Gå til innhold

AndersL

Medlemmer
  • Innlegg

    54
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av AndersL

  1. Kjøper man lisensen til et program, eller kjøper man CD-en programmet ligger på, det være seg spill, musikk, navigasjons-CD-er, filmer etc.?

     

    Grunnen til min undring er at min far kom i skade for å ødelegge navigasjonsdiscen til det orginale navigasjonssystemet i bilen. Siden dette er orginalt, kan selvfølgelig forhandler ta en hvilken som helst pris for denne CD-en. Jeg mener også å ha lest et sted tidligere at man kjøper lisensen til en programvare og ikke selve CD-en som en fysisk gjenstand i seg selv.

     

    Samtidig kommer dette med sikkerhetskopiering inn. Noen vil sikkert skyte inn at denne CD-en burde vært sikkerhetskopiert, men dette lot seg dessverre ikke gjøre - i alle fall ikke på en måte som lot den tilkjennegjøre seg i bilens navigasjonssystem.

     

    Så - kan min kjære far henvende seg til forhandler for å få en ny disc i innbytte mot den skadede?

     

     

    Moderator:

    Fullt mulig denne tråden burde vært postet inn i et juss-forum, men jeg fant det for godt å poste den her. Om det skulle være et grovt overtramp er du hjertelig velkommen til å flytte den.

     

    Mvh

    AndersL

  2. Noen som har en oppdatert utgave av NorskTV.vbs eller en annen variant som kan brukes sammen med Samurize?

     

    Har forsøkt å flikke litt på NorskTV-scriptet for å få det til å gå overens med den nye layouten til SOL, dog uten hell.

     

    Anyone?

     

     

    Mvh,

    AndersL

  3. Ringte tilbake, og det viser seg at linja ikke fungerer fordi vi fortsatt har Tele2 som telefonileverandør fortsatt, selv om dette var Ventelos oppgave å ordne. Ikke bare har vi Tele2 som telefonileverandør fortsatt, men Ventelo har jo faktisk kobla dem ut, så nå må vi betale for 2 mnd telefoni uten i det hele tatt å tilgang til det!

     

    Hehe. Jeg har tidligere jobbet for en av landets største ISP-er(og har helt sikkert skapt problemer for enkelte, men har stor tro på at jeg har hjulpet flere). Uansett - det Ventelo kommer med her er reinspikket bullshit, beklager ordbruken, men det er fakta.

     

    Forstår jeg deg rett dersom jeg sier at du tidligere hadde PSTN(analog)- eller ISDN(digital)-telefoni gjennom Tele2? Ventelo kan nok ha rett ved at porteringen på denne fasttelefonien tar noe lenger tid enn hva det eksempelvis har gjort med ADSL-en. Uansett tilfelle, kan Ventelo fint sende ut en teknikker for å koble din ADSL på en delaksess sammen med PSTN-/ISDN-løsningen til Tele2, slik at du har internett til din fasttelefon er portert.

     

    Når det gjelder kompensering ifht nedetid, ser jeg andre antyder én og to måneders kompensasjon. Jeg mener du har en såpass god sak at du bør forlange fri etablering(inkl. montør), hardware/modem, samt tre måneders fri abonnements avgift fra den dagen ADSL-en er oppe og går. Antagelig vil du få avslag på noe sånt hos kundeservice, men om du stiler et brev til Ventelos reklamasjonsavdeling med et lettfattet sammendrag av saken, vil jeg nok tro at de kjøper argumentene dine.

     

    Slik jeg ser det, har ikke Ventelo problemer med å få rettet opp i denne saken, men de ser gjerne at de slipper å sende ut montør to ganger. Med andre ord venter de dermed til din fasttelefon er portert over til dem, før de sender ut montør til DSLAM.

     

    Mvh

    AndersL

  4. Konemor har nettopp fått en iPod touch, og skulle teste den ut via det trådløse nettverket her, men får bare opp at den "ikke kan koble til" gang på gang. Er sikker på at jeg fyller inn riktig key etc. Bruker en D-Link DIR-655 router. Andre enheter kommer seg på helt fint.

     

    Any ideas?

     

    Forsøk å skriv 0x foran WEP-nøkkelen.

     

     

    Mvh

    AndersL

  5. Her er historien:

     

    Jeg har i dag bredbånd fra ngt, og bredbåndstelefoni fra bellit. Bredbåndslinjen min er av typen surf, så ngt leier linje fra telenor. Jeg bor i en leid bolig, og holder på og bygge meg nytt hus. Jeg tok derfor kontakt med ngt for å ta med meg bredbåndet inn i mitt nye hus. Ngt sier at de ikke kan overføre dette før jeg har en linje inn til huset, og ber meg ta kontakt med telenor for å få lagt inn kopper til huset. Jeg tar kontakt med telenor og forklarer dem saken, men de vil ikke legge det til huset da jeg ikke har et kundeforhold til dem. Jeg forklarer dem da at bredbåndslinjen min er leid av telenor, og jeg betaler månedlig avgift på 60 kr, men dette hjelper ikke sier dem. De tilbyr meg x antall meter med kabel, men hva hjelper det når jeg ikke får koplet den til?

     

    Jeg tar så kontakt med eltel for å se om de kan legge kopper til huset, men de kan ikke gjøre dette uten en bestilling fra telenor. Slik står saken.

     

    Jeg er med andre ord tvunget til å inngå et kundeforhold med telenor, for å få lagt inn kopper til huset. Monopolet lenge leve sier jeg!

     

    Telenor Kundeservice kan ikke hjelpe deg, ettersom du ikke er kunde gjennom Telenor. Spør du meg, bør NGT vite hvor du skal henvende deg.

