Gå til innhold

jfw69

Medlemmer
  • Innlegg

    108
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av jfw69

  1. Merk deg at du må ha en annen disk å kopiere innholdet til. Du kan ikke starte å bruke hardisken før du har tatt alt du vil ha fra den. Det kommer til å ta timesvis å scanne disken fordi den skanner hver eneste sektor. Anbefaler deg å lagre step 2 og step 3 slik at du slipper å scanne igjen om du slår av programmet en stund.

     

    Når du har berget alt du vil ha partisjonerer du og formaterer disken i "diskbehandling". Etterpå kan du overføre data tilbake på den nyformaterte disken.

    8806436[/snapback]

     

    Det er jeg klar over, det er derfor jeg nå har to disker i pcn. Jeg hadde tenkt den gamle disken som bruksdisk da, og den nye ligger kun systemet på akkurat nå. La inn xp på nytt på den.

    Men men, begynner å se enden på de filene vel, ser ingen annen mulighet å gi tapt på filene og formatere disken. øsj..

  2. Du sier du har to disker, du mener to fysiske harddisker da, ikke sant? MBRLister lister, uten at jeg vet med sikkerhet, de logiske stasjonene i maskinen. Altså i en maskin med én fysisk harddisk, partisjonert i to, slik at man i Min Datamaskin ser en stasjon C: og en stasjon D: så vil MBRLister liste opp to stasjoner.

     

    kårrekt mi iff ajm vrång...

    8806419[/snapback]

     

    Litt usikker når det gjelder det, mener å huske at det kun kan dreie seg om en tom partisjon på 8mb, men tror ikke den var en ordentlig partisjon, kun en uekte en som fantes før jeg i det hele tatt oppretta noen.

  3. Om du skal redde den data du har på disken vil jeg anbefale deg å hente det ut før du prøver å konvertere eller gjøre noe annet med disken. Det er stor fare for at du mister data når du starter å skrive til disken ved formatering eller konvertering.

     

    Et program jeg har god erfaring med når det gjelder å hente data ut av disker som ikke oppvører seg er GetDataBack fra runtime.org. Er usikker på om du må passe på å velge rett program i forhold til FAT eller NTFS slik som man måtte tidligere, eller om det er alt i ett i instalalsjonsfil. Eneste ulempe med dette programmet er at det ikke er gratis.

    8806381[/snapback]

     

    Vet, men problemet er at jeg ikke har tilgang på disken.

    Skal prøve programmet du nevnte:)

  4. Her er mbrlist.txt;

     

    _______/ MBRlister version 5.0 \______ Windows 5.1, build 2600

    ----------------------- Disk 0 MBR -------------- Size 488397168 = 250 GB (232 GiB)

    # Activeflag Offset _____Size____________ Type

    1 80 = Yes 63 488375937 = 238464 MiB 07 = Windows NT NTFS

    2 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    3 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    4 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    Partition size 488376000. Unallocated 21168 sectors.

     

    ----------------------- Disk 1 MBR -------------- Size 66055248 = 33 GB (31 GiB)

    # Activeflag Offset _____Size____________ Type

    1 80 = Yes 63 488375937 = 238464 MiB 07 = Windows NT NTFS

    2 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    3 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    4 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    Partition size 488376000. Exceeds disk by 422320752 sectors.

    Reading backup boot sector 488375999 (disk 1) failed.

     

    ----------------------- Disk 2 MBR -------------- Size 1016064 = 520 MB (496 MiB)

    # Activeflag Offset _____Size____________ Type

    1 80 = Yes 47 1016017 = 496 MiB 06 = DOS FAT 16 CHS

    2 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    3 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    4 00 = No 0 0 = 0 MiB 00 = Empty

    Partition size matches disk size.

     

     

     

     

    Det første jeg tenker når jeg ser denne, er at jeg kun har to disker i realiteten.

