Gå til innhold

Pipkin

Medlemmer
  • Innlegg

    35
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Pipkin

  1. "Etter krigen fullførte Englebart utdanningen sin som elektroingeniør, og fikk senere jobb ved Standfords forskningsinstitutt. Her begynte han å notere ned ideer for datamusen allerede i 1961. På den tiden fantes ikke grafiske brukergrensesnitt, og den eneste grunnen noen skulle ha for å peke på en dataskjerm var for å rette oppmerksomhet mot noe. Dette brukte de en laserpenn til, noe Englebart ikke syntes virket helt riktig."

     

    Laserpenn i 1961...? o.O

    • Liker 1
  2. Oslo er m.a.o. mye mer utrygt enn resten av landet, og det vil være grenseløst naivt å tro at dette ikke skyldes byens noe 'spesielle' demografi.

    Det er vel like naivt å TRO at det skyldes samme, uten å ha noe håndfast bevis for dette?

     

    Finnes det ikke håndfaste bevis for dette...? Jo. Kilde

     

    Det er også verdt å merke seg at lovbrytere med 'fargerikt' opphav påvirker landsgjennomsnittet i negativ retning, slik at det virker som om den gjennomsnittlige nordmann er mer 'kriminell' enn det som er tilfelle.

  3. I Oslo politidistrikt bor det i overkant av 618.000 mennesker. Norges befolkning har rundet 5.000.000. Dvs. at ca. 12,4% av Norges befolkning bor der. Kilde

     

    Oslo politidistrikt hadde 23,5% av all registrert kriminalitet i Norge første halvår 2012. Kilde

     

    Oslo er m.a.o. mye mer utrygt enn resten av landet, og det vil være grenseløst naivt å tro at dette ikke skyldes byens noe 'spesielle' demografi.

  4. Jeg hadde samme problemet da jeg installerte første gang. Fikk ikke høyere akjermoppløsning enn 1024x768. Installerte på nytt, men denne gangen trykket jeg F4 VGA i oppstarsmenyen til installasjons-cd'en og valgte oppløsningen 1280x1024 32 bit (eller noe sånt) før jeg gikk videre med installasjonen, og nå sitter jeg her glad og lykkelig med 1280x1024 og blir stadig mer imponert over kule ting som f.eks. Beryl :thumbup:

  5. Slik jeg har forstått det, kan man ta med mer enn kvoten tilsier uten at det kommer på rullebladet - man får jo ikke bøter på rullebladet. Tar man derimot med så mye at det resulterer i anmeldelse, får man det på rullebladet.

     

    både forelegg og forenklet forelegg kommer på rullebladet. såvidt jeg vet blir forenklet forelegg slettet automatisk etter 2-3 år..

     

    men vet du hvor mye du kan ta med uten å bli anmeldt/få bot er det noe annet..

    6900802[/snapback]

    Feil. Forenklet forelegg er ute av verden så fort du har betalt. Forelegg blir stående.

    6900836[/snapback]

     

    Ja, det stemmer. Forenklet forelegg er laget for at folk ikke skal få overseelsen på rullebladet sitt, men kunne vedta straffereaksjonen der og da i form av en bot.

  6. Slik jeg har forstått det, kan man ta med mer enn kvoten tilsier uten at det kommer på rullebladet - man får jo ikke bøter på rullebladet. Tar man derimot med så mye at det resulterer i anmeldelse, får man det på rullebladet.

     

    På Asekuros nettsider står jo også kvotene og det man kan ta med utover kvotene uten å bli anmeldt. Har sjekket disse tallene opp mot Tollvesenets egne på toll.no, og de stemmer.

     

    Hørte tollsjefen si på radioen (torsdag eller fredag på P4) si at de ikke kom til å foreta seg noe, da det ikke var ulovlig virksomhet. Regner med at myndighetene må endre lovverket dersom de vil stoppe denne virksomheten, men skulle jo tro de hadde bedre ting å bruke tiden på...

  7. Jeg opplevde stabilitetsproblemer etter å ha skiftet til ADSL2+, da nettforbindelsen ble brutt flere ganger, og det tok evigheter for modemet å koble seg opp igjen. Hastigheten var også svært varierende.

    Til å begynne med mente folkene hos NGT at det var modemet det var noe galt med, og sendte meg et nytt. Dette fungerte imidlertid ikke - så de sendte en montør fra et eller annet firma for å sjekke linja. Han fant ut at det var en del forstyrrelser på det trådparet som gikk inn i huset, og byttet dermed til et annet.

     

    Etter dette ble linjehastigheten redusert med omtrent 10% og forbindelsen ble mer stabil, men fortsatte å koble ut med jevne mellomrom selv om det nå bare var for noen minutter om gangen.

    Jeg var selvsagt ikke fornøyd med dette heller, så jeg kontaktet NGT igjen - men denne gangen fikk jeg tak i en med peiling, heldigvis. Etter telefonsamtalen jeg hadde med denne ytterst hjelpsomme NGT-ansatte har linja mi vært fjellstø hele tiden, med bedre hastighet enn noengang (12-13.000 Kbps med linjelengde på 2 km).

