Gå til innhold

eskim0

Medlemmer
  • Innlegg

    124
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av eskim0

  1. Og en kommentar til dette:

    http://download.akam.no/bilder/nattfotokonk_2009/2_22.jpg

    Pent bilde men den månen ser veldig kunstig ut. Både størrelsen og det faktum at måneskinnet lager skygge på feil side av huset.

     

    Hei Simen1, bildet består (som nevnt da jeg la bildet ut) av to eksponeringer, ett av huset og ett av månen. Fikk ikke månen med på bildet da jeg tok bildet av huset, så den er lagt inn i etterkant med hensyn på kunsterisk verdi. Selv følte jeg bildet manglet noe uten månen, og med at månen underbygget stemningen i bildet. Det er også en del lyktestolper som kaster skygger på huset, så skjønner godt at man kan bli litt skeptisk til bildet hvis man ser på det med teknisk kritiske øyne. :)

     

    Edit: Og jeg valgte å legge det ut i stor oppløsning da jeg ønsket at man kunne se detaljene i bildet.

  2. Hehe, ser flere har kommentert flammebildet mitt. Sier meg enig i at det ikke er noe tradisjonellt nattfoto, men hvem har sagt at nattfoto må være landskapsbilder med lang lukketid? :)

     

    Ellers må jeg si at noen av bildene som er med her holder høy kvalitet. Blir gøy å se hvordan utfallet blir til slutt.

  3. Vel, det er jo ikke et veldig interessant bilde. Jeg skal ikke lyve; det er nemlig ikke et særlig bra motiv du har funnet deg. Det er også en del elementer i bildet som ikke trekker det opp heller, blir bare rot.

     

    Er kanskje litt hard med deg her, men du ville jo ha kritikk på det... Komposisjonen er ok, forøvrig :)

  4. Fint lys og skarphet i bildet, men hodestillingen ser litt unaturlig ut. Komposisjonen er heller ikke helt på topp, i tillegg tilfører ikke armen bildet noe. Rullegardinene er heller ikke særlig pene å se på.

     

    Men som sagt, lyset er fint og naturlig, og skarpheten er bra. Ikke dårlig til å være ditt første portrett.. :)

  5. Simon Aldra: Kjempegøy å høre :) Det er tatt ute i snøen. Jeg står i en bakken som skrår slakt oppover, det er hva du ser i gjenskinnet i øynene. Legger ved et bilde der hun står et stykke unna kamera, dette er et av testbildene og tatt rett ut fra kamera.

     

    post-98920-1233063054_thumb.jpg

  6. Det første jeg legger merke til er faktisk lyssettingen. Du har fått skygger under leppene og på haka som ikke gjør seg så godt. Øynene er veldig viktig for meg når jeg tar nærportretter, og synes øynene er litt for mørke og uskarpe i dette bildet. I tillegg ser det ut som modellen din har gåsehud, frøys hun?

     

    Ellers har du også litt å hente på komposisjon. Men selv om jeg har kommet med en del negative kritikk her, så er bildet forsåvidt fint, men prøver å gi deg noen tips :) Håper ikke du blir skuffet!

  7. bjornast: Forsidebildet du snakker om har jeg dessverre ikke sett, men bildet er inspirert av et annet bilde jeg så på oneexposure :)

     

    Haansi: Som sagt, så lot jeg meg inspirere av et annet bilde. Tok med kameraet (nikon d700) og stativ, iso 800, blender 5.6 og lukketid 1/200. Brukte selvutløserfunksjonen også :)

  8. Fanget dråpene fint her, men synes du skulle croppa bort boksen. I disse dråpebildene du refererer til, regner jeg med motivet i bildet dreide seg helt og holdent om dråpen, ikke sant? Kanskje en tanke neste gang du skal prøve deg på dette. Uansett, hvis du er fersk på dråpebildet, så er det en god start. Men disse bildene imponerer dessverre ikke meg, men fortsetter du å prøve og teste forskjellige vinkler, teknikker osv. kommer du helt sikkert til å få bilder som er like imponerende som de du har latt deg inspirere av :)

×
×
  • Opprett ny...