    Ting nummer to jeg oppdager er diskstørrelsen, på disken det gjelder. Begge diskene er like store (25 gig) mens kun 33 er oppgitt.. Dette gir meg en stygg pekepinn :S

  5. Har nettopp skrudd sammen pc'n etter strømforsyninga brente, og ble sendt inn til komplett. Jeg fikk meg en overaskelse når jeg da skulle starte den opp for første gangen og fikk feilmeldingen read error. Jeg gikk selvfølgelig over allt av kontakter og jumperinnstillinger, for å sjekke at ikke feilen lå der. Men allt var riktig.

     

    Jeg mente å huske at jeg kjørte fat filsystem på disken, så tenkte som så å sette den inn i en annen pc, men fikk kun beskjed om å formatere disken, regner med at det er på grunn av ulikt filsystem. Så jeg kom ikke noe lenger med det.

     

    Skaffet meg en ny disk som jeg har lagt inn xp på, og tenkte som så å bruke den gamle disken som bruksdisk, men har fortsatt det samme problemet. Kjører riktignok ntfs32 på den nye disken.

    På den gamle disken får jeg opp Raw som filsystem, og har googlet litt og funnet ut at dette er en betegnelse for at det ikke er noe filsystem på disken.

    Surt tenkte jeg....

     

    For på disken er det mye filer som jeg vil ta vare på!

    Så, er det derfor noen måte å kunne konvertere disken til ntfs, uten å slette partisjonen.?

    Noen annen metode for å hente ut filene.?

     

    På forhånd takk.

  6. Hei.

    Om alle innstillinger står riktig, så skjønner jeg ikke annet at når xp cd'en står i fra maskinen starter opp til den starter bootingen, at maskinen vil oppdage cd'en.?

    Jeg så på bildet du tok, pg la merke til at noe som het Quiet-boot eller noe, var enabled.? Jeg vet ikke hva dette er, men prøv å endre til diabled.

     

    Det kan godt hende du må trykke en gitt knapp for at maskinen skal boote fra maskinen også.? Les litt på skjermbildet du får mens cd'en er på vei til å lastes ;)

     

    Bruker du USB-tastatur.?

  7. Morn du.

     

    Hvis du driver å lager deg en hjemmeside, så er det en kjempeidé å lære seg (hvertfall som en start) (x)html og css. På disse to feltene, så er den norskeide siden, www.w3schools.com min favoritt.

     

    Når vi snakker om padding, så mener man (prøver å forklare her) det omvendte av margin. Margin er hvor lang det ellemente du driver å plasserer, er fra noe, f.eks høyresiden av venstrekanten etc.

    Når vi snakker om padding er det den lengden det er fra en ytterkant og inn til ellementet. Husker jeg så et bilde her på forumet for en stund siden, som forklarte dette veldig godt.

     

    placement.jpg

     

    Vet ikke om dette løste hovedproblemet ditt, men jeg bare prøvde å forklare padding :)

  8. Jeg bare lurer på om du har laget den selv eller du bare bruker en.. tja, tom templates fra host..? Tenkte det, siden jeg så på den siden du hadde oppgitt nederst på siden, som vistnok var din. I mine øyne var den like tom og prikk lik.. :hmm:

    Ikke vet jeg om du har laget begge eller ikke (skulle jo tro du har det), men om ikke bør du jo ikke ta æra for det noen andre har laget, uansett hva det er..

    Bare nevner det :tease:

  9. Windows Notepad har jo støtter UTF-8 siden Windows 2000 tror jeg.

     

    Jeg bruker til daglig Notepad++ (fra SourceForge <3) som har støtte for Unicode (UTF-8, UTF-16), Windows, Unix og Mac linjeendelser og masse mer godsaker.

     

    Har selv sluttet med html entities for en stund siden. W3c har ikke problemer med æøå tegn i HTML koden så da kan du jo likegreit skrive dem rett ut. Forøvrig holder jeg meg til ISO-8859-1 (latin 1) tegnsettet.

     

    Pass på å inkludere dette i HEAD delen av ditt XHTML dokument:

     

    <meta http-equiv="Content-type" content="text/html; charset=ISO-8859-1" />
    <meta http-equiv="content-language" content="no" />
    

    6615227[/snapback]

     

    Jeg oppdaget med min forskrekkelse at det hadde havnet en liten skriveleif i meta taggen :D

    Jeg skal rette opp denne og se om problemet hjelper.

