Gå til innhold

Rockj

Medlemmer
 • Innlegg

  326
 • Ble med

 • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rockj

 1. Det skulle vært forbudt å legge viktige filer på samme partisjon som operativ systemet.

   

  - hvem har ikke innstallert igjenn windows over den gamle og opplevd at viktige data har blitt fjernet?? :(

  Så lenge du veit kva valg du gjer ved en evt. slik reinstall - så skal du ikkje miste dataene dine.

  Underskrivende har aldri hatt problemer på dette punktet.

  (her meiner eg reinstall frå en windows-cd og ikkje slikt recovery-cd som gudene veit kva som egentlig skjer.)

   

   

  Men lagr all viktig data på en plass som heiter D: eller E: , eller få noen med litt innsikt til å lage en partisjon til deg. Dette vil øke sjansen betraktelig at ikke din data vil forsvinne. Nettop det formålet backup har. jippi. :thumbup:

  Hugs at det hjelper "ingenting" å lagre dataene på forskjellige partisjoner om dataene ligger på same disk. Ryker disken, så ryker også alle partisjonene som tilhører disken ;-)

   

  Nettlagring er lattis, tar år og dag og laste opp data og ned, og fritt innsyn fra andre på internett. skeptisk :hmm:

  Overføring skjer selfølgelig kryptert, og du har også muligheter for å lagre dataene kryptert også.

  Ved nettlagring har du også forhåpentligvis tilgang til dataene overalt. (da må brannmur være i orden, støtte for det i klientprogramvare, autentisering (bruker/pass , pub/privat rsa nøkkel f.eks.))

  Det mest optimale er jo å ha en nettbackup du kan synkronisere i mot.

 2. Vel, min erfaring er i hvertfall at det er sjelden path/hva det tas backup av endres. Stort sett legges jo filer i "My documents", bildekataloger osv som er relativt "statisk". Ved behov kunne jo kanskje du redigert scriptene? ;-)

  Antar at dette med å legge til paths skal bli lett for dem, men er likevel lov å ønske seg et GUI.

  Får evt. mekke sammen egenproduserte greier om det virkelig er nødvendig ;)

   

  Når det gjelder å "fortsette" en backup, så ja, BackupPC støtter dette (det kalles inkrementell backup). I tillegg har BackupPC blant annet også støtte for "pooling" og kompresjon slik at de et par klienter med 60GB fort kan bli mye, mye mindre hvis det er fellesfiler osv osv. Anbefaler at du leser features her: http://backuppc.sourceforge.net/info.html

  Klientene vil nok ha forskjellige bilder og dokumenter. En annen ting er at en del av backupen er cad-filer som tar litt plass trur eg. Elles tenkte eg meir på at du skal kunne stoppe opplastningen, foreta en omstart av maskinen, og så forsette opplastningen. Inkrementell vil jo bare underssøke først kva filer som er modifisert frå sist backup, deretter unngå å laste opp eksisterende filer på nytt. Dette vil selfølgelig benyttes, men muligheten for å kunne stoppe og forsette er uansett en fin feature. Tenker da særlig på f.eks søsteren som har den dårligeste adsl-forbindelsen og ikkje nødvendigvis har laptoppen på 24/7. Ellers er det også smart å ikkje bare kjøre på en fullstendig backup og inkrementelle resten opp... kva skjer om den fullstendige backupen blir skadet? Derfor er det nok ønskelig å prøve å få kjørt full backup en gang i blant også.

 3. (...)

   

  Du kan jo bare sette opp BackupPC til å bruke tar over ssh feks og installere et lite script på klientene som starter automatisk backup regelmessig?

   

  Edit: I BackupPC har man for øvrig et enkelt webgrensesnitt for restore o.a.

  Dette er en mulig løysning, ønsket er vel likevel kanskje å ha en grafiskklient som gjør det mulig å velge hva nøyaktig som ønskes backup av. Kan selfølgelig lære dem å redigere en scriptfil med 'paths' dog.

   

  En annen ting eg gløymte å nevne er muligheten for å kunne "forsette" en backup.

  Dvs. det tar tid å ta backup av f.eks 60GB over nett. Støtter backuppc dette?

 4. Hei og hå!

   

  Eg har lenge sett etter eit skikkelig backupverktøy som skal gjøre jobben me å ta backup som en "leik".

