Gå til innhold

abs

Medlemmer
  • Innlegg

    112
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av abs

  1. Mushkin Redline er helt ekstremt bra RAM. Enig der, men tripple channel kittet koster nesten 2k, som blir litt dyrt.

     

    https://prisguiden.no/produkt/106446

    Disse OCZ 6GB PC3-12800 CL7.7.7.24 brikkene får du for kun 1000kr, som er helt vanvittig billig for noen brikker som gjør det grusomt bra.

     

    Forøvrig vil 620W holde flott hvis du bare skal kjøre et grafikkort, og vil til nød holde til to 5850 også.

     

    Vil anbefale enten 5850 eller 460 GTX. Ikke 470 GTX, da disse støyer, blir varme og trekker veldig mye strøm, og ikke er særlig prisgunstige heller :)

     

     

    OCZ er også ganske greit valg, har gått for de merkene som jeg hat en del år. Så har ikke tenkt så veldig nytt, men blir nok at jeg går for disse.

     

    Når har jeg ikke sjekket ut så mye, men er ikke forskjellen på 460 og 470 ganske stor ?

  2. Personlig er jeg gla i Mushkin. Det selges hos Netshop. Vurdert å sjekke priser på andre butikker enn Komplett? De ligger oftest etpar hakk over vedig mange andre nettbutikker hva pris angår.

     

    Vurdert ATi-skjermkort? De er litt snillere på strømforbruk, samt at de har rimelig hyggelige priser. ATi 5850 er et veldig bra kort, støyer lite og ytelsen er meget god.

     

    PSU-messig burde det gå fint. Den vil nok jobbe litt hardt under maks last (når du spiller), men det tåler de.

    'Selv har jeg to strømforsyninger, én på 500W og en på 650W, kraftig overkill med andre ord. Men økonomisk sett var det mer gunstig å kjøpe én ny og beholde den gamle, enn å kjøpe en litt større og kaste den gamle.

     

     

    Har vurdet ATI, men har dårlig erfaring med det så har holdt meg til nvidia en stund ( sikkert bare vært utheldig, men uansett)

     

    Når det gjelder støy, står skal dette gå greit, har planer om vannkjøling fremover.

  3. Tjaa, ser forsåvidt greit ut, men du BØR bytte rambrikker. Du har et hovedkort tilrettelagt for 3 minnekanaler, så å kjøpe ett sett med 2 brikker er dumt.

    Du trenger 3 eller 6 minnebrikker.

     

    Så jeg slipper å kjøpe ny PSU i første omgang altså!

     

    har du noen forsalg til rambrikker ? Er veldig glad i Corsair, men har et budsjett på 10 høvdinger.

  4. Hei.

     

    Er en bruker hos oss som ikke får åpnet PDF fil fra en spesiel sender. Andre får åpnet vedlegget (fra outlook) bare ikke h*n. Får opp feilmelding om at hun ikke har tilgang til å lagre filen? H*n er lokalbrukeradm ( dette skal uansett ikke ha noe å si, så lenge hun skal ha det på eget skriverbord)

     

    H*n får åpnet alle andre filer som kommer fra andr aktører bare.

     

    Det er win vista på maskinen. Har prøvd å fjerne alt av pdf programmer og legge de inn på nytt, sjekke rettigheter, men uten hel.

     

    Noen som har vært borti noe slik før ?

     

    På forhand takk!

  5. Det settes egentlig rettigheter via kommando med powershell men en enkel måte å gjøre det på er å logge på en pc som admin med outlook mot exchange, og så høyreklikke på fellesmappene og dele ut rettigheter derfra(Tillatelser, legg til).

     

    Hvis dere har slettet mail fra fellesmapper kan det enkelt hentes igjen med den her: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=635BE792-D8AD-49E3-ADA4-E2422C0AB424&displaylang=en

     

    Bare trykk på show deleted sub folders så dukker det opp i rødt, så kan man bare velge recover

     

     

     

    Dette funket veldig bra :) Takker for dette, men har dukket opp et par spm til underveis

     

    fikk et nytt ønske fra våre brukere om at de ikke skal kunne slette mail i det hele tatt. Valgte da slik at de ikke skal ha lov til å slette noen mail som helst. Var også inne på exchange serveren og tok vekk gruppen fra " Full access" Men de får fortsatt til å slette mail.