    Takk for svar alle sammen :)

     

    Edit: Noen steder ble det rettet opp, mens andre steder har fortsatt et spørsmåltegn som erstatting for de norske bokstavene. Det mest irriterende er at det også virker som at selve html'en har byttet ut alle de norske bokstavene (æ, ø, å) med spørsmåltegn. :mad:

    Makan...! Det ser vel ut som om jeg må ta meg i nakkeskinnet å bytte ut de tusentallige spørsmåltegnene å se om det vil hjelpe med riktig meta..

  10. (Jeg var ikke så kreativ til å finne en passende Emnetittel til denne tråden, så om noen ikke liker den, så blir jeg glad om noen sier ifra før moderatene gjør det)

     

     

    Hallo..

     

    Jeg er vel en hiffig bruker av vårt norsker språk, så det går vel en del setninger med våre særegende bokstaver æ, ø, å.

     

    Jeg har vel egentlig forlengst gått lei på å måtte skrive ø å osv i hver setning for å ikke få de fine Question Mark tegnene (?) som erstatter våre fine norske bokstaver.

    Jeg har prøvd å søke litt rundt på forumet, siden det burde være godt tenkelig at det er flere enn meg som har irritert seg over dette problemet, men har desverre ikke funnet noen tråder :whistle:

    Mitt spørsmaal lyder som følger:

    Hvordan inkludere Ø for Ø (osv) automatisk, med et script?

    Jeg er fortsatt debutant i php, så jeg er ikke så kreativ enda :!:

     

    Håper her med Open Arms på et svar fra noen genieer (eller noen andre) der ute som har et svar :)

  11. Hei,

    disse forskjellige symtomene er klare sympomer på forskjellige ting. Om dine symtomer, som at pc'en henger seg, lager lyd, feil under oppstart ++, klarer ikke jeg å sette sammen til én feil.

     

    Etter at pc'n har stått på i en liten stund, fra halvannen til to og en halv time, så kommer det en merkelig lyd fra pc'n, og alt henger seg.. Noen ganger så kommer samme lyden igjen, og alt fungerer bra igjen.. det kan varriere fra 2 sec til 15 sec..

    6583991[/snapback]

     

    Dette kan skje når temperaturen i kabinettet og kjernene, er for varme. Kontroller temperaturen i kabinettet, skjermkortet, systemet, strømforsyning, ++.

    Når temperaturen når over det normale, kan pc'er ha lett for å fryse bildet, tvingstarte seg selv, eller slå seg av.

    Sjekk kjøleriller for støv og smuss.

     

    noen ganger så bare står den til den restarter av seg selv, men da stopper den under oppstart og spør etter Boot disk pga den ikke finner Master Harddisken.. Alle ledninger sitter som de skal, strøm forsyninga er mer enn god nok.. Skjønner ikke problemet. Har testa med masse virus programmer.. ingen virus som jeg finner hvertfall.. Noen som vet hva problemet kan være?!

    6583991[/snapback]

     

    Her høres det ut som det kan være Hw problemer.

    Nå snakker jeg etter tanker og litt gjetting så om noen kan svare på dette bedre enn meg, så be my guest :)

    Jeg ville sjekket opp at harddisk ikke har noen form for problemer. Dette kan du gjøre ved å teste harddisken på en annen pc som evt slave, eller master.

     

    Hvor mange disker har du? Om du har to (eller flere), sjekk at jumperinnstillingene er riktig; Den som Os ligger på, får innstillingen Master. Andre harddisker er slave.

     

    Hva skjer om du setter inn Os plata? Altså Windows Xp Cd'en (om det er Operativsystemet ditt)

     

    Hadde vært veldig kjkt for det er kjipt å ikke kunne sitte mer enn halv annen time av gangen! :p hehe..

    6583991[/snapback]

    Om du ikke kan vente på hjelp fra noen på forumet, foreslår jeg du kan finne deg en annen pc imens. Du skal være glad noen svarer..

     

    Hilsen,

    JensF

×
×
  • Opprett ny...