Gå til innhold

Testing342

Medlemmer
  • Innlegg

    37
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Testing342

  1. Storkoste meg med Bioshock 1 remastered, men det var definitivt flere bugs som burde vært luket ut. Spilte på Xbox One S, og spillet låste seg fullstendig én gang der kun en omstart av maskinen hjalp. Det er forsåvidt greit, men desto verre er det at dersom man prøver å reise tilbake til Fort Frolic etter å ha vært der første gang, laster hele området på ny igjen og man må gjøre alt om igjen. Men når jeg forsøkte det gikk det ikke an å gjøre oppdraget for Sander Cohen om å ta bilde av fire lik for han. Det førte til at jeg gikk glipp av en achievement for å samle alle lydloggene. Det er en ganske svær bug når spillet åpner opp for å besøke tidligere områder om igjen, men dette ikke fungerer i alle områdene.

  2. Ser jeg har vært uklar i begrepsbruken her. At RAID ikke er skikkelig backup er jeg klar over ja, men til min bruk er det godt nok. Man er nogenlunde dekket mot diskfeil, og det er ikke alt for dyrt å sette opp.

    Har sett på Jottacloud for online backup nå. 500 kroner i året for ubegrenset backup er jo forholdsvis rimelig. Men når det er snakk om nærmere 5 TB som skal backes opp i første omgang, og at dette nok økes med 2-20 GB til dagen, kommer man jo til å makse ut linjen kontinuerlig. Bare de 5 første TB kommer til å ta omtrent en måned hvis jeg får 20 Mbit/s hele tiden. Siden jeg deler linjen med andre må jeg nok sperre den på 10 Mbit/s på dagtid, og da er man et godt stykke inn i 2013 før man kan tenke på å laste opp nye ting.

     

    dbass, du som har 16 TB lastet opp til Jotta, fikk du jevn hastighet hele veien? Noen problemer du støtte på eller erfaringer det er greit å vite om før man starter på et slikt prosjekt?

  3. Det virker som RAID 5 er nærmest det jeg ønsker meg, da det er en ganske økonomisk RAID-variant. Om jeg har forstått det korrekt trenger jeg bare én disk ekstra, da sikkerhetskopien fordeles utover alle diskene. Men lar denne RAID-varianten seg kombinere med disker av ulik kapasitet og produsent, eller må jeg holde meg til samme diskprodusent/kapasitet på alle diskene? Og det lar seg vel ikke gjøre å konvertere et RAID 5-oppsett til et RAID 6 (som vel er det samme, men med enda en disk som backup?) ved et senere tidspunkt?

    Trenger jeg noe annet enn en RAID-kontroller og en haug med disker for å få dette til å fungere? Og fungerer det uavhengig av OS? Kommer til å bruke enten Win7 eller Win8.

     

    EDIT: Kan jeg flytte diskene over i en annen datamaskin uten å miste innholdet med RAID 5? Det er jo en av de negative tingene med ReadyNAS-en min - de er formatert med et eget filsystem som gjør at jeg ikke bare kan putte de i en datamaskin og få tilgang på filene.

  4. De ARC-1222-greiene virket ganske dyrt, så det er nok utenfor mitt budsjett. I tillegg fant jeg det ikke i norsk butikk. Det siste alternativet med eksterne disker som settes bort utenfor hjemmet når de er fulle virket som en interessant løsning. Men det virker lett å miste oversikten med en slik løsning, så da blir det fort styr med at noe blir sikkerhetskopiert to ganger og annet ikke blir sikkerhetskopiert i det hele tatt. I tillegg bytter jeg ut filmer og serier med høyere kvalitet når det blir tilgjengelig, så da vil det ligge dobbelt opp av mye, bare i forskjellig kvalitet til slutt. Men det kan vel til en viss grad ordnes ved å gå gjennom filene en gang i blant og slette det som har blitt oppgradert i mellomtiden. Men det virker som det blir en del administrasjon å holde styr på med denne løsningen.