     

    Kontakt nettutbygging på 800 33 122, tastevalg 1.

     

     

    Mvh

    AndersL

  6. Hei!

    Er det noen måte å sjekke nedetid på linja mi? Et program eller lignenede som pinger konstant? Og loggfører. Burde vel finnes noe sån software?

     

    :D

     

    Takk for all hjelp!

     

     

    Mvh

     

    Marius

    9132533[/snapback]

     

    Dersom du har Telenor har du tilgang til en lettvektsutgave av Telenors RADIUS(Remote Access Dial-in Service)-logg via online.no. RADIUS-loggen viser alle utfall som er registrert ved at du har logget ut med PPPoE-brukernavn og -passord.

     

     

    Mvh

    AndersL

  7. Hello... jeb bare lurte på hvordan man får ipen til og bli en ip... har hatt problemmer med dette etter at jeg fikk 2 pcer... min bærbare og min stasjonære som min søster bruker... har visst samme ip ifølge www.whatsmyip.org... bare lurte påom man kan locke den til og bli en...

     

    trenger svar fort

    8679976[/snapback]

     

    Sitter dere på samme internettlinje vil dere i de fleste tilfeller ha samme WAN-IP.

     

     

    Mvh

    AndersL

  8. Via webinterface. Snakka med telenoreksperten (verdens dyreste samtale!) og han sa at han ante ikke. Han skulle sjekke det opp og ringe meg tilbake. Hadde samme problemet med forrige router fra telenor. Den var helt lik.

     

    EDIT: Fiksa det gjennom telnet. Men nå er jo problemet hvorfor jeg "lagger" når søstra mi bare sitter på msn. Jeg har limited linja hennes til 200/50 og jeg har limited min til 1800/250.

     

    EDIT: Får nå en speedtouch router istedetfor ZyXEL.

    8672005[/snapback]

     

    Ok.

    Forsøk å reset modem via hull på baksiden. Gi meg feedback etter du har gjort dette og åpnet portene på nytt.

     

     

    Mvh

    AndersL

  9. Takk, da prøver jeg det!

     

    EDIT:  ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO... Invalid starting port ! Feilmeldingen jeg fikk etter fabrikk reset!

    8671670[/snapback]

     

    Hvordan fabrikkresatte du den da? Via webinterface eller hullet på baksiden av modemet?

     

    Beklager OT.

     

    Mvh

    AndersL

  10. Jepp, da får jeg feilmeldingen :  ERROR: FAIL TO UPDATE DUE TO... Invalid starting port !

    8664264[/snapback]

     

    Fabrikkreset modemet. Sørg for at du har PPPoE-opplysninger tilgjenglig før du resetter. Når du har fabrikkresatt modemet forwarder du portene på samme måte som du har gjort tidligere. Det er en bug i firmwaren som årsaker problemet.

     

     

    Mvh

    AndersL

  11. Da antar jeg at du også har problemer med å forwarde porter via webgrensesnitt, og at du får en feilmelding når du forsøker dette. Er problemet det samme ved firmware-oppgradering, altså at du får en feilmelding?

     

    Vet at en fabrikkreset hjelper på første problemet. Vil anta at det også hjelper på sistnevnte.

     

    Dette fordi 660HWT blir flashet med Telenor-firmware, mens Zyxel-firmware hele tiden ligger som fabrikkfirmware.

     

     

    Mvh

    AndersL

  12. Nå mener jeg å ha gjort det meste som står i denne tråden, men har fortsatt et problem.

     

    - Det er forbindelse mellom PC og X360. 360-en finner .wmv-filene og lager en liste av disse. Når jeg velger en av .wmv-filene får jeg opp "Play"-knappen, men da jeg trykker på denne skjer det ingenting. Jeg kan trykke til jeg blir grønn, men fortsatt ingenting som skjer.

     

    Noen som vet hva som kan være galt? I det minste hva dette problemet kan være relatert til? Jeg har en mistanke om at det kan være codec-relatert, men er overhodet ikke overbevist.

     

     

    På forhånd takk.

     

     

    Mvh

    AndersL

  13. s13: Alarmen er byttet ut med helt ny type som ikke koblet på telefonlinjen i det helletatt, og alle tilkoblinger den gamle hadde, har blitt fjernet.

    Hvis jeg kobler ut kablen som det står i telefon uttaket på splitteren, så dør den ene telfonen som er koblet på der ja. men telefonen som er koblet i uttak 2 vil fortsatt leve i beste velgående (se tegning). Første gang jeg kontaktet telenor så ble jeg spurt om hvordan linjen var koblet, og jeg forklarte det, men de reagerte ikke noe på det, så jeg regner med at det er riktig.

    8388641[/snapback]

     

    Dette er koblet feil. Fjern telefon #2, eller koble denne gjennom splitteren.

     

     

    Mvh

    AndersL

  14. Det eneste i mitt nettverk som er levert av ISP er et simpelt bridgemodem. Tror det er måte på hvilke innstillinger/konfigurasjoner som kan gjøres på denne. Og som sagt tidligere i tråden får jeg samme resultat på tracerouter, da jeg kobler direkte i den.

     

    Selv heller jeg litt mot at det kan ligge noen blokkeringer mot ICMP-pakker ute på nettet et sted. Mulig at noden/routeren jeg er på er såpass overbelastet at den simpelthen ikke "rekker" å svare på mine tracerouter før dem timer ut.

     

    Men er veldig i tvil om denne teorien.

     

     

    Mvh

    AndersL

×
×
  • Opprett ny...