. Kjøpe SPF-plugger for å montere på tight buffered

    2. Kjøpe en kilometer med tight jacket-fiber

    3. Terminere denne selv i begge ender

    4. Koble en "hvilkensomhelst standard fibersvitsj" i den ene enden

    5. Koble en "hvilkensomhelst standard fiberkonverter" i den andre enden?

    6. Good times?

     

    Hvor havner jeg på bærtur?

  3. Hei.

     

    Skal koble sammen 16 enheter som er plassert langt unna hverandre.

    Fiber er et naturlig valg og jeg ønsker å planlegge/gjøre ferdig så mye som mulig av arbeidet før fiber spleisere evt kommer inn og spleiser fiberen.

     

    Det er lett å rote seg borti jungelen med masse uttrykk som single mode, multimode, OM1-4, SC, LC, etc. Derfor henvender jeg meg til dere. Det er forresten ikke mye trafikk mellom nodene.

     

    • Hva slags svitsj bruker man til et slikt formål?
    • Antar det blir fiber konvertere ved hvert punkt. Hvordan fungerer forskjellige fabrikater sammen? Kan hvilken som helst type fibersvitsj kobles opp mot hvilken som helst type fiberkonverter? Hva bør en liksom se etter?
    • Hva slags konnektorer passer på forskjellige typer kabler?
    • Hva slags kabel brukes vanligvis til sånt? 
      Blir liggende på bro men de må allikevel tåle litt juling.
    • Lengder opptil 400 meter.
  4. Hei.
    Har en linuxsak med følgende IPer:

    192.168.101.1/24

    192.168.102.1/24

    192.168.103.1/24

    192.168.104.1/24


     
    Jeg vil at denne linuxsaken skal være en gateway som gjør det mulig for enheter på de forskjellige subnettene å kommunisere med hverandre. Ut mot internett er ikke så stress, dette er et testoppsett.
    Noen som har forslag til hvordan jeg raskt og enkelt kan sette opp noe sånt? Helst ved hjelp av én NIC?
  5. Det første som slår meg er at du har en god skriftlig formuleringsevne. Du skriver bra, har god flyt/setninsgoppbygning og alt det der. Jeg er ikke norsklærer og skal ikke gå nærmere inn på dette men det gir meg i det minste et inntrykk av at det er noe bra i nøtta di og at du ikke er så mislykket som du føler deg. Det at du ikke er en stor fan av "klassefester" med puslespill og visesanger er også et sunnhetstegn.  ;)

     

    Når du skriver om familie, moren din og spesielt "gjorde alt for at hun skulle føle seg bedre, ingenting hjalp." - Veldig fint av deg å ville hjelpe moren din. Det er viktig å ha omsorg for sine nærmeste, men ikke finn på å legge noe skyld på deg selv hvis du ikke klarer å gjøre det bedre for henne. Hun er voksen og må også klare seg selv, selv om hun går gjennom en tøff periode.  Vanskelig å se sine foreldre på den måten og få splittet familien på den måten, men ikke din feil. Superkjipt ja - men det er ikke din oppgave å fikse det.

     

    Det er kanskje vanskelig å forestille seg, men se for deg at du er tredve-førti, har unger og går gjennom en vond tid. Vil du virkelig at tenåringsbarna dine skal være bekymret for deg og føle at de må trøste deg? At de skal føle de ikke strekker til? Ikke det? Bra! For det vil ikke være deres oppgave heller. Så senk skuldrene, pust ut. Fint at du vil hjelpe mamma, men husk at mamma er voksen og klarer å stå på egne bein, selv om hun gråter. Det ordner seg for henne etter hvert skal du se.

     

    Du har nok ikke mistet dine sosiale evner selv om du føler deg litt rusten. Hvorvidt det er så viktig å være så veldig sosial og vellykket er vel en annen ting. Uansett har du masse tid på deg til å trene de opp igjen, du er tross alt som du sier veldig ung. Dette betyr ikke bare at du fortsatt har masse livserfaring å opparbeide deg men det betyr også at du er i en fase i livet ditt der du bobler over av hormoner! Alt av følelser oppleves MYE sterkere og mye mer intenst - på godt og vondt! Når folk sier at ting går over, så er det gjerne fordi de går over eller etter hvert ikke oppleves like kraftige. Husk det. Selv om det til tider kan føles som om verden raser sammen så er det ikke nødvendigvis sånn - det bare føles sånn. En dag kommer du til å se tilbake på denne tiden og mimre over hvor sterke følelsene dine var, hvor mye de tok overhånd osv - selv om det var en del kjipe følelser.

    Jeg tror du før eller siden treffer på noe som vekker livsgnisten i deg. Det kan ta (lang) tid men når du først er der så er alt strevet og alle de kjipe dagene glemt bort.  Enten det er reising, dyr, karriere, barn, mann, bil, gudene veit.. En ting er sikkert - du veit ikke hva det er før du opplever det. 

