Gå til innhold

Sodd Ball

Medlemmer
  • Innlegg

    2 039
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Sodd Ball

  1. Fikk litt penger til jul, så jeg tenkte det var på tide å oppgradere PC-en.

    Det jeg skal oppgradere er kabinett, hovedkort, CPU (Med en alternativ vifte), GPU og en SSD disk til windows.

     

    Har sittet å sett rundt på nettet og sitter igjen med nesten flere spørsmål enn svar da det er ganske kompliserte greier. Jeg mener jeg har kommet fram til et ganske bra utvalg greier:

     

    Kabinett: http://www.dustinhome.no/product/5010335508/cooler-master-elite-310-atx-black-grey/

     

    Hovedkort: http://www.dustinhome.no/product/5010743668/gigabyte-ga-h87m-hd3-h87-s-1150-m-atx/

     

    CPU: http://www.dustinhome.no/product/5010742245/intel-core-i5-4670k-3-4ghz-6mb-s-1150/

     

    SSD: http://www.dustinhome.no/product/5010748423/samsung-840-evo-120gb-ssd-sata-600-tlc/

     

    Vifte: http://www.dustinhome.no/product/5010617942/cooler-master-hyper-212-evo-s-1155-1156-1366-2011-am3-am3-fm1/

     

    GPU er jeg ganske blank på, men vil jo gjerne holde meg innenfor budsjettet. Hovedkortet er jeg usikker på, men det ser ut for meg til at det skal kunne gjøre jobben sin. Så det er vel de to tingene jeg trenger mest hjelp med, og jeg håper noen av dere kan gi meg den hjelpen. :)

  2. Nei sunflower oil er noe helt annet med for lavt røykpunkt som gjør at det ikke egner seg noe særlig til frityrkoking, sufflower oil stammer fra mye av det samme men har høyere røykpunkt.

    wat?

     

    Siden når egner ikke solsikkeolje seg til fritering? Husker jeg ikke helt feil har solsikkeolje et røykepunkt på over 200 grader, og hvis frityren din holder over 200 grader tror jeg den bør justeres ned før du brenner ned kåken.

  3. Der jeg jobber bruker vi kun vannbad på mindre møre stykker, eller stykker fra større dyr. Hovedsakelig kalv eller storfe. Ytrefilet av kalv f.eks. er såpass mørt at det ikke trengs å varmebehandles i vannbad, men heller ved å brune og ettersteke i ovn i flere omganger på ca. 160 grader. Mørbrad/flatbiff/kam ol. bruker vi derimot å vakumere med litt olivenolje, timian og salt, for så å posjere i 1,5-2 timer og brune kjøttet.

     

    Ved bruk av kam har vi noen ganger jukset litt med å gå inn i kjøttet og trimme bort sener og større fettstykker og lime igjen med kjøttlim. Ikke så veldig nødvendig, men det gir et "finere" resultat når du transjerer kjøttet.

     

    Storfe kan derimot gjerne posjeres i vannbad, men det er ikke alltid nødvendig på stykker som ytre/indre. Det kommer veldig an på mørning og størrelse på stykkene, som ofte kan sjekkes i rå tilstand. Er det mørt når det er rått blir det ofte mørt når det er stekt.

     

    5-7 timer hørtes for meg ut som utrolig lang tid. I utgangspunktet skal det meste av kjøttstykker kun trenge å ligge i vannbadet i 1-2 timer. Ligger det for lenge vil det få en veldig løs konsistens ala leverpostei.

  4. Kan godt fortsette å ha kjelen på plata, bare det ikke koker.

    Det gjelder gennerelt, med bl.a. fisk. Men ikke med pølser! Kommer kjernetemeraturen over 85 - 90 grader, så sprekker pølsene. Varierer litt fra produsent, til produsent. Så følg oppskriften på embalasjen/pakken.

    Fisken blir vel ikke særlig god med en kjernetemperatur på 85-90 grader heller.

  5. Veldig irriterende at de to virkelig raritetene Harviestoun Ola Dubh ale 30 & 40 Special Reserve ble annullert fra min bestilling fra Vinmonopolet fordi leverandør var utsolgt. Blir vel aldri å få tak i da vil jeg tro. :(

    (40 varianten har forresten den mildt sagt svimlende prisen på Kr 484,90 pr. liter!!)

    Kjøpte en flaske av 40-varianten på Den Gode Nabo. Mener å huske den flasken (0,33) kostet 250,- :p

     

    Worth it!

  6. Har for øyeblikket to kniver jeg bruker fast (Jobber som kokk).

     

    Nr. 1 er en Victorinox-kniv som jeg har hatt i 10 måneder, den ble solgt som trancheringskniv men har blitt brukt som all round-kniv. Har holdt seg veldig bra med jevn skjerping og har ikke hatt behov for å slipe den enda.