     

    Vært borti noe i den duren før ? Eller er det kanskje noe jeg har glemt ?

     

    Man skal vel ikke trenge å fjerne de fra " Manage Send As Permissions". Utifra det jeg kan forstå så har ikke dette noe med selve tilgangen til mailboksen å gjøre ?

  6. om det gjelder flere brukere er det vel ikke på TS klient, ihvertfal ikke om det er et nytt problem

     

     

    Det gjelder flere og det er helt tilfeldig. De blir innimellom også kastet ut. Akkurat som de mister nettet, men så logger de inn igjen og alt fungere en liten periode før ting begynner å gå sirup eller "sensuren" kommer tilbake.

  7. Hei,

     

    Vi har en god del brukere som sitter på tynnklient, den sist tiden har de opplevd at ikoner, baktgrunn og startlinjen forsvinner. Eller at det blir svarte ruter på skjermen akkurat som det er en sensur der. Hvor de må logge ut og inn igjen for at det skal fungere litt før problemet kommer tilbake.

     

    Har jobbet litt med dette, men sitter helt fast. Finner ikke hvor feilen kan ligge.

     

    Det kan ligge på server? (Nettverket switcher, mm)?

     

    Om noen har vært borti lignende problem eller har en løsning på dette hadde jeg vært veldig takknemlig.

  8. Det settes egentlig rettigheter via kommando med powershell men en enkel måte å gjøre det på er å logge på en pc som admin med outlook mot exchange, og så høyreklikke på fellesmappene og dele ut rettigheter derfra(Tillatelser, legg til).

     

    Hvis dere har slettet mail fra fellesmapper kan det enkelt hentes igjen med den her: http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=635BE792-D8AD-49E3-ADA4-E2422C0AB424&displaylang=en

     

    Bare trykk på show deleted sub folders så dukker det opp i rødt, så kan man bare velge recover

     

     

    Tusen takk =D

     

    Sjekker ut dette

  9. den linken jeg gav over er vel til Exchange 2003. jeg har aldri brukt 2007 selv men jeg har hørt det er endel forandringer der som jeg ikke har helt oversikten over.

     

     

    edit: kan du sjekke denne siden om du kan bruke noe av dette?

     

     

    Det er hvertfall et steg nærmere, men utifra det jeg kunne finne ut av her var at da kan jeg bare gi full access ? tittet litt på exchange servern og virker som jeg bare får gitt full access eller ingenting om du skjønner.

  10. på de utgavene av exchange jeg har vært borte på skal det ikke være noe i veien for å sette slette/lese-rettigheter på postboksnivå.

     

     

    Har du en mulighet til å gi meg en rask veiledning ? eller evt gi meg et tips eller to til hvor jeg kan lese meg frem til dette? Har googlet litt her og der, men føler ikke at jeg finner det som er riktig.

     

    - Takk for all hjelp :)

  11. Løsningen er å bruke en e-post server istedet for en lokal postboks. - Har du f.eks exchange så er det bare å høyreklikke på mappen og sette rettigheter.

     

    Hvis du allerede har det eller det ikke var dette du mente så er jeg usikker på hva du mener med "brukere" og tilganger ...

     

    Vi kjører exchange.

     

    Sånn jeg prøver å få til er at.

     

    Det er et callcenter.

     

    Så se for deg at Teamleader på team 1 skal kunne send/slette etc. Mens Kundebehandleren bare skal ha tilgang til å sende og flytte på mail. fant ikke noe som kunne spesifisere dette i exchange. Med mindre jeg er litt blind en fredag ettermiddag.

  12. Er det mulig å sette opp restriksjoner i Outlook, slik at kun visse brukere kan slette innkommende e-post?

     

    Vi har nemlig problemer med at e-post blir borte, og veldig mange har tilgang til våre fellespostkasser. Problemet gjelder i utgangspunktet kun boksen ” Postboks”, hvor mange brukere har tilgang.

     

    Er det mulig at bare noen brukere av postboksen kan begrenses til å kun ha muligheten til å lese og flytte e-post internt i postboksen, men ikke ha muligheten til å slette e-post?

     

    Noen som hvet om en løsning på dette?

     

    På forhånd takk!