     

    Dette du skriver om diagnose og "barnehagementalitet" provoserer meg og hadde jeg vært i dine sko hadde jeg nok ikke håndtert situasjonen mye bedre selv. Det er fort gjort å bli demotivert, begynner å komme for seint, ikke gjøre oppgaver osv - noe som i seg selv vil være lærernes bekreftelse på at du hører hjemme der - selv når dårlig innsats er en konsekvens av at du ikke hører hjemme der! Det eneste man kan gjøre når en havner i en slik situasjon er å bite tenna sammen! Stå på! Levere resultater! Bevise at du ikke hører hjemme i de "spesielle gruppene". Det er megakjipt når det står på og skikkelig kjipt å få i trynet, så satser på du ikke opplever tilsvarende neste gang.

     
    Å finne en god psykolog er vanskelig. Kjemi/forståelse spiller en stor rolle. En psykolog/psykiater som fungerer kjempebra for meg kan fungere kjempedårlig for deg, og vice versa. Når en har det vanskelig er dette kjempefrustrerende fordi det ofte er ei stor dørstokkmil å krysse når en strekker ut hånden for å be om hjelp fra en psykolog. Skuffelsen blir derfor stor hvis en føler at det ikke hjelper. Det er fort gjort å spørre seg selv om det er håp når ikke engang psykolog funker, mens en egentlig skal ha god flaks for å treffe blink på første skudd.   Det kan godt hende du hadde hatt enklere for å åpne deg ovenfor en annen psykolog, ikke sant? Så om du har behov for å prate med noen så må du prøve igjen. Ikke vær redd for å si til psykologen din at du ikke føler dere har riktig kjemi. Hadde jeg vært psykolog hadde det vært mye bedre om noen sa til meg "vi funker ikke, jeg vil prøve noen andre" enn at de stanget hodet i veggen med meg og til slutt ga opp.

     

    Facebook: Ingen sier at de har det kjipt på facebook. Tilogmed de som opplever vold i forhold lever rosenrøde liv på sosiale medier. Jeg skjønner det hvis du føler deg alene og har lyst på en type å dele dagene med, men dette kommer. Don't stress it. Forhold som starter i tenårene varer ikke nødvendigvis livet ut selv om det føles slik der og da. De hersens hormonene, vettu. De fleste finner livsledsageren sin først når de er godt uti tjueårene.

     

     

    Konkrete tiltak:

    - Du må slutte med selvskadingen. Før du veit ordet av det er det nettopp arrene som gjør deg nedfor og får deg til å få lyst til å skade deg selv.

    - Fullfør videregående. Bruker du noen år ekstra er ikke det så stress. I fremtidige jobbintervju kan lang skoletid forklares med sykdom uten at du trenger å gå inn på hva slags sykdom. Kan ha vært magetrøbbel, ME - for alt de vet kan du ha vært i koma i 4 år, men det er uansett noe de ikke har noe med. Ny start neste høst. 

    - Begynn med trening. Jeg liker ikke den treningstrenden der ALLE trener og er supersunne, men det er noe i det. Spesielt om du har en tung periode psykisk, da vil aktivitet hjelpe på. Ved å trene vil du frigjøre endorfiner i blodet ditt, du vil komme i bedre form, etter hvert vil du få en mestringsfølelse og generelt bli mer fornøyd med deg selv. Evt idrett av noe slag, kampsport el - der er det masse variert trening, du lærer å forsvare deg selv samtidig som du kan stifte nye sunne bekjentskaper.

     

     

    Masse lykke til!

    Ta tilbake kontrollen over livet ditt!

    • Liker 2
  6.  

    Hvorfor må du fikle i kabinettet bare strømmen går?

    Kjører du to strømforsyninger eller noe? Jeg gjorde det en gang i tiden. Da startet jeg PSU #2 via et relé som ble trigget når rele #1 var på.

    Fordi det er et lite helvete å få filserveren til å starte opp hver gang den har vært nede - spesielt dersom den ikke ble tatt ned på skikkelig vis.

     

    beklager en tyrkleif: Det jeg er ute etter er altså en UPS, ikke en PSU.

     

     

    Jeg leste at du skrev UPS, men jeg var nysgjerrig på hvorfor du måtte fikle i kabinettet ditt hver gang strømmen kuttes. Det virket som det var dette som var hovedproblemet. Jeg kan ta strømmen på PCen min når som helst uten å måtte fikle inni kabinettet for å få den opp igjen etterpå.

    Jeg hadde et tilsvarende problem for noen år tilbake da jeg kjørte to strømforsyninger og måtte starte det ene manuelt. Hvis tilfellet ditt er det samme så fant jeg en løsning på problemet som kostet meg en 50lapp.. Hadde du kanskje kommet rimeligere ut av det.

