Gå til innhold

Haraball

Medlemmer
  • Innlegg

    59
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Haraball

  1.  

    Det første å merke seg med X10 mini er at menysystemet er en gigantisk nedtur fra Tattoo. Man forventer selvsagt ikke å få like mange ikoner på en miniskjerm som man gjør på en ikke fullt så liten skjerm, men 4 ikoner er lite, sammenlignet med tattoos 12. Videre, på Tattoo har man 5 skjermbilder å velge blandt. På hvert av dem kan man altså legge opptil 12 ikoner eller småprogrammer som opptar større plass. X10 mini utvider antall skjermbilder etterhvert som man legger til flere småprogrammer. Men uansett hvilket skjermbilde man er på så har man de samme 4 ikonene i hvert hjørne. Skjermbildene er altså ubrukelige og man ender med å måtte finne frem alt i menyen. Det er tross alt enklere å trykke på menyknappen og deretter ikonet for ønsket program enn å måtte rulle x antall skjermbilder til siden for å finne det samme programmet. En favorittliste i menyen hadde gjort seg... det er vel egentlig det skjermbildene er tiltenkt å være, men underveis i utviklingen glemte noen bort at det egentlig skulle være en nyttefunksjon med disse.

    Sjekk ut f.eks. Zeam launcher, hvor du får en alfabetisk rulleliste med apps, i tillegg til flere hjemmeskjermer med plass til opp til 16 app-ikoner + en favorittliste for 5 nederst, i tillegg til bedre støtte for widgets enn hva som er standard. Den gjør bruken veldig mye bedre, syns nå jeg. Mange anbefaler også ADW Launcher, men denne har jeg ikke prøvd.

     

    Batteritiden.... Vel i mangel av muligheten til å legge lett tilgjengelige snarveier for å skru wifi, bt, 3g, gps, osv av og på blir det til at slike ting blir stående på. I går på denne tiden var batteriet fulladet. Nå skriver jeg denne posten mens jeg venter på nok strøm til å kunne gå i butikken. Telefonen har ligget ubrukt i et døgn før jeg stusset på hvorfor det var så stille i dag.... svaret var selvsagt at batteriet var tomt. Forsjåvidt en avslappende funksjon, men den funksjonen kommer i både billigere og mer lommevenlige varianter.

    Som andre sier så er batteritiden bedre enn dette, min varer i opp mot 2 fulle dager ved normalt bruk.

  2. Som tidigere nevnt blir det fort litt blaing, det er kun plass til en widget per "skjerm", og kun plass til 3*3 ikoner på hver menyskjerm. Til gjengjeld er skjermen en fryd å bruke, og menyene er lette og laggfrie å bla i, selv om både musikkspiller og browser er i gang samtidig.

     

    Sjekk ut Zeam Launcher på markedet, installerte den i går og ble da enda mer fornøyd med min x10 mini. ;) Mye mer elegant app-visning, sånn som større androidtelefoner har og med mulighet for mer tilpassede hjemmeskjerm.

     

    Interessant! Kunne du fortelle litt mer om hvordan den forbedrer bruken av Mini-telefonene, i forhold til det Flimzes etterlyste?

     

    Den gir mulighet for flere widgeter per skjerm, og snarveier til applikasjoner på widgetskjermene. Så på startskjermen nå, dvs. det første jeg ser når jeg skrur av tastelåsen, har jeg klokka som før samt 9 av mine mest brukte applikasjoner. I tillegg har applikasjonsbrowsingen plass til 4x4 ikoner og "smooth" scrolling, så en slipper å hoppe fra side til side som er standard. Applikasjonene er også alfabetisk sortert, så det er lett å finne fram til det en trenger.

  3. Som tidigere nevnt blir det fort litt blaing, det er kun plass til en widget per "skjerm", og kun plass til 3*3 ikoner på hver menyskjerm. Til gjengjeld er skjermen en fryd å bruke, og menyene er lette og laggfrie å bla i, selv om både musikkspiller og browser er i gang samtidig.

     

    Sjekk ut Zeam Launcher på markedet, installerte den i går og ble da enda mer fornøyd med min x10 mini. ;) Mye mer elegant app-visning, sånn som større androidtelefoner har og med mulighet for mer tilpassede hjemmeskjerm.