  13. "BCDEdit /set pae ForceEnable" i commandprompt fikser det dersom den ikke viser 4gb. Min viser 4gb på 32-bits Ultimate uten noen modifikasjoner.

     

    jaja, men vil ramen da yte maksimalt ?

     

     

     

     

    Installer W7, den bruker Vistadriverene og det fungerer nok helt fint. Kjør bare 32-bits OS, ser ingen grunn til at du skal bruke 64-bits her.

     

     

    Men hvordan vet jeg at det er 32-bit eller 64-bit? Får jo med VISTA HOME PREMIUM.

     

    Det jeg tenkte på var å slette Vista helt på den skjulte partisjonen, altså helt borte fra maskinen og så installere Win7. Er det smart? Orker ikke Vista og har ikke mange fine erfaringer med programmet. Btw, når Win7 kommer ut i salg, kan vi som har beta-versjonen oppgradere eller må vi installere hele greia fra scratch?

     

     

    jeg tror jeg hadde gått for W7, har prøvd det selv å det virker som det er ganske stabilt, tror ikke du kan oppdagrere når fullversionen kommer ut. så du må nok kaste inn alt fra scratch =/

  14. Har satt opp en win2003 server. men har problemet med å få logget på brukere da jeg har satt opp servern til å kjøre roaming profiles.

     

    Følgende feilmelding får jeg : Nettverksbanen ble ikke funnet eller domenet er ikke tilgjengelig

     

    det funket fint for 2 dager siden nå vil ingen logge inn i det hele tatt..

     

    Jeg ser maskinene i nettverket og jeg får gått inn på de men får ikke koblet de til domenet.

     

    de kjører XP og er meldt inn i domenet med forskjellige datamaskin navn.

     

    noen som kan hjelpe ?

     

    takk

  15. Control Panel - Administrative tools - DHCP

     

    Velg hvilket scope det gjelder.

    (Hvis det gjelder alle så har du noe som heter "Server Options" rett under de forskjellige scopene dine.)

     

    Høyreklikk på "Scope/Server Options" så kan du velge "Configure Options", der blar du nedover til du finner "006 DNS Servers".

     

    Der kan du legge inn IP addressa til DNS serveren.

    Da vil alle klientene i den DHCP rangen få den DNS serveren du velger.

     

    tusen takk :D

  16. Lenge sidan eg har gjort det her no, men om eg ikkje hugse heilt feil må du vell ha ei default user mappe i netlogon.

    Sett opp ein brukerprofil slik som du vil ha den i windows og kopier denne profilen til default user i netlogon.

     

    Flytting av profil gjer du via systemegenskaper - avansert - innstillinger for brukerprofiler - velg profilen du har satt opp og kopier til. Det her gjer du då på ein klientpc.

    Hugs å gi alle tilgang til å bruke profilen.

     

    Når du skal sette profilbana setter du \\server\mappe\%username% slik som du alt har gjort.

    :thumbup:

     

    er ikke det litt tungvint ?:p når man istede lager mappen på serveren og så blir innstilligene til profilen lagret der. så går resten via policy.

     

    men som nevnt før. så skal prøver jeg å gjøre så denne mappen blir laget automatisk.

  17. Jo, men det er poenget mitt. Da tror jeg nok ikke du har fått til å sette opp roaming riktig. Ting skal komme inn i den mappen under c:\Users

     

    http://en.wikipedia.org/wiki/Roaming_user_profile

     

     

    etter å ha lest technet opp og ned i mente så er det ikke så veldig mange måte å gjøre det her på. sånn jeg trodde det var. er at når du skriver inn

     

    \\servername\sharename\%username% så trodde jeg at den mappen skulle bli laget automatisk, men det gjør den ikke. men den blir laget automatisk på homefolder. er det noe som jeg gjør feil ? eller trenger jeg et script ?

  18. Når du logger på en ny maskin så lages det en mappe i C:\Users med navnet. Dette er roaming profile mappen for å kalle det det. Denne skal bli laget automatisk og dra ned informasjon fra domenet om brukern.

     

     

    Det er godt mulig, men den mappen som informasjonen blir hente fra må jo bli laget ? og det er den jeg ikke får til å bli laget automatisk. altså den mappen som ligger på serveren og ikke på selve klienten.

×
×
  • Opprett ny...