    Derfor begynte jeg å bale med PSU.

  7. Hei.

     

    Jeg ønsker å nå et nettverk bak brannmur/3G/NAT fra "hvor som helst".

    Der ønsker jeg å benytte en fast server som mellommann hvor alle parter tilkobles..

     

    "Server" og VPN-klient bak brannmur/NAT/3G bruker linux. Det er ikke mulig å forwarde porter til klienten. Må være mulig å sende både TCP og UDP.

     

    Hvilken løsning funker og hva er greiest å sette opp? Jeg trenger egentlig bare noen stikkord eller litt enkel veiledning. Vanligvis klarer jeg finne ut av sånne ting, men akkurat nå føler jeg at jeg har lest meg blind på temaet. Har lekt meg litt men har egentlig ikke klart å finne en ordentlig løsning som fungerer. Da hadde det hjulpet godt med noen innspill :) Halp?

     

    post-99734-0-91625300-1440442436_thumb.png

     

     

  8. Jeg forstår ikke helt bruksområdet her. Når laptopen er docket, må den kobles på en ekstern skjerm. Men den er ikke akkurat ergonomisk å bruke der den står oppå en svær kloss. Så vil anta at du må til med et keyboard og en mus i tillegg. Men da har du jo en merkelig stasjonær maskin... som koster MER enn 17500 (antatt pris u/skjermkort). Hvorfor skal en kjøper velge dette fremfor en ordinær stasjonær maskin + en billig 13" laptop?

     

    Enig. En stasjonær gamingmaskin tar ikke så mye mer plass enn det hele sulamitten gjør.

    Hadde heller valgt en stasjonær + laptop slik jeg har i dag, fungerer veldig greit.

     

    Med dropbox eller andre synkroniseringsløsninger er det ikke lenger noe stress å måtte overføre data mellom PCer.

  9. Hei.

     

    Jobber med bygningsautomatikk og ofte har vi en fordel av å ha nettverk på et bygg før det knapt eksisterer fungerende nettlinjer der. Jobben hadde blitt betydelig enklere om jeg kunne nå LAN fra internett.

    Har forsøkt å søke rundt problemstillingen men kommer helst opp urelevante treff, så jeg lurer på om noen har erfaring med - eller vet hvordan jeg bør gå frem for å oppnå følgende:

     

    Jeg vil benytte en raspberry PI med 3g-modem som kobler seg opp mot min server via VPN. Så kan jeg fra hvor som helst i verden koble meg opp mot VPN-serveren og nå nettverket som raspberry PIen er koblet til..

     

    Slik ser jeg det for meg:

    post-99734-0-94615100-1415814232_thumb.png

     

    Jeg hadde satt stor pris på om noen av dere kunne hjulpet meg på rett spor.

    Eller er det et bedre alternativ å sette opp raspberry pi som gateway, deretter koble en WRT54G mellom pi og WAN-port for å koble WRT54G opp med VPN?

  10. Jeg kunne nok forklart dette bedre, ja. Dette var noe jeg tok i full fart.

     

    Dette som er skissert er kjelleren. Det "åpne" området i midten er fellesareal, resten er boder.

    Det er fire leiligheter i oppgangen fordelt på to etasjer. Det er tre stigere opp, kjøkken venstre side (pil opp nede til venstre), alle bad (midterste pil opp) og kjøkken høyre side (pil til høyre). Alle funksjonene kunne dermed i praksis bli stengt fra fellesarealer.

     

    Nå har vi uansett fått rørlegger til å legge ut ei lita sløyfe før første fordeling ut i fellesareal og inn i boden igjen så saken er så å si ute av verden, jeg var bare nysgjerrig på om det var kommunen som tolket regelverket litt vel bokstavelig.

     

    At stoppekran for leilighet skal være tilgjengelig fra fellesarealer er en selvfølge, men hovedstoppekran?

     

    Jeg ser på en måte ikke for meg at Hr. Hansen som bor i en 13etasjers boligblokk har tilgang til stoppekran for hele bygget, men gjerne til sin egen leilighet/stiger.

  11. Hei.

     

    Bor i blokk hvor en av naboene skal omseksjonere. På Bergen Kommunes nettsider står det:

    Kriterier/vilkår

    Krav til søknad:

    Generelle krav

     

    (...)

    Alle fellesfunksjoner skal plasseres på fellesareal. Med fellesfunksjoner menes for eksempel adkomstareal, trappehus, heis, hovedstoppekran, hovedinntak for strøm med hovedbryter, stakekum, felles varmtvannsbereder.

    (...)