    I tillegg må man jo faktisk ha dobbelt opp av lagring, da det trengs 3TB ekstern lagring for å ta backup av 3TB intern lagring. Med RAID finnes det jo smarte løsninger der det holder med en disk til backup for flere andre disker, slik som jeg har på ReadyNAS-en min nå. Der er det 3x3TB (skrev feil i første innlegget), der backupen er fordelt utover alle diskene, så det er nok med en ekstra disk for å ta backup av de to andre. Mer økonomisk løsning altså.

     

    Er det noen som har erfaring med Windows 8's Storage Spaces? Eller har andre glupe, rimelige forslag? Det er ikke så fryktelig viktig for meg å ha offsite backup av tingene, det holder igrunn å få noe ala den løsningen jeg har på ReadyNAS-en der jeg er sikret mot at en disk feiler. Og kan noen anbefale en rimelig og god RAID-kontroller man får kjøpt i Norge? Må ha mulighet for å koble minst fire disker til.

  5. Planlegger å bygge en stue-pc med en god del lagring for filmer og tv-serier. I den forbindelse prøver jeg å finne ut hva som er den beste måten å sikre filene mot uønskede hendelser. Ulike varianter av RAID og Windows 8's nye Storage Spaces er de første alternativene jeg kommer på. For tiden ligger alle filene på en Netgear NAS, men mye av poenget med å bygge pc-en er å få samlet alt i en stillegående maskin, så NAS er ikke et alternativ, til det er det for bråkete og vanskelig å bytte vifte.

     

    Så hva er den beste måten å sikre seg mot tap av filer på i windows-verdenen? Linux gidder jeg ikke sette meg inn i, da dette skal være hovedmaskinen min, og det da er ønskelig med et operativsystem jeg er noenlunde kjent med. Både windows 7 og 8 vurderes, men det er vel bare 8 som har storage spaces. Etter litt googling virker det som det er en del barnesykdommer ved Storage spaces, hva er deres erfaring med dette?

    Går jeg for RAID, må jeg da ha ekstra RAID-kontrollere i maskinen? Vet svært lite om dette dessverre. Er det vanskelig å sette opp, og hvordan er hastighet osv? Hadde tenkt å ha én HDD som parity, men er vel tryggere med to?

     

    Foreløbig består lagringsenhetene av 4x3 TB western digital caviar green HDD, og det er nok på det nivået jeg kommer til å holde det i overskuelig fremtid.

     

    Hvordan sikrer dere dere mot tap av data?

  6. Da ser det ut som jeg har bestemt meg for strømforsyning og hovedkort. Da gjenstår kabinett- og CPU-kjøling. Foreløbig står det mellom tre CPU-kjølere. Håper noen har veldig positive erfaringer med noen av disse.

    Noctua NH-D14 ser interessant ut. Antakeligvis den jeg har mest lyst på. Stor og feit kjøler som forhåpentligvis ikke lar seg høre inne i det kabinettet. Virker som den har gjort det bra i tester også. Men ifølge HW sin test var støynivået merkbart, om ikke nødvendigvis sjenerende. Men om jeg forstod det rett ble den testen utført uten at kjøleren satt inne i et kabinett, og støyen ble målt på 60 cm avstand vs 100 cm vanlig testavstand, så kanskje den ikke høres likevel når den står inne i kabinettet? Og lar det seg gjøre å bruke denne kjøleren uten de medfølgende viftene? Forutsatt at jeg ikke overklokker, og at det er god luftgjennomstrømming i kabinettet takket være kabinettvifter selvsagt? Noen med erfaringer?

     

    Deretter var det den kjøleren som ble anbefalt lenger oppe, Prolimatech Megahalems. Lest litt kort om den nå, og foreløbig heller jeg mot Noctua-kjøleren, spesielt fordi det er så mye mer informasjon tilgjengelig om den, og det virker tryggere å stole på tusen folk som sier en kjøler er veldig god enn på femten folk som sier en annen kjøler er fantastisk. Men jeg kan nok overbevises om å endre mening. Erfaringer?

     

    Og til slutt var det SilverStone Heligon HE02. Den kan brukes både med og uten vifte, som passiv kjøler virket den ganske god, men når man satte på viften virket det ikke som om det gode inntrykket forsvant litt. Erfaringer?