     

    Det han gjorde var følgende: Han forandret prioritering fra noe han kalte 'maks hastighet' til 'maks stabilitet'

     

    Kan jo hende dette vil fungere for flere enn meg - også de med litt andre stabilitets-/hastighetsproblemer?

  8. En coil er i korte trekk en transformator som transformerer bilens 12 volt opp til rundt 20.000 volt for å antenne bensin/luft-blandingen som sprøytes inn i forbrenningskammeret/sylinderen. Coilen er koblet til tennpluggene, hvor gnisten slår mellom to eller flere poler.

    Den høye spenningen oppstår når strømmen inn til coilen (12 volt) blir brutt - derfor må strømmen settes på og brytes mange ganger i sekundet for å oppnå en "konstant" gnist.

  9. Kobler du direkte fra bredbåndmodem/ruter til PC, eller har du kanskje satt opp en ekstra ruter mellom disse? Gi meg en detaljert beskrivelse av nettverket i sin helhet (hva slags hardware - hva som er koblet i hvor osv.).

     

    Prøv med samme oppsett som jeg beskrev i min forrige post på begge nettverksportene på hovedkortet. Du kan også prøve å angi en annen IP-adresse et sted fra 10.0.0.2 til 10.0.0.254.

    Selve kabelen kan også være synderen - prøv med en annen evt. bruk den på en annen maskin du vet kobler seg til nett.

  10. På maskinen som ikke kobler seg til:

    Start - Innstillinger - Nettverkstilkoblinger

    Høyreklikk på koblingen som ikke fungerer og klikk 'Egenskaper'. Scroll ned til 'Internett-protokoll (TCP/IP)', merk av denne og klikk 'Egenskaper'.

    Merk av for 'Bruk følgende IP-adresse:' og 'Bruk DNS-serveradresser:'

    Skriv så inn følgende:

     

    IP-adresse: 10.0.0.10

    Nettverksmaske: 255.255.255.0

    Standard Gateway: 10.0.0.1

     

    Foretrukket DNS-server: 10.0.0.1

    Alternativ DNS-server: 217.13.4.24 (Dette er nok strengt tatt ikke nødvendig)

     

    Klikk deretter 'OK'

     

    Nå kan du jo se om det ikke går bedre :)

  11. Bruk en av Pc'ene som kobler seg til nett, og sørg for at den er koblet opp. Deretter går du til:

    Start - Innstillinger - Nettverkstilkoblinger

    Høyreklikk på den aktive oppkoblingen (ikke 'Internett-tilkobling') - klikk 'Status' og deretter 'Støtte'.

    Der vil du finne informasjon om internett-tilkoblingen. Post denne infoen her, så kan jeg nok hjelpe deg :)

  12. Har et problem med å koble til nett med den trådløse nettverkadapteren - etter å ha slått av maskinen for deretter å starte på nytt (la oss si neste morgen) vil ikke adapteren aktiveres, og står "grået ut" med beskjed om at den er inaktiv. Dessuten står ikke noen trådløs nettverkstilkobling i mappen 'Netttverkstilkoblinger'.

    Den eneste måten å starte den på er dermed å trekke ut USB-kabelen og sette den inn i gjen, og da fungerer alt som det skal.

    Jeg har siste utgave av driver og firmware, og har avinstallert/installert på nytt osv. uten effekt.

     

    Håper noen kan hjelpe meg med dette.

     

    Øvrig info:

     

    Hiper 580W strømforsyning

    Asus A8N32 SLI Deluxe hovedkort

    Logitech USB tastatur og mus

    Windows XP Pro SP2 med siste oppdateringer

  13. Abit AW8-MAX

    Intel Pentium D 940

    2GB (2x1024MB) GeIL PC6400 DDR2

    Asus EAX1600XT Silent 256MB

    250GB Hitachi Deskstar T7K250 S-ATA

     

    Maskinen skal i liten grad brukes til spill og andre krevende oppgaver, men jeg vil gjerne ha et stabilt og kjapt system.

     

    Kom gjerne med synspunkter på dette oppsettet, og gjerne alternativer i samme prisklasse. Er f.eks. ikke sikker på hva slags minne jeg skal kjøpe - om det betyr noe med høyere frekvens, eller om det er viktigere med lav CL.

     

    Alle råd mottas med takk :)

  14. Har endelig fått orden på maskinen :w00t: Etter å ha byttet minnebrikker, skjermkort og hovedkort, samt investert i ny strømforsyning (Hiper 580W - en lekker boks om jeg får tilføye... :) ) , fikk jeg fremdeles samme beep-kode og svart skjerm, så jeg krøp til korset og tok med meg hele sulamitten til Mamoz og fikk sjekket hva som var galt. Utrolig nok viste det seg at begge skjermkortene ikke fungerte :ohmy: Om dette skyldtes min ufattelige grad av uflaks hva gjelder innkjøp av ting (to nye men defekte skjermkort på rappen skal godt gjøres, men ikke utenkelig i mitt tilfelle...), eller at det første hovedkortet herpet skjermkortene - det vites ikke.

    Fikk byttet skjermkort og alt er nå i skjønneste orden :)

     

    Må forresten ta tilbake det jeg skrev om Geil minnebrikkene - det er helt sikkert OK å bruke dem på A8N32 SLI Deluxe. Rett skal være rett.

×
×
  • Opprett ny...