   

  Problemet mitt er at backupen skal være av type nettbackup (har filserver stående på god internett forbindelse), all backup skal ligge på tjeneren og det skal eksistere en enkel og grei klient for Windows, Linux og Mac! Her er det viktig at det støtter alle operativsystemer.

  Eksistere det slike gratis løysninger?

   

  Backuppc er en fin løysning for tjenere, men det er lite aktuelt å sette opp noen form for samba-share fullt tilgjengelig. Kan selfølgelig løysest ved bruk av (open)vpn og en brannmur som restricter samba-tilkoblinger frå andre nett en vpn-nettet, men da sliter du me enkel fildeling om en kammerat suser innom og du trenger å dele noke over nettverket. (En datakyndig klarer flott å opne brannmuren lett, men backupverktøyet skal være tilgjengelig for min madam, søskene og foreldra mine som ikkje er like datakyndig som meg).

   

  Løysningen eg har researched meg frem til, er Ahsay Backup Software - probelmet er at denne koster en god del.. (i alle fall for en student!) Muligheten her er evt. benytte seg av en levrandør som benytter seg av Ahsay Backup Software - men igjen - dette koster penger og siden eg har bygget en filserver for backupmålet så er det ønskelig å kunne kjøre backup software selv.

   

  Noken som evt. veit om lignende alternativer?

  (det blir vurdert om eg skal godsnakke familiemedlemmer på å bli me å kjøpe softwaren, men det må da finnest et gratis alternativ? open source?)

   

  Det eg trenger er følgende i stikkord: nettbackup, full/inkrementell backup, automagisk og manuell, klient til "alle" OS (mac,windows og linux). (trur dette dekker alt..)

  (Ps: klienten kan for all del være java, selv om det er mange som forbyr java, så er java veldig flott på tanke på at det skal opprinnelig kjøre likt på alle OS pga. de kjører i egen VM)

   

  Så kaster eg pinnen videre til forumet, og håper på hjelp og tips.

  PS2: Eg vil ha klientprogrammet skal ha GUI, ellers er jo det mulig å lage scriptfiler som benytter seg av rsync - men hva med den viktige biten på restore? Den skal være brukervennlig også.. :/

 5. Eg tenker å kjøpe SE k800i med Netcom abb. Kan eg da ikkje berre benytte meg av SE sin firmware oppdatering igjennom nettet så blir eg eventuellt kvitt elendigheten og får skikkelig og orginal firmware?

  6604351[/snapback]

   

  Så vidt jeg vet, nei. Du får fremdeles brandingen.

  6604403[/snapback]

  Heilt sikker? korleis klarer brandingen å overleve firmwareoppdateringen da? Når man foretar firmwareoppdatering..så rensker den alt og legger inn på nytt vil eg annta?

 6. Eg som har tenkt å gjere eit innkjøp av SE k800i, lurer på om eg kjem bort i samme problem? Eg kan vel krevje frå Telenor/Netcom at eg får bruke orginalprogramvare?

   

  Eg tenker å kjøpe SE k800i med Netcom abb. Kan eg da ikkje berre benytte meg av SE sin firmware oppdatering igjennom nettet så blir eg eventuellt kvitt elendigheten og får skikkelig og orginal firmware?

  6604351[/snapback]

  Det tror jeg faktisk...

  Tror det er en fin løsning for å kvitte seg med operatørlåsen også, men er sikkert en sperre der også....

  6604381[/snapback]

  Lurer på kva sperre det skal eventuellt vere? Telenor eller Netcom har da INGEN RETTIGHETER for å stenge av muligheten for å bruke firmware oppdateringen over nettet, og når man legger inn ny firmware frå nettet..så burde eg få SE sin offisielle vel? Trur neppe SE tar imot Telenor / Netcom osv osv osv sine firmware's...

 7. Den må fungere både for windows og linux.

  Nei, eg vil ikkje bruke CVS eller SVN, da meininga var å kunne synkronisere innholdet begge veier frå maskinen heime mot skulen, og laptop mot skulen. CVS og SVN funger utrulig flott det, problemet er stygge skjulte filer/mapper overalt i skulemappene mine og dobbelopp kopi på heimeområdet mitt på skulen

   

  Det beste hadde vore ein løysning med eit synkroniseringsprogram som benytter seg av SSH kanskje? Googlet litt og fant til slutt noke som heiter Unison. Dette fikk eg nesten til å fungere men det ser ut som til å bare krasje =( (lite windows venlig..)