     

    Og til sist, noen med kabinettvifteanbefalinger? Store vifter med lavt turtall virker å være løsningen, og med en vifte i front og en i sidedøren som trekker inn kald luft, og en bak som blåser ut varm, bør det forhåpentligvis ikke bråke for mye. Noctua har vel gode kabinettvifter, men hvilke leverer den beste kombinasjonen av effekt og lavt støynivå? Ikke at Noctua er et must, andre produsenter kan gjerne også anbefales.

  7. Takk for tips. Overklokking blir neppe aktuelt, selv om den valgte prosessoren jo er tilrettelagt for det. Noen som har erfaringer med Asus P8Z77-V LX eller Prolimatech Megahalems Intel Socket 775/1156/1366?

     

    Angående strømforsyningen så den ganske interessant ut, selv om 1000 kroner er i meste laget. Vifteløs strømforsyning bør jo hjelpe på støynivået. Men hva hvis jeg på et senere tidspunkt setter inn et grafikkort, vil strømforsyningen da slite? Og er 460W nok til en maskin med de komponentene jeg har valgt? Foreløbig har jeg som nevnt tre harddisker, og vet ikke hvor mye en slik trekker av strøm, men hva om jeg setter inn totalt 8 disker? Vil denne strømforsyningen fremdeles takle det?

    Andre vifteløse strømforsyninger som anbefales, eventuelt en med en stor, sakte og stillegående vifte for å ha litt ekstra å gå på?

  8. Vurderer å bygge en stillegående pc. Den skal først og fremst brukes koblet til tv'en, med alle filmene mine liggende, så det er derfor et krav at det er plass til mange harddisker. Jeg har allerede 3x3TB western digital caviar green i en NAS, disse skal flyttes over til det nye kabinettet.

    Kabinettet blir etter all sannsynlighet Fractal Define R4. Det virker solid, med smarte løsninger, god støydemping og god plass til vifter.

     

    Prosessoren blir nok en i5 3570k, dette fordi den integrerte grafikkløsningen er bedre enn på de rimeligere i5-prosessorene, og prisen er bare litt høyere. Vil helst unngå å kjøpe dedikert skjermkort med det første.

     

    Det jeg i første rekke trenger hjelp til er valg av CPU-kjøler og kabinettvifter. Ifølge tester er de inkluderte viftene i kabinettet ganske stillegående, men om jeg kan spare noen decibel på å kjøpe nye vifter, gjør jeg det. Målet er at maskinen blir helt lysløs på en meters avstand.

     

    I tillegg er jeg håpløst utdatert på hovedkortfronten. Hvilke anbefalinger har dere der? Vanlig ATX-format er et krav. Trenger to digitale skjermutganger, der den ene utgangen forhåpentligvis støtter 21/9-oppløsningen (2560x1080) til Philips TVen min. Må selvsagt støtte i5-prosessoren og være såpass godt at det ikke må byttes ut i nær fremtid. Minst én USB 3-port er vel standard nå? Og RAM er jo så billig for tiden at noe mindre enn 16 GB er utelukket. Gjerne mulighet for 32 GB, så jeg har noe å bruke feriepengene på til neste år. Litt usikker på hvilke andre funksjoner det er lurt å ha med. Hvilke hovedkort er best i budsjettklassen til mitt bruk? Maks 1500 kroner.

     

    Og til slutt, hvilken strømforsyning anbefales? Den må være helt stille, gjerne med modulære kontakter og maks 900 kroner.

     

    Så hvilket hovedkort og hvilke stillegående(!) kabinettvifter, CPU-vifte og strømforsyning anbefales? Og har noen noen spesielle erfaringer med Fractal Define R4-kabinettet? Vifteplassering/-styring og lignende? Hvor stille er de medfølgende viftene for eksempel?

  9. den Samsung tven lurer jeg på å slå til på. Men det står bare HD ready: ja

    Noen som vet om det er den laveste hd eller om det er 1080 på den?

    9390590[/snapback]

     

    Den er bare HD-ready ja, som betyr at den støtter 720p, som er den laveste HD-oppløsningen. Men tror man skal være ganske god for å se noen skikkelig forskjell på 720 og 1080 med normal sitteavstand og 40" skjerm. Stort sett på 46" og opp lett merker forskjell.