     

    Den andre er en Tamahagane-kniv som jeg fikk i gave, så har ikke funnet ut mye om type ol. Men den er faktisk ikke like skarp. Til tross for at jeg bare har hatt den i 3 måneder begynner den å være merkbart sløvere enn Victorinox-kniven.

     

    Ellers har jeg vært borti Mac, Masahiro, Global, Øyo ol. Og så langt synes jeg Victorinox er jevnt over det beste. De er ikke usannsynlig dyre (Masahiro, Global) eller ukomfortable (Mac) eller bare skuffende sløve (Øyo, Tamahagane).

     

    Og jeg har ikke erfaring med skarpekniver.no...

  7. Hvordan du slår sammen brødene skal påvirke skorpen. Litt vanskelig å forklare hvordan det gjøres, men du trykker deigkulen ut til den er ganske flat, så bretter du den inn over seg selv og ruller den. Da har du en side som er helt glatt, og en side som har skjøt.

     

    Dampe du får av vannet i ovnen kan også utgjøre en god del. Og nå skal jo brødene strengt tatt være harde utenpå og myke inni. Men hvis de er deigete er de enten ikke ferdige, eller du har ikke latt dem hvile.

     

    Og aller sist, eltingen. Det står du bare blandet det sammen, dette vil gi tunge og kompakte brød. Brødet må stå å elte i minst 20 minutter, da blir deigen mer elastisk og luftig.

     

    PS: Glemte å nevne i min oppskrift at du skal bruke kaldt vann, da varmen du får fra den lange eltetiden vil varme opp deigen tilstrekkelig.

  8. Når jeg baker bruker jeg vanligvis en metode som kalles "autolyse".

     

    Dette er en metode der du ikke bruker fett eller sukker i brødene, noe som gir bedre holdbarhet og mye luftigere brød. Det er ganske tidkrevende med mye heving men det er vel verdt det!

     

    Bak store kjøringer, skjær i skiver og frys ned. Da kan du raskt varme opp de skivene som trengs i ovnen. En god unnskyldning til å alltid spise ristet brød! ;)

     

    Så en oppskrift!

     

    Grovbrød:

    0,5 l vann

    350 g mel

    350 g sammalt mel

    en dash salt

    en pose tørrgjær

     

    * Elt sammen mel og vann

    * Hvil i 20 minutter

    * Elt inn gjær

    * Elt inn salt

    * Elt i 20 minutter

    * Hev deigen i bollen i 1 time

    * Ta deigen ut og form til kuler

    * Hev i 1 time

    * Slå sammen brødene, og ha på smurt brett. Dryss over litt hvetemel

    * Snitt brødene med en sylskarp kniv (Dette gjør du for at ikke skjøten skal utvide seg og komme ut på sidene, altså for det estetiske)

    * Stek i forvarmet ovn på 200 grader i 10 minutter med et glass vann tømt i bunnen

    * Sett ned temperaturen til 175 og stek i ytterligere 35 minutter

     

    Hvis du vil bake loff kan du bare droppe sammalt mel og bruke kun vanlig hvetemel.

  9. Irriterer meg at vi feirer 17. mai egentlig. Hva faen presterte vi den dagen, fikk vår egen grunnlov? Hjelper jo faens så lite med grunnlov når vi fortsatt er en del av unionen! Det er unionsoppløsningen vi skulle feiret! :D

    Er vel ikke mye å feire at vi fikk egen grunnlov, egen regjering, egen hær, egen hovedstad og at vi i aller største grad ble regnet som selvstendig land...

     

    Blir som å si at Canada ikke er et eget land fordi det fortsatt har Dronning Elizabeth som monark.

  10. 17. mai-feiringa.

    Ting må jo feires når det skjer, ikke hvert eneste år i nesten 200 år.

    Det er ikke samme dag en gang, det er bare definert som samme dag av det gregorianske kalendersystemet.

    Hvis vi hadde et annet kalendersystem, hadde vi feiret på et annet tidspunkt. Det er jo litt fucked up å tenke på.

    Det er så forbanna symbolsk. Flagget er bare et tøystykke med farger. Skjønner ikke at man visstnok vanærer landet sitt ved å la flagget røre bakken.

    DET ER ET TØYSTYKKE MED FARGER, FAEN ALTSÅ.

     

    Dette irriterer meg.

    • Liker 4
  11. Det du bør være forsiktig med når du bytter ut vin med øl i mat er at du ikke kan redusere ølet på samme måte som vin. Det vil bare forsterke bitterheten i ølet og kan i verste fall gjøre måltidet dårlig. Hvis du derimot tilsetter det mot slutten vil kullsyren lette opp retten og du vil beholde smaken av ølet bedre.

×
×
  • Opprett ny...