Gå til innhold

Quote

Medlemmer
  • Innlegg

    8 337
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

  • Dager vunnet

    7

Hjelpsomme svar

  1. Quote's innlegg in pris på dekkskifte ble markert som svaret   
    Det billigste jeg har funnet er 760 for montering av 4 nye dekk på felg, med avbalansering.
     
    Bruk gjerne monteringspartnere-funksjonen hos Dekkonline for å finne priser hos andre. Ta deretter kontakt med dem og hør.
  2. Quote's innlegg in mauser som jaktvåpen ble markert som svaret   
    Altså, det er vanskeligere å få tak i en original enn uorginal m98. Årsaken er at de fleste er fra Heimevernet, hvor de fikk endret kaliber til 7.62x63 (.30-06) etter krigen. Derfor er kaliber sjeldent noe å tenke på, siden det stort sett allerede er klar for bruk. Er den original fra krigen (7.92), kan du fremdeles bruke den til storviltjakt.
     
    Jeg er usikker på prisen hvis du skal få montert kikkertsikte, hvor det ikkeermontert montasje fra før av. Kanskje noen få tusenlapper? Hør gjerne med en børsemaker før du kjøper.
     
    Det er kanskje like greit å kjøpe en med kikkertmontasje fra før av, så slipper du å tenke på det. Du sparer trolig ikke noe på å montere det selv. Disse får du uansett fra 1000-2000 kr. Treffer gjør de også.
  3. Quote's innlegg in Villsvin i norge? ble markert som svaret   
    Villsvinene er på vei tilbake. De har begynt å komme i Østfold-området, nær grensen. Halden og Aremark har blitt faste yngleplasser.
     
    Nøyaktig hvor mange det finnes er vanskelig å si. Jeg finner ikke noen tall på det, heller ikke antall skutt. Jeg vil tippe rundt 100, men det blir et skudd i mørket.
     
    Bestanden i Sverige er på rundt 200 000, men dette er et grovt anslag. Denne veksten har skjedd de siste 20-30 årene da villsvin rømte fra oppdrettere. Kan anbefale villsvinjakt i Skåne, hvor det er sinnsyke mengder.
  4. Quote's innlegg in Anskaffelse av rifle ble markert som svaret   
    Se våpenforskriften §10 og §13. https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2009-06-25-904
     
     
     
     
     
     
  5. Quote's innlegg in [Løst] Søke for anskaffelse av lyddemper? ble markert som svaret   
    Lyddemper er ikke en registreringspliktig våpendel, og du kan kjøpe det fritt. Kaliber har ingenting å si. Du kan møte opp i butikken og kjøpe lyddemper uten å måtte fremvise våpenkort eller lignende. Før så måtte du vise våpenkort på samme måte som når du kjøper ammunisjon, men dette ble endret.
     
    Fra Politiets rundskriv angående retningslinjer for politiets behandling av våpensaker.
     
    3.5.2.2 Lyddempere
    Våpenforskriften har ikke lenger bestemmelser om privat erverv av lyddempere, som etter
    dette fritt kan erverves. All kontroll av lyddempere vil nå foregå hos
    tilvirker/bevillingshaver for handel med skytevåpen.
  6. Quote's innlegg in test ble markert som svaret   
    Sjå der, ja. Eg gjekk inn i Word, laga tabell og kopierte den. I editoren på diskusjon.no trykker du på "Lim inn fra Word" (Oppe til høyre). Kopier.
     
    Då får du inn tabellen i editoren. Før du poster må du krysse av for "Enable HTML?". Viss ikkje får du ikkje med tabellen.
  7. Quote's innlegg in Lærerskolen og læreryrket generelt ble markert som svaret   
    Vel, når man ikke har undervisning er det som oftest planlegging av timer i fremtiden. I enkelte friminutt må man regne med inspeksjon. Som oftest kanskje to-tre friminutt i uken. Ellers er det vanlige gjøremål som retting av prøver og tekster. En må også regne med at det ofte blir konflikter mellom elever i løpet av en dag, som må tas til rette.
    Etter skoletid enkelte dager er det vanlig med møter som blir avholdt av rektor. 
     
    Alt vil naturligvis variere med hvilken trinn - men mye går igjen på grunnskolen.
  8. Quote's innlegg in [Løst] Er det lov å gå med sverd offentlig? ble markert som svaret   
    Viser til Straffeloven §352 a.
     
    § 352 a. Med bøter eller fengsel inntil 6 måneder eller begge deler straffes den som forsettlig eller grovt uaktsomt på offentlig sted bærer kniv eller et lignende skarpt redskap som er egnet til bruk ved legemskrenkelser. Medvirkning straffes på samme måte. Forbudet gjelder ikke kniv eller annet redskap som brukes til eller bæres i forbindelse med arbeid, friluftsliv eller annet aktverdig formål.
  9. Quote's innlegg in Norskdebatt: Hjelp til å finne argument ble markert som svaret   
    Har du analysert kjente taler? Da skjønner du litt hva jeg er inne på. Martin Luther King gikk ikke på talerstolen og sa: "Today I want to talk about racism and how we are going to get rid of it. I don't like racism. It's not kind."
     
    Man trenger ikke å være flink med ord og tekst for å kunne lære seg hvilke virkemidler som ligger til grunn bak en slik tekst. Når du forstår hva som ligger bak en god, argumenterende tekst, så er det mye enklere å bygge opp en tekst selv.
     
    Mitt forslag er at du egentlig begynner noenlunde rett på sak. Begynn med saklige argumenter (ja, jeg vet - det er vanskelig å finne saklige argumenter for det du skal argumentere for). Du trenger ikke å si hvem du direkte støtter. Argumentasjonen din skal være så klar at du egentlig ikke trenger å si hvilket syn du støtter. Du kan samtidig bruke gjentakelser. Hvem fullfører utdannelsen sin? Jo, kvinner. Hvem dropper ikke ut av videregående? Jo, kvinner. Ved å legge igjen slike gjentakelser, så lager du også "kroker for minnet". Lytterne vet at dette innlegget handler om kvinner igjennom hele innlegget.
  10. Quote's innlegg in Hvor lenge varer trafikalt grunnkurs beviset? ble markert som svaret   
    Nei, du må ikke ta trafikalt grunnkurs igjen. Det varer hele livet, gitt at kurset er komplett.
×
×
  • Opprett ny...