     

    Men når du er inne på den annonsen, står den da til vanlig pris eller tilbudsprisen?

  10. Veldig kort fortalt. om speedtouchen din har ip 10.0.0.1 så setter du ipen på asus routeren din til 10.0.0.2 også skrur du av dhcp server i asus routeren.

     

    Mkay...Standard Gateway på det kablede nettverket er 10.0.0.138, er dette da adressen til SpeedTouchen? Maskinene på det kablede nettverket har adresser fra 10.0.0.1 og oppover. Skal jeg skrive inn 10.0.0.1 eller 10.0.0.138/9 på Asus'en?

    Hvor på Asus'en skal jeg skrive inn denne adressen? På "WAN & LAN" eller "DHCP Server"... Legger ved et par bilder fra ruteren-oppsettet som vedlegg...post-99360-1174274582_thumb.jpgpost-99360-1174274609_thumb.jpgpost-99360-1174274631_thumb.jpg

  11. Hei

    Driver å prøver å koble det trådløse nettverket og det kablede nettverket sammen, men får det ikke til.

     

    Modemet fra telenor er en SpeedTouch 5x6 og den trådløse ruteren er en Asus WL-500g...

     

    Oppsettet er for tiden slik:

    Internett fra telenor inn til modemet (SpeedTouch 5x6). En kabel fra modemet til ruteren (WL-500g), og en kabel til en gammel hub, som igjen sender signalet videre til alle datamaskinene på det kablede nettverket...

     

    Hvordan kobler jeg disse to nettverkene sammen? Slik det er nå får ikke den bærbare som er trådløst koblet til Asus'en kontakt med maskinene koblet med kabel til SpeedTouch'en, da disse får forskjellige IP-adresser. Det kablede nettverket ( SpeedTouch 5x6) deler ut adresser i 10.0.0.x-segmentet, og den trådløse ruteren deler ut adresser i 192.168.1.x-segmentet. Må jeg skru av DHCP på en av disse, og isåfall hvilken? Hvilken rekkefølge bør jeg koble modemet/ruteren i? Kabel fra modem til ruter og kabel videre fra ruter til hub? Vil alle maskinene, både trådløse og kablede dele samme nettverk da? Og hvilken port bør jeg koble kablene til på ruteren? WAN-porten eller en av LAN-portene?

     

    Rotete forklart, men satser på at noen der ute er skarpe nok til å komme frem til en løsning...

  12. Vet ikke om dette blir veldig OT, men personlig bruker jeg google calender, helt OK med funksjoner (kan bl.a få gratis sms varsling), ajax, tilgang overalt du har internett ;)

    7972249[/snapback]

     

     

    Sjekket ut google kalender for en stund siden. Litt av problemet er at internett faller ut ved jevne mellomrom her, så da får jeg ikke sjekket kalenderen. En annen ting er at det er veldig greit å ha det i bakgrunnen på skrivebordet...Dersom noen har en smart måte å dele Rainlendar-kalendere mellom flere maskiner uten å måtte betale for det (registrere Rainlendar Pro, over 200 kroner), er jeg svært interessert i å høre mer om det...

  13. Hei

    Ser etter et kalenderprogram til Windows XP som skal brukes på to maskiner samtidig. Har en stasjonær som alltid står på, og en laptop som flyttes litt rundt, men som er i nettverk med den stasjonære mesteparten av tiden.

    Jeg har allerede prøvd Rainlendar og likte mye ved det, blant annet at programmet kan ligge på skrivebordet. Jeg vil ikke ha et stort program som

     

     

    Det jeg ser etter er altså et kalenderprogram som kan ligge på skrivebordet, ta liten plass og ha mulighet for at flere maskiner deler samme kalender over nettverk/internett.

  14. Tyder på hardwarefeil. Kontak HP direkte på telefon 815 62070 istedet for å sende til Amentio. Det eneste Amentio gjør er å kontakte HP support for å bestille service, så du sparer en del tid på å gjøre det selv.

    7846559[/snapback]

     

     

    Ringte HP, og fikk beskjed om å sende inn maskinen, så skulle de se hva de kunne gjøre...Går nok i boks, dette...