  4. Jeg hadde håpet på en rask oppsummering fra noen som har lest den/har egne erfaringer :)

    Det er du ikke alene om :D

     

    Det jeg også savner, er info om hvor bra video er på disse kameraene, også sammenlignet med dedikerte videokameraer. Cannon EOS 5D MkII og 7D blir jo skrytt opp i skyene; men er video på µ4/3 noe spesiellt dårligere?

     

    GF1 hadde vært helt midt i blinken for min del hvis det også hadde hatt high-fps (60 fps) mulighet på video. Hvis panasonic kommer med GF2 med IS og high-fps så får dem en bestilling fra denne kanten. :)

  5. Om den Tamronen 70-300 er den samme som koster rundt 1300.- i butikken så kan den kun sammenlignes med Sigma sin versjon av 70-300. Optisk sett så er de 2 ganske like kvalitets messig.

     

     

    http://www.finn.no/finn/bap/object?finnkode=20467744 - Helt grei pakke

     

    Ikke egentlig - slik jeg forstår annonsen skal ha han 19 000 for pakken, 9000 for kameraet hvis en leser teksten korrekt.

     

    Nei, han vil ha 9000 kr for alt samlet, og det kosta 19000 kr nytt.

  6. Hva tror dere jeg kan få for dette utstyret nå?

     

    Pentax K100D hus - 2 år gammelt

    Pentax smc DA 18-250mm f3.5-6.3 AL - 1,5 år gammelt (nypris nå: 3999)

    Pentax smc P-FA 50mm F1.4 - 2 år gammelt (nypris nå: 2998)

    Pentax smc DA 18-55mm f3.5-5.6 AL (kit-objektivet) (nypris nå: 1590?)

     

    De to første objektiva er kjøpt i butikk i USA, hus og kit-objektiv er kjøpt i Norge. Alt er brukt med UV-filtre (husker ikke merket akkurat her og nå) hele tiden som også følger med. Postet dette i denne tråden i håp om at noen andre Pentaxere har solgt/kjøpt noe lignende i det siste. ;)

  7. Jeg har en liten skulderbag, eller rettere en altfor liten skulderbag.

    Tror den heter NG2343. Får såvidt presset et stort kamera med et lite objektiv nedi. På bildet F5 med en liten zoom o g veska er full.

     

    post-31719-1247761167_thumb.jpg

     

    Mitt råd - kjøp iallefall et nummer større!

     

    Har den samme selv, veldig fornøyd med størrelsen til mitt Pentax K100D, 50mm og 18-250mm. Minnekort, ekstra batterier og notatblokk går i den store frontlomma, mobilen i en av lommene på hovedklaffen. Får også lurt ned en gorillapod i hovedrommet hvis det trengs. ;)

  8. Kanskje det er mulig å få kjøpt overhead-penn-innsats som passer, så kan du skrive på overheads? 25 kroner per blokk er nokså dyrt, i alle fall om man er student. Da er det bedre å legge en opptaker på bordet samtidig, spør du meg.

    Men gi tilbakemelding her når du får den og har brukt den! Virker MEGET spennende!!! :)

     

    Jeg har nå mottatt Livescriben, og etter litt leking så virker den like bra som jeg håpet på. Eksamensperioden nå ødelegger samvittigheta til å skrive så voldsomt mye her, men hvis noen har noen spørsmål er det bare å fyre løs, så svarer jeg når jeg kan. ;)

  9. Ser veldig fram til Livescribe sin Smart Pen kommer på markedet jeg. Hvis den fungerer som de sier vil den være utrolig grei.

     

    http://www.livescribe.com/smartpen/index.html

     

     

    Knut

     

    Når den bare støtter deres eget spesielle papir og det koster 20$ for 4 blokker... tja, jeg vet ikke helt jeg..

     

    Da virker denne mye, mye bedre.

     

    Livescribe tar også opp lyden i rommet og linker lyden opp mot dine notater, slik at du lett kan avspille det som ble sagt i tidsrommet rundt det du skrev. Du slipper også å flytte rundt på en mottaker i toppen av notatblokka, i tillegg til at den har en del ekstra funksjoner (oversette ord, kalkulator). Sjekk mer her: http://gizmodo.com/349511/livescribe-pulse...ecords-3d-audio

     

    Jeg venter forsåvidt på en slik, og syns ikke $20 for 4 notatblokker er så fryktelig mye dyrere enn for 4 vanlige. Det sies vel i tillegg at etter hvert skal det gå an å printe arkene som pennen bruker selv.

×
×
  • Opprett ny...