  Viss noken har erfaringer med unison, så kanskje det hadde vore flott å fått hjelp her.. (sjølv om eg har gitt litt opp unison pga. mange timer med blod og slit..)

   

  RSync er kanskje ein mulighet, men dette er bare "ein-veis" synkronisering og har lite lyst inn med cygwin.. så håper helst på ein annen løysning.

 8. Hei, just fått meg ein G7 og denne funker utmerket. Har dog eit lite spm omgående lading av batterier. Etter batteriet er ferdig oppladet, er det da viktig og ta ut batteriet så det ikkje overladar? Eller korleis fungerer dette? Just wondering. Kanskje batterilevetiden beholder seg om eg hugser å trykke eject etter lading f.eks?

 9. Fastname har juletilbud på domener:

   

  Kjære kunde,

   

  FastName.no har i år snekret sammen en fin julegave til alle!

   

  Vårt juletilbud gjelder fra 1. til 31. desember 2005.

   

  Registreringspris for .no/com/net/org/info/biz/us-domener er satt ned med 200 kroner.

  I tillegg får du webhotell for halv pris, samt gratis statistikk og Frontpage-tillegg.

   

  Tilbudspris .no: kr. 195

  Tilbudspris .com/net/org/info/biz/us: kr. 95

   

  Tilbudspris, Small Webhotell 75MB + 10 epost: kr. 33 pr.mnd.

  Tilbudspris, Medium Webhotell 200MB + 20 epost: kr. 62 pr.mnd.

  Tilbudspris, Large webhotell 600MB + 30 epost: kr. 74 pr.mnd.

  Tilbudspris, Extra Large webhotell 1500MB + 60 epost: kr. 124 pr.mnd.

   

  Tilbudspris statistikk: kr. 0 pr.mnd.

  Tilbudspris Frontpage-tillegg: kr. 0 pr.mnd.

   

  Avtaleperiode gjelder i 12 måneder fra bestillingsdato. Tjenestene faktureres deretter forskuddsvis for 12 mnd. om gangen, med ordinær pris fra og med år 2.

   

  Tilbudene på webhotell og statistikk/Frontpage gjelder også ved flytting av domene til oss.

   

  Med dette ønsker vi alle våre kunder og samarbeidspartnere en riktig god jul og et godt nytt år!

   

   

  Selv bruker eg GoDaddy til å ha domener på og hoster dem privat på TIHLDE-servere :-)

 10. Er det berre meg eller funker ikkje denne rss-feeden? :/

  5237079[/snapback]

   

  Hva er det som er galt - funker fint med RSS-readern "FeedDemon". Er min første RSS-feed så godt mulig det er noe som ikke er som det skal. Bruker "FeedForAll"-tool for å lage RSS-en og for å oppdatere den da.

  5237132[/snapback]

  Den funket ikkjed med Wizz RSS 2.0.2 addon i firefox. Anyway, den loaded fint i Mozilla Thunderbird. Den hadde visst RSS-støtte. Første gang eg benytter RSS :p

 11. Fikk nettopp min 1557E i dag.

  Installerte XP og Omega driveren, så installerte jeg det som lå på Aopen-cden som fulgte med, og til slutt driverne til det trådløse nettverkskortet.

  Men jeg klarer ikke å koble til vårt trådløse SMC-nettverk.

  Får opp en feilmelding som sier:

   

  "Denne tilkoblingen har begrenset eller ingen forbindelse. Du kan kanskje ikke koble til Internett eller noen nettverksressurser"

   

  Når jeg prøver å reparer tilkoblingen, får jeg denne:

   

  "Kan ikke fullføre reparasjonen av problemet fordi følgende handling ikke kan fullføres:

  Fornyer IP-adressen"

   

  Noen forslag? Trenger ikke proxy.

  Du har klart å koblet til den trådløse nettverket, problemet er at du ikkje får mottatt noken ip som den trådløse routeren skal dele ut. Sjekk om DHCP står på i den trådløse routeren? Eg har til tider hatt problem med å motta IP selv om DHCP server er satt på, og dette har fiksa seg når eg skrudde av kryptering så da er det enten feil instillinger for krypteringa eller wlan-kortet ikkje støtter den krypteringa du bruker? Iallefall noken tips..