  15. Har to-tre problemer med maskinen min, en HP Pavilion dv6086 med Windows XP jeg trenger hjelp med...

     

    Har en HP Pavilion dv6086 som for ca to uker siden bestemte seg for å bli veldig vanskelig... Maskinen er ca 4-5 måneder gammel, og har bortsett fra et par småting fungert veldig bra inntil nå nylig. Plutselig en dag for ikke så lenge siden sluttet det trådløse nettverket å fungere på dataen. Ikke så veldig dramatisk, tenkte jeg, ingenting en liten restart ikke fikser. Der tok jeg selvsagt feil. Opptil flere restarter senere, og fremdeles null trådløst nett sjekket jeg nettverksinstillingene i Windows. Til min store overraskelse ser jeg at maskinen ikke finner noen trådløs nettverkskontroller... Både det kablede nettverket og blåtannen fungerer fremdeles fint, noe som er merkelig, i og med at blåtannen og det trådløse nettverket styres med samme bryter foran på maskinen. Med andre ord er det ikke bryteren det er noe i veien med. Etter et par dager med å surfe via kabel prøver jeg å installere drivere og programvare for den trådløse kontrolleren igjen, og dette ser faktisk ut til å gjøre susen...Iallefall i en time og to...Plutselig er den trådløse kontrolleren borte igjen, uten noen som helst grunn...

     

    Dette er ikke det eneste problemet mitt, og langt fra det verste... Et par dager etter at det trådløse nettverket forsvant, begynte maskinen plutselig å stoppe av seg selv. Den frøs helt, og jeg måtte holde inne Av/På-knappen et par sekund for å få restartet maskinen. Når den endelig restartet gikk den ikke inn i Windows som vanlig, men begynte istedet en lang rundtur med flere restarter. Den startet opp, ingenting skjedde, og den startet på ny... Dette gjentok seg flere ganger. Etter en stund kom den endelig inn i Windows og så ut til å fungere fint et par timer, før den igjen låste seg helt...En ny trykk på knappen, og maskinen restartet igjen...Både en, to, tre og fire ganger...Deretter inn i Windows igjen...

    Det jeg lurer på er altså om noen har opplevd noe lignende og kan hjelpe meg med dette? Jeg har ikke installert noe maskinvare etter at jeg mottok maskinen fra butikken, og har heller ikke installert noe programvare de siste dagene som kunne forklart alt dette...

     

    Klikk under for å se spesifikasjonene på maskinen:

    Klikk for å se/fjerne innholdet nedenfor
    *

     

    CPU : AMD Turion™ 64 X2 Mobile Technology TL-56 L2-cache 512 kB + 512 kB, Opptil 1600 MHz systembuss som kjører i AC/DC-modus 35 Watt

    *

     

    Skjerm : 15,4” WXGA High Definition Brightview Widescreen 1200x800

     

    *

     

    Minne : 1024 MB DDR2 667 Mhz (2 x 512 MB) (Maks 2 GB minne)

    *

     

    Harddisk : 120 GB SATA-harddisk, 5400 rpm

    *

     

    Chip-set : AMD Turion X2 chip-set

    *

     

    Grafikk : NVIDIA® GeForce™ Go 7200med 128 MB TurboCache™-skjermminne

     

    *

     

    Web Cam : Integrert i toppen av skjermen med mikrofon inkkludert

    *

     

    Optisk enhet : DVD-Brenner med to formater (+/-R +/-RW) med støtte for dobbeltlag)

    *

     

    Lydkort : 3D Sound Baster Pro-kompatibel lyd, 16 bits integrert Altec Lansing høytalere.

    *

     

    Batteri : 6 cellers litiumionbatteri (li-lon) (65 W vekselstrømsadapter)

    *

     

    Kortplasser : Ett ExpressCard /54-spor (Støtter også expressCard/34), Kortleser for de fleste formater.

    *

     

    Eksterne porter : VGA, 3 USB 2.0 porter, IEEE 1394, RJ 45 ethernet, modem, S-video TV utgang, IR, 2 hodetelefonutgang m/SPDIF digital lyd, mikrofoninngang, kabeldockingkontakt.

