Gå til innhold

Lednar

Medlemmer
  • Innlegg

    1 027
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Lednar

  1. Jeg har selv vært i dine sko, bortsett fra at jeg ønsket å gjøre noe innenfor drifting av datasystemer.

     

    Du har egentlig flere muligheter å velge mellom. Felles for alle er vell at du enten må på høgskolenivå eller finne en arbeidsgiver som er villig til å ansette deg som programmerer under en mer erfaren, for å ende opp som en fullverdig programmerer. Er du heldig kan du finne en lærlingplass hvor du får programmert litt etterhvert (anbefaler private bedrifter i all hovedsak). Med fagbrev ender du som ofte i førstelinje da med mindre du kan vise noe kompansere med erfaring til arbeidsgiver

    • Data og elektronikk -> Påbygging til generell studiekompetanse -> Tresemester på høgskole/universitet eller forkurs for å gå videre på bachelor/ingenørutdannelse.
    • IKT-servicefag -> Påbygging til generell studiekompetanse -> Tresemester på høgskole/universitet eller forkurs for å gå videre på bachelor/ingenørutdannelse.
    • Data og elektronikk -> Påbygging... -> Lærling (ca 2 år) -> Y-vei på høgskole/universitet.
    • IKT-servicefag > Påbygging... -> Lærling (ca 2 år) -> Y-vei på høgskole/universitet.

    Hvilken linje ved høyere utdanningsinstitusjoner tror jeg du må sjekke ut på deres egne hjemmesider. Selv så jeg etter hvilken fag, programmeringsspråk, lokasjon, tilleggsfag, studentsamskinpsnader og pris på hybel e.l.

    Noen nevner fagskole her. Da er vell det best å gå ut som lærling og deretter søke seg inn på fagskole. Informasjon om disse kan finne på www.fagskolene.no. Vil tro Programmering på Tinius er det mest interessante vil jeg tro. Ikke vet jeg hvordan en utdanning på fagskoler står mot en bachelor på høgskole/universitet.

     

    Selv endte jeg på

    Elektro 1 år -> Data og elektronikk 2 år -> Påbygging 3 år -> Lærling IKT-servicefag -> Drift av nettverk og datasystemer ved Høgskolen i Gjøvik.

    Tok påbygging først på grunn av rettigheter angående stipend og lån fra lånekassen. Gikk ut som lærling med 1 år lån fra lånekassen (fikk betalt nok etter et år som lærling til å leve ganske så greit). Ønsket å ta få fagbrevet av flere grunner. Se hvordan problemer brukere møter på i hverdagen, hvordan en IKT avdeling styres, bedre kontaktnettverket mitt og ikke minst kompetanse. Jeg tror at jeg stiller sterkere med fagbrev + bachelor enn en person som bare har fagbrev.

  2. Har klipt meg selv i snart 4 år med en hårklipper kjøpt på Clas Ohlson. Desverre døde den nylig. Har spart endel penger på å gjøre det ja. Blir kanskje ikke de mest avanserte frisyrene men men. :p


    Burde ikke være noe problem å få det rett på sidene etterhvert. Øvelse gjør mester. Det vokser ut jo ut etterhvert uansett. :p

    • Liker 1
  3. Programmet er allerede slettet hvis du ikke finner mappen/programmet på C:\Program...\Fast...\blabla. Det er nok bare oppføringen i registry. Anbefaler ikke å gå der å rote uten at du vet hva du gjør, men her er en alternativ metode.

     

    1. Hvis du ikke har CCleaner på datamaskinen, last ned det fra http://filehippo.com/download_ccleaner.

    2. Klikk på "Verktøy" eller "Tools".

    3. Finn "Fast and safe" og marker denne.

    4. Til høyre har du et valg som heter "Slett oppføring" eller "Delete entry".

    5. Restart maskinen.

    6. Sjekk om den har blitt fjernet på programmer og funksjoner.

     

    Jeg har engelsk språk så gjetter litt på de norske navnene.

    • Liker 1
  4. Kan finne mer info på for dere som starter R1 kurset her http://www.hig.no/studietilbud/r1.

     

    Har forresten en R1 boken i grei stand som selges for 250,-. Førstemann til møllen.

     

    EDIT: Minner på om at nettet vil være nede 21 til 22 juni på Høgskolen i Gjøvik og studenthjemmene. Mer info: http://www.hig.no/it_tjenesten/driftsmeldinger/nettet_ved_hig_vil_vaere_nede_21_til_22_juni_the_network_at_guc_hig_will_be_down_on_june_21st_to_22nd.