 12. Sitter med PowerDVD 5 (den som fulgte med), og ved å trykke Play/pause-knappen i Windows blir P-DVD startet og begynner å spille evt. filmer i playlisten. Når man først er i P-DVD funker også både stop- og play/pause-knappen. Har ikke helt fått spole-knappene til å funke, men antar det er til å skifte mellom videoene i playlisten..

  Du har rett, knappene lager faktisk keyboard events. Har aldri testa før fordi jeg hadde hørt at de ikke virka når pcen var på. Nå skal det mekkes! :thumbup:

  hehe. Rekner med eit enkelt program i eit programmeringsspråk gjer det mulig til å lage kanskje en daemon som listner etter keytrykkene og så får de til å utføre andre kommandoer som du skriver selv i kildekoden. :-)

   

  Let's the hacking start ^^;

 13. 3: DE IRRITERENDE MEDIAKNAPPENE NEDOM LYSDIODENE...de burde da pokker funke i windows og dette er noke eg skal forske på, heilt til eg går lei.

   

  Funnet ut at desse knappene fungerer når maskinen er AV. som cdplayer sjølv om pc'en er av. Teit. Googlet litt og tidligere aopen modeller har kallt dette Music DJ? DJ etterannet. prøvde å laste ned program for å kunne legge til "egne" radiokanaler med playlist. Fikk dette aldri til å funke. Jaja.

   

  Så knappene er enda berre til stygg pynt noe som irriterer meg kraftig. I readme til Launch Manager, eller rettere sagt: ( file:///c:/programfiler/launch%20manager/hotkey.html )

  Der står det at desse knappene skal fungere som multimediaknapper. Da rekner eg med dette også skal vere støtte for i Windows? Snakket med noen andre her som hadde en Tundra 1557 eller noe. Heilt lik laptop og ho sa at multimediaknappene hadde fungert engang itiden i Cyberlink PowerDVD men funker ikkje lengre. Eg har PowerDVD 6.0 men fungerer ikkje der. Noen som orker å teste med medbrakte versjonen som fyller pc'en? (fyller iallefall med netshop pc'ene viss du velger rett brenner ved bestilling ;-)) (trur eg)

  Sitter med PowerDVD 5 (den som fulgte med), og ved å trykke Play/pause-knappen i Windows blir P-DVD startet og begynner å spille evt. filmer i playlisten. Når man først er i P-DVD funker også både stop- og play/pause-knappen. Har ikke helt fått spole-knappene til å funke, men antar det er til å skifte mellom videoene i playlisten..

   

  Aopen dual 8xbrenner ting tang.

  Si meg, hva heter den brennern i device manager? Hos meg heter den AOPEN DVD RW ISU8424E. Har sjekket AOpen sin produktside, og der kommer det klart fram at dette IKKE er en DL-brenner. Spurte Netshop om dette og fikk følgende svar:

  Hei !

   

  Såvidt jeg har fått forståelse av krever denne brenneren Nero vers. 6.6. el. tilsvarende for å

  kunne brenne Dual Layer. Dette står beskrevet i vår produktinformasjon på brenneren tror jeg.

  Mener det egentlig er en QSI-drive, så om ikke vi plutselig har fått en annen type enn vi har

  fått tidligere så har vi selv testet fysisk at den brenner DL med korrekt software.

  Akkoratt skrevet eit langt svar så klikket nettleseren så lager et forenklet svar.

   

  Har samme dvdbrenner som i din laptop. Eg har nyeste versjon av Nero så eg kan kanskje ta turen ned i byen å skaffe meg ein DL plate for å teste?

   

   

   

  Omgående de multimediaknappene så forstår eg ikkje kvifor dei ikkje skal funke med min P-DVD 6 :/ Kanskje prøve den som fyller med pc'en da og så teste for å sjå om det fungerer. Viss det gjer så kanskje prøve å oppgradere? Hum.

 14. Satt meg ned og leste igjennom heile tråden og har endelig blitt feridg med 27 sider ^^;

   

  Er også ein ny kunde av netshop sin 1557gls laptop og er fornøyd så langt. ingen døde pixler. Maskinen er realativt stille, om du starter et program som trenger litt prosessorkraft så støyer den svakt i noen sekunder og viften stopper igjen. Det kan vere irriterende at den skrur seg avogpå avogtil men dette er noke eg klarer fint å leve med. Mykje stillere enn forrige laptop vi hadde i huset.

