Gå til innhold

OlavF

Medlemmer
  • Innlegg

    727
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av OlavF

  1. Jeg fikk nettopp Zotac 3060 ti - veldig fornøyd med oppgraderingen! Nå vurderer jeg å dytte alt inn i et lite kabinett, typ Louqe Ghost S1. Men det er umulig å finne en kraftig nok strømforsyning på lager som tilfredsstiller spesifikasjonene til Zotac (650w). Det høyeste jeg finner er 600w, noe som også er i henhold til hva Nvidia krever i sine spesifikasjoner. Hva tenker dere, er det nok med 600w?

     

    Specs ellers er I7 7700k, og 16gb ram. Tre SSD-disker. 

  2. The Avatar skrev (6 timer siden):

    Det kan det bety.

    Det spørs då kva slags teneste du leverer. Avtaleteksten ser ut til å ta utganspunkt i at du kan ha levert delar av tenesten utan å ha fått betalt for den. Avtalen regulerer då at du har rett til å få betalt for dette arbeidet også etter at avtalen er sagt opp, samt at oppdragsgiver må dekke dei utgiftene du har som følge av oppsigelsen.

    Om det er slik at du ikkje får fortsette å levere tenestene dine umiddelbart etter at avtalen er sagt opp, eller om det er slik at du etter oppsigelsen skal fortsette å levere tenestene dine den neste måneden framstår som uklart.

    Driv du ein teneste der det er naturleg at du utfører tenester som kunden har til gode også utover opsigelsestida på ein måned?

    Oppsigelsen kom i dag, og jeg har fått beskjed om å jobbe frem til 15. april.

    Jeg jobber strengt tatt som en normal ansatt. Det er kun måten jeg er "ansatt" på som gjør at jeg er å regne som en leverandør.

    "Tjenesten" jeg leverer er markedsføring, salg, og diverse administrasjonsjobb. Vil ikke si det er naturlig at jeg fortsetter noe arbeid etter oppsigelsestiden, nei. 

    Så da er spørsmålet kanskje om jeg skal fakturere fullt beløp, eller halvt? Får normalt sett betalt midt i måneden, altså 50% etterskuddsbetaling og 50% forskudd. 

  3. krikkert skrev (40 minutter siden):

    Det er imidlertid usikkert hvilket rettslig innhold en oppsigelsestid vil ha. Pkt. b i avtalen etablerer beregningen av vederlag ved avtalens avslutning, og åpner for usikkerhet om Leverandør kan fortsette å levere tjenesten etter at avbestilling er skjedd. Hvis Leverandør ikke har rett til å fortsette å levere tjenestene vil Leverandør heller ikke ha noe å få betalt for i oppsigelsestiden. 

    Vil det si at jeg ikke har rett på betaling i oppsigelsestiden? 

  4. Jeg jobber som konsulent i en bedrift via mitt ENK. Avtalen er avsluttet, og jeg lurer på når oppsigelsen gjelder fra. Er det fra den dagen man mottar oppsigelsen eller fra første dag i påfølgende måned? Hva menes med punkt b? Hvilke beløp har man eventuelt til gode?

    I avtalen står det følgende:

    Sitat

    AVBESTILLING/ENDRINGER
    a) Kunden kan med skriftlig varsel til Leverandør avbestille Tjenesten helt eller delvis med en måned
    gjensidig oppsigelse.

    b) Ved avbestilling som nevnt i dette punkt skal Kunden betale det beløp Leverandør har til gode for den del
    av Tjenesten som er utført, samt dekke dokumenterte og nødvendige utgifter oppstått som en direkte
    konsekvens av avbestillingen.

     

  5. Men jeg jakter litt på pressemeldingen i fra Apple, hvor det skal stå at de innrømmer å ha skrudd ned klokkehastigheten på noen eldre modeller. Kan noen hjelpe meg med en link? J

    eg finner denne pressemeldingen: https://www.apple.com/iphone-battery-and-performance/

    -men her forklares det at problemet er batteriet, og ikke at noe om at klokkehastigheten har blitt skrudd ned.

     

    "With the update, iOS dynamically manages the maximum performance of some system components when needed to prevent a shutdown. While these changes may go unnoticed, in some cases users may experience longer launch times for apps and other reductions in performance."

  6. Jeg vurderer å bytte ut min gamle stasjonære (se gammel tråd her) til en ny. Jeg har kommet frem til følgende handleliste foreløpig og ønsker innspill på denne. Har lyst til å gå for mini ITX siden tar litt mindre plass og jeg synes det ser mye penere ut. Tar med meg et 980ti fra den gamle siden det er relativt nytt og jeg føler det ikke er nødvendig å bytte ut det enda.

     

    Hovedbruksområder er vanlig bruk (surfing, dokumentbehandling osv), bilde- og videoredigering, og litt gaming. Vil jeg da egentlig ha noe særlig utbytte av denne oppgraderingen, eller virker det som en fornuftig investering? Er åpen for alle mulig innspill på selve handlelisten eller tanker om oppgraderingen generelt. Jeg kjenner det kanskje er kjøpe- og byggelysten som er hovedmotivasjonen for dette prosjektet...

  7. Broren min har en Multicom-laptop (Clevo W650SR) som blir rimelig varm, selv under omtrent null load. CPU ligger på rundt 60 grader uten noen programmer som kjører, og går opp til 80-90 ila noen sekunder etter jeg åpner for eksempel Chrome. Har åpnet laptopen, og det var lite støv i både kjøleribbe og vifte. 

     

    Hva kan dette skyldes? Uttørket kjølepasta? Dårlig kjøler?

  8.  

    Hadde du vipps før han overførte? 

    Ja

     

    Tenkte meg det. Da har han nok sendt denne meldingen selv via feks luresms.com.

    Vipps sender ikke sms ved overføringer dersom du allerede er registrert. Du får kun en pushvarsel fra appen.

     

    Ser du allerede har tatt kontakt med Dnb. Håper de hjelper deg videre med dette. De er ikke spesielt glad i at folk utgir seg for å være dem.

×
×
  • Opprett ny...