    *

     

    Modem : Ja

    *

     

    Nettverkskort : 10/100 LAN integrert, 802.11 b/g WLAN og Bluetooth

    *

     

    Tastatur : 101 tasters kompatibelt tastatur

    *

     

    Vekt : 2,95 kg

    *

     

    Operativsystem : Microsoft XP Home Edition

     

    :::EDIT:::

    Kan også nevnes at jeg installerte den nye BIOSen for ca tre uker siden for å bli kvitt den grusomme pipelyden når jeg trykker på volumknappene... Er jo ikke umulig at dette har noe å si i og med at problemet oppstod kort tid etterpå, men er heller ikke sikker på at dette har noe å si. Problemet kom først et par dager etterpå og en venninne som har samme maskin og som ikke har oppdatert BIOSen har samme problem med frysing og gjentatte restarter. Tror ikke hun har problem med det trådløse nettverket, men er ikke sikker...

     

    :::EDIT 2:::

    La inn windows på nytt på de medfølgende backup-DVD'ene... Tenkte at dette iallefall burde fikse det trådløse nettverket, men alt er fremdeles f*cked up... Så det ser nesten ut som om problemet har med hardware, og ikke software å gjøre... Lette på HP's sider etter den gamle BIOS'en, men den var ikke å oppdrive...Ingen andre som har oppdatert til den nye BIOSen (November 2006) som har det samme problemet?

     

    Bør jeg sende maskinen inn til Amentio, eller ender jeg opp med å måtte betale frakt begge veier og gebyr på 250 kroner? Noen som har erfaringer med å sende maskin i retur til Amentio?

  16. Hei

    Problemet mitt er at etter å ha lagt in .NET-Framework er det kommet en ny brukerkonto på maskinen min...Kjører Norsk Win XP Home Edition SP2...Dette fører til at hver gang jeg starter maskinen min på nytt, må jeg trykke på kontoen min for å komme inn i Windows...Ikke et kjempeproblem, men dette irriterer meg noe sinnsykt hver gang jeg starter maskinen på ny... Noen som vet hvordan jeg kan kvitte meg med dette problemet? Kan jeg bare slette den nye brukerkontoen, "ASP.NET Machine A.." uten problem?

  17. Ja, du må da ha norsk Home SP2, men du har vel en eller annen kamerat, nabo eller noen i familien som har en Windows-CD? "Alle" har jo en PC med XP idag...

    6826703[/snapback]

     

    Ja, skulle tro det, men alle jeg har sjekka med har samme problemet som meg...Bare fått en kode, og ingen CD...Og er ikke helt klar for å stoppe folk på gata å spørre etter Windows enda heller...Men utelukker ingenting hvis jeg ikke finner ut av dette snart...

     

    Kan jeg ringe Microsoft eller butikken jeg kjøpte maskinen og be de sende meg en CD? Som tidligere sagt, så har jeg jo betalt for produktet...

  18. Pleier og være slikt at du kan trykke f8 under oppstart.. Der skal det være slik recovery greie..

    6825923[/snapback]

     

    Har nå prøvd de recovery DVD'ene jeg brant ut...Her gikk det ikke ann å installere bare windows, man måtte installere hele pakken. Har også fått formatert recovery-partisjonen nå...Fungerte fint...

     

    Men hvor kan jeg få tak i en "windows xp home sp2 norsk" uten å måtte betale for det? Hvis det stemmer at jeg må bruke en med samme språk, har jeg jo et problem...Hverken Piratebay, torrentspy, isohunt, mininova eller easynews kan hjelpe meg der...

  19. Så lenge du har produkt-nøkkelen, kan du bruke en hvilken som helst CD til å installere. Bare det er samme versjon, selvfølgelig. Det er jo lisensen man betaler for og ikke CD'en.

    6823942[/snapback]

     

    Mkay..."Samme versjon", vil det si at språket må være det samme også? Kjører Windows XP Home SP2, og har ingen problem med å finne en piratkopi av denne på nettet, bortsett fra at da er det alltid et annet språk på den...Finner ikke denne versjonen med norsk språk...Så såfremt språket ikke har noe å si, er jo alt bare fryd og gammen...

×
×
  • Opprett ny...