   

  Tenkte eg skulle kommentere øvrige posts som har gått igjennom tråden her. Desverre husker eg ikkje nick på alle da eg er altfor lat til å gå igjennom alle postene igjen for å quote... så vi berre starter å skrive.. :-)

   

  1: Drivere var enkelt å skaffe. Det burde henvisest til at alle drivere kan lastetst ned nyeste frå aopen sine vevsider. (men det er jo i første post..) for gfxdrivere er det berre å reklamere for omegadriverene. så dette er fint :-)

   

  2: Skjermen/lokket på bærbaren og det ikkje tar heilt ned i, dette ser eg berre som positivt om det fungerer slik det skal da. Forrige laptop fikk nemmelig "laptop tastetrykk" i skjermen. (små riper der tastene var, fordi tastene tok borti når lokket var igjen). Dette var sinnsykt irriterende og derfor ser eg det som positivt at skjermen bøyer seg som folk sier. Har ikkje studert dette selv men ser iallefall ikkje noke negativt i det? Kanskje høre kva andre synest.

   

  3: DE IRRITERENDE MEDIAKNAPPENE NEDOM LYSDIODENE...de burde da pokker funke i windows og dette er noke eg skal forske på, heilt til eg går lei.

   

  Funnet ut at desse knappene fungerer når maskinen er AV. som cdplayer sjølv om pc'en er av. Teit. Googlet litt og tidligere aopen modeller har kallt dette Music DJ? DJ etterannet. prøvde å laste ned program for å kunne legge til "egne" radiokanaler med playlist. Fikk dette aldri til å funke. Jaja.

   

  Så knappene er enda berre til stygg pynt noe som irriterer meg kraftig. I readme til Launch Manager, eller rettere sagt: ( file:///c:/programfiler/launch%20manager/hotkey.html )

  Der står det at desse knappene skal fungere som multimediaknapper. Da rekner eg med dette også skal vere støtte for i Windows? Snakket med noen andre her som hadde en Tundra 1557 eller noe. Heilt lik laptop og ho sa at multimediaknappene hadde fungert engang itiden i Cyberlink PowerDVD men funker ikkje lengre. Eg har PowerDVD 6.0 men fungerer ikkje der. Noen som orker å teste med medbrakte versjonen som fyller pc'en? (fyller iallefall med netshop pc'ene viss du velger rett brenner ved bestilling ;-)) (trur eg)

   

  Elles skal eg sjå om eg får tak i ein programmeringsguro av etter anna slags til å lage ein slags keylogger for å sjå om den klarer å registrere "tastetrykk" frå mediaknappene og utifrå det klare å lage ein liten enkel applikasjon selv til å starte andre programmer :-) HATER Å HA TING PÅ EIN PC TIL PYNT .. *Sukk* hehe.

   

  4:

  Speedstep, korleis fungerer egentlig dette? Når eg velger automatisk i bios ville eg tru den justerte seg etter kor mykje prosessorkraft den trengte..dette var iallefall feil etter det eg har lest på nettet. Automatisk stiller den berre til full ytelse når AC kontakten er i og til laver nivå når laptop bruker batteri. Er det her bedre å definere at på batteri skal den vere batt.optimized i bios og ac kan vere full ytelse? batt.optimized er nesten eit must når du er på skulen og ikkje direkte har tilgang på stikkontakter.. (laptop har holdt til 3 og halv time til no..trur eg med mine 2 sjekker. men netshop sa 4 og halv?) (maskinen ble da berre brukt til writer i openoffice)

   

  Er det her kanskje Centrino Hardware control kommer inn? (eller Notebook centrino control som det har blitt døypt om..) ?

   

  For de som leter etter Centrino Hardware control , fant eg min her --> http://www.pbus-167.com/chc.htm#anchor_download

   

  5: Noen som har erfaring med alpha/beta bios'er?

   

  6: Ved nedlasting frå aopen sine nettsider og noe som heiter speedstep drivere. Desse får eg rettogslett ikkje installert. Eller, kjører setup og den "starter" med å gjere seg klar. Når 100% og så skjer det ikkje meir. Ikkje meiningen den skal si ferdig installert? :-/ Noen som har peil på kva den driveren egentlig gjer? heh.