     

    Slik det er hos oss i dag har vi en hovestoppekran i en av bodene og i fellesarealet er det stopperkaner for bad, kjøkken og annet vannopplegg. Dette bør vel egentlig være bra nok? For vår del blir det en unødvendig ekstrautgift for å få foretatt denne omseksjoneringen.

    Har forsøkt å tegne nedenfor. Det røde er stoppekraner.

     

    hovedvann.png

     

    Skal det legges opp ei hovedsstoppekran i fellesareal må jo også T-leddet i den ene boden fjernes og røret legges rundt veggen. For min del virker det hele litt unødvendig.

     

    Er dette noe naboen bør forsøke å krangle med kommunen på eller er det like greit å legge opp en ny stoppekran?

  12. Du skal ha tak i noe kraftig løsemiddel ja? Kloroform er jo prima, aceton får du tak i de fleste steder der de selger maling og lakk. Feks biltema

     

    Om du skulle få tak i kloroform må du passe på å ikke utsette det for sollys, da dannes fosgen, som er en veldig giftig gass.

    • Liker 1
  13. Skremmende at du som elektriker ikke vet at det SKAL foreligge gulv OG romføler på parkettgulv.

    Lettskremt da eller? Ok, jeg har knapt vært borti varmekabler på tregulv med unntak av hjemme hvor jeg har i underkant av 2 kvadratmeter med varmefolie på kjøkkenet. En kan ikke alltid vite alt og det er unødvendig å debattere med en nedlatende tone.

    • Liker 1
  14. Personlig skjønner jeg ikke vitsen med å legge føleren ned i betonggulvet. Varmefolie benytter IR/strålevarme og varmer kun én retning, opp. Dermed vil ikke betonggulvet under depronmattene bli noe betydelig påvirket av temperaturendring fra varmefolie. Jeg er elektriker, men har knapt vært borti denne folien.

     

    Jeg ville brukt enten en romføler eller en effektregulator. På kjøkkenet hjemme la jeg opp noen få kvadratmeter med varmefolie og heiv denne på en topolet bryter, har aldri vært behov for å regulere den og den står på 24/7. I bruksanvisningen stod det at varmefolien skal ikke kunne komme over 27C med mindre en legger et teppe over gulvet eller noe. En gulvføler vil ikke kunne forhindre høy temperatur under tepper, siden denne sannsynligvis ligger max 30 cm unna veggen og kun måler i dette punktet.

  15. Hei.

     

    Jeg har kjøpt en Renault Megane'96 fra noen som virkelig, virkelig ikke har greie på bil. Det er mye smårusk her og der som jeg har klødd meg i hodet over, men jeg trenger litt hjelp siden jeg ikke har så peiling selv, utover det at jeg i det minste klarer å tyde Haynes-manualen.

     

    To ting jeg lurer på, begge relatert til styring:

    1. Når jeg har fullt rattomslag til en av sidene og slipper opp rattet så retter det seg ikke ut, men svinger mye til den siden jeg sist hadde fullt rattutslag til, slik at jeg enten må holde i rattet konstant eller at jeg må svinge litt til den andre siden igjen for å "rette den ut". Har lurt litt på hva som kunne forårsake dette, men jeg har en teori om at det kan være pkt 2.

     

    2. Tanken for å fylle på servostyringsolje er fylt opp til langt over max-merket - rettere sagt så er tanken FULL til randen. Dette gir meg bange anelser fordi hvis noen fyller den så full så er det sannsynligvis ikke olje ment for servostyringen de har fylt på. Hvor omfattende er det å flushe dette systemet?

  16. Hei.

     

    Har to PCer bak hver sin brannmur jeg ønsker at skal kunne kommunisere med hverandre.

     

    Har en server med ubuntu tilgjengelig og har klart å få begge til å koble seg på VPN med PPTP, men har møtt på et par utfordringer:

    * PCene ønsker å bruke denne VPN-tilgangen til internett

    * PCene kan ikke kommunisere med hverandre.

     

     

    Poenget er at de skal kunne kommunisere med hverandre, men bruke internett som vanlig.

     

    Hvordan bør jeg gå frem?

    Har forsøkt å søke etter det, men har ikke funnet akkurat det jeg er ute etter, noen forslag til hvor jeg bør begynne?

  17. Google Apps no longer free for new business accounts

     

    Det ser dessverre ut til at Google apps ikke lenger er gratis for nye brukere.

    Har alltid pleid å anbefale Google apps rundt omkring, men når de har lagt seg på ei prisliste med €4/bruker/mnd så egner dette ikke seg for hobbybruk/frivillige organisasjoner.

     

    Har derfor begynt å fundere på liknende alternativer med webpost og deling av kalendere, kontakter etc, enten det er noe en hoster lokalt eller noe som er hostet på samme måte som gmail.

     

    Utenom exchange lurer jeg på om noen har noen forslag?

×
×
  • Opprett ny...