  5. Søke du igjennom datamaskinen med noe annet enn bare Malwarebytes når du var i sikkerhetsmodus? Søkte du igjennom maskinen flere ganger etter omstarten? Skader ikke å søke igjennom datamaskinen en gang til i sikkerhetsmodus med et annet programvare enn malwarebytes. Enten et som er installert eller et nettbasert som eksempelvis Trend Micro.

     

    Noen generelle punkter kan være:

    * Sunn nettvett. Ikke åpne ukjente e-poster, pop-ups og ikke besøk skumle nettsider.

    * Oppdatert antivirusprogramvare. En med sanntidssøk som Avast, Avira, Panda, Microsoft Security Essentials eller lignende. En med ved behov søk som Malwarebytes eller SUPERAntispyware.

    * Kjør søk REGELMESSIG. Ikke avbryt disse om det absolutt ikke er 100% nødvendig å bruke de ekstra kreftene til maskinen.

    * Bruk tryggere nettlesere som Firefox, Opera og Chrome.

    * Hold Windows oppdatert.

    * Ikke ha flere antivirusprogrammer med sanntidssøking installert. De kan lage krøll for hverandre og drar endel ressurser.

     

    Det finnes en haug av tips på internett. Bare å sjekke ut. :-)

  6. Av erfaring er det ofte ekstra beskyttelser eller moduler i form av anti spam, brannmur innbygd i AV-programmet og lignende. I all hovedsak er det samme søkemotor som brukes når den kjører igjennom sanntids og ved behov søk. Noen betalte versjoner kan være kjappere med å oppdatere fra produsenten, men dette er ikke alltid tilfellet.


    Selv synes jeg det hørtes tungvint å kjøre en gjenoppretting av datamaskinen hver måned. Men for all del, funker det for deg så kjør på. :-) Husk at sunn nettvett er mye bedre enn hvilket som helst antivirus og brannmur du kjører.


    Litt lesestoff:


  7. Vi kan i det minste kose oss med at HTC har bekreftet at 4.3 kommer nå denne mnd. Det blir en koselig oppdatering. Ryktene sier at den skal være noe mer strømgjerrig.

     

    Noen som har prøvd å slå av BlinkFeed på hjemskjermen? Antar den spiser endel batteri iløpet av dagen, den er jo tross alt kontinuerlig på nett for å sniffe etter nyheter...

     

    Noen som forresten har funnet en måte å filtrere bort folk fra den feeden? Er en del mennesker som sier mye dumt veldig ofte, som jeg ikke har behov for på hjemskjermen (men som er kjekt å lese på nettversjonen av og til)...

    På tide. :-)

     

    Har ikke forsøkt å slått den av da den er fin for kalenderen min, men du kan fjerne folk ved å gå til BlinkFeed -> Dra den nedover -> Trykke på de 3 prikkene til høyre -> Emner og tjenester -> Swipe til høyre og fjerne Facebook/Instagram/Twitter/HvaDuVil.

  8. Så lenge du har de andre fagene så trenger du å ta en tverrfaglig eksamen og muligens ta litt lengre tid som lærling. Måtte det samme når jeg tok fagbrev i IKT etter å ha tatt data og elektronikk. Alt dette kan opplæringskontoret svare deg på eller sjekke ut. :-)

  9. Satt ved siden av en rødhåret nordlending for det meste =) Han skal også gå programvareutvikling. Jeg har kommet inn på nettverk og drift men har søkt om å bytte til Informasjonssikkerhet.

     

    Jeg passer beskrivelsen din ganske bra, sett bort fra at jeg faktisk skal gå drift og nettverk. :p

  10. Noen som har gått forkurset i R-1 matte og kan fortelle meg hvordan det var? Starter der på mandag men har kjøpt boka og kunne tenkt meg å startet litt i det små for meg selv.

    Tar gjerne imot tips om hva jeg bør konsentrere meg på.

    Hei! Har ikke gått det før, men starter også mandag, så da sees vi :) Jeg er spent på om jeg kan bruke vgs-bøker, for det har jeg fra før..

     

    Har heller ikke gått det før, men jeg skal også starte imorgen. :)

     

    Ifølge R1-kurs infosiden på HIG er det denne boken de skal ha.

×
×
  • Opprett ny...