   

   

  Ellers litt anna info:

  Min nye bærbare som eg mottok no i helga (månedskifte til september) frå netshop benytter bios:

  R01-A1J (som er nyeste stable bios som eg veit om) (hadde vore fint om det blei sagt i første post kva som er nyeste bios :-))

   

  Pentium M 1.7Ghz.

  1024mb Kingston ram. (usikker på om det er 2700 eller 3200, for lat til å sjekke nå før leggetid)

  80GB Seagate 5400rpm.

  Aopen dual 8xbrenner ting tang.

   

  Trur det var alt for denne posten for no tenker eg. :-)

  Håper på mange svar ^^

  (trur dette skal dekke en goddel spm som andre brukerer kanskje lurer på og)

   

  EDIT: Sikkert hundrevis av skriveleifer så ikkje gidd å kommenter det takk. ^^;

 15. Når eg prøver å opne filer ved å dobbelklikke på de så opner Excel seg bare uten å opne reknearket. (ikkje engang eit tomt ark)

   

  Ganske merkelig. Det funker flott med Word men ser ut som å ha skjedd noe med Excel. Prøvd å kjørt reperasjon og installert på nytt også :-/

   

  Noen idèr av kva som måtte vere gale? (har prøvd å feilsjekket filtyper på mappealternativer også)

   

  Kanskje fint om noen kunne legget opp instillingen på eit .xls filtype når den skal opnest?

 16. med kjølepasta på. Størkner dette til? bør dette fjernest?

  Må no oppbevare min Athlon 64 prosessor til eg får sendt inn mitt "døde" hovudkort på Onsdag og får forhåpentligvis kanskje nytt et kanskje til laurdag eller neste veke.

   

  bare lurte, litt lyst å vere på den sikre siden.

   

  bør f.eks kjøleribben også "renskes" for kjølepasta?

 17. Rockj: de fire vanligste feilene for å ikke få skjermbilde er:

  Minnet er plassert i galt spor, dette har SVÆRT mye å si.

  Du må resetete BIOS.

  Du må oppdatere BIOS.

  Du har ikke koblet in strømkontatkten til skjermkortet.

  Tingen er at maskinen min har funket flott siden eg kjøpte pc'en min tidlig i februar! Ingen problemer eller noke. Kjem heim her på Tysdagen trur eg, og da var skjermen svart. Forstod ingenting og prøve å restarte den uten noen lykke. Visste om problem 2 og tenkte kanskje det kunne vere dette men har prøvd det.

   

  Har prøvd å la bare en minnemodul stå i også, i b1. Restarta bios mange ganger også. Spørsmålet er kvifor den plutselig skal ha stoppet å funke, berre heilt uten grunn. Strømkontakten til skjermkortet er nok i, den har no vore i no kjempe lenge og har dobbeltsjekka alt. Har til no strippa ned alt og kommet til at det kanskje er skjermkortet som har dauda eller om det er hovudkortet. Får lånt en annen maskin med pcie gfxkort som eg skal sjekke med imorgo for å sjekke om hans gfxkort funker i min eller om min funker i hans også.

   

  Og for siste gang, det er UMULIG (oki, kanskje feil men oppdatere ikkje i BLINDE) å oppdatere bios i blinde. 1005 skulle vere en bra bios før enslags overklokkingssperre kom som var omtalt langt tidligere i tråden. men det er no lenge siden, vi har vist komt til 1009 nå.

   

  (har 2 minnemoduler og de var i rett spor, a1 og b1. )

 18. Last ned bios på diskett på en annen maskin.

  Greit nok å laste ned bios og slikt. Men kan jo ikkje gjere dette i blinde? Skjermkortet gir ikkje frå seg noken signal, derved ingen bilde på skjermen. Med andre ord, kan ikkje flashe en bios i blinde, det tar eg ikkje sjansen på. Har prøvd fleire skjermer også og ingen av dei får signal frå skjermkortet. Prøvd begge pci express spor også og koblet ut strømmen på alle devices som er koblet til.

   

  Skal prøve å ta ut eine minne-modulen også nå men det rare er no at bios'en ikkje gir frå seg noen feil beskjeder/ beep codes :/

   

  lime/grønne porten eg skal bruke til headphones for å høre feilmeldinger ikkje sant?

×
×
